Sunday, June 13, 2021

Novak iz Beca

 Pokusavam  da objasnim  svojoj zeni ,koja navija za Sjevernu macedoniju ,da  su i Austrijanci ,,nasi,,  ili da smo mi uvijek bili na pola puta  jednako bliski Becu i jednako daleko od Skopje i obratno..U ostalom ,,mi,, smo ubili  auustiskog predstolonaslijednika a ne  Filipa makedonskog.i da i danas sve sto u Bosni  va;lja su  napravili  Austrijanci.

Nije lako  navijat  nama  bivsim  i sadasnjim .Konfuzija pripadnosti na sve strane.Novak Dzokovic spada u onu grupu gdje nema dileme.Jest da je Srbijanac al je  nas Srbijanac ,Covjek je nevjerovatan.Nema potrebe  govoriti o tome  kako igra  al mislim da je cak i onaj Hrvatski predsednik  koji ne voli ni jednog Srbina ,cak ni na slici, navijo  za njega,Za Novaka se mora navijati  i ako si samo cuo za Jugoslaviju.Razlika izmedju Novaka i ostalih je samo u reketu.Poklonjenom.

Za Hrvatsku  navijam  svih 90 minuta igre,Cim sudija odsvira kraj  vise nisam njihov navijac,Kakava je ono igra i reprezentacija ,Lose od goreg.Nikad nisam vidio  blijedze  izdanje ,,kockastih,,Prepali se-usrali se od  lose Engleske.Mozda je ipak  rano napadati  Hrvate ,Treba sacekati  da se vidi  kako igraju kad se ne ukake.

Jako mi je drago da se danski  igrac Erikson  oporavlja nakon  srcanog udara na terenu.Nije u pitanju to sto je on  fudbaler i poznat nego  samo to sto mu se desilo je bio cin  pred ocima miliona ljudi ,Od srcanog udara  umire  svakog minuta ko zna koliko ljudskih bica na svijetu .To znamo ali ne vidimo i nisam bas za  direktan prenos smrti  kad se i ne nadas.Utakmica je prekinta pa nastavljnena .Finci pobjedili jedan naprema nula.Velika greska UEfe .kako normalno mogu igrati  suigraci Eriksona nakon onog dogadjaja.

Ok da se ja vratim malo  na ,,nas,, Konbinacija  bivsih i sadasnjih  pripadnosti i  navijanja,Da rezimiram,Navijam za Noleta  iz Srbije ,za Hrvate na pola puta do Austrije  i za Makedoniju kad igra protiv Grcke,Sport je  izmisljen da normalni navijaju za ,,svoje,,Ko je nama kriv sto  ne spadamo u tu grupu. ili smo sad iznad =konacno , da  su   svi ,,nasi,,Ko to jos u svijetu moze u isto vrijeme navijat za  Srbina ,Hrvatsku ,Sjevernu Makedoniju ,Austriju  i Zelju.

3 comments:

Anonymous said...

Takvi smo, mislim da je to normalno.

Drago mi je da se Erikson oporavio, stvarno svi mnogo treniraju.
Jedan nas youtuber, Dobra Bat, predlaze da svi igraci prodju kroz kurs prve pomoci; smatram da je predlog dobar, ali, ima ono ali.
Kurs bi morao biti sa certifikatom, a ne samo kao kurs reda radi.
Kad smo mi polagali vozacki ispit kurs prve pomoci je bio obavezan. U inostranstvu nije.

Po nekim svjetskim pravilima moras pitati covjeka dozvoljavala li pomoc, a covjek nije svjestan ni sebe;
moras imati vazecu licencu, inace ode na sud sto nekomme pomazes;
onda ako se nesto pogorsa kriv je onaj sto nije na strucan nacin dao pomoc...i tako dalje, sila zakona, a covjek umire.

F.


Hashim said...

U Bosni, sve sto valja, je gradio Unioninvest i Vranica

Anonymous said...

Koje su to zgrade dobre kvalitete sto ih je gradila Vranica?
Konstrukcija, Knin ploce/gips, sperploce, malecki liftovi, zahrdjale cijevi za vodu i kanalizaciju...pokrali na ocigled Centralnog Komiteta...
Sigurno i Unioninvest!
F.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...