Friday, February 4, 2022

Most na rijeci Kvaj

 Zakleo bih se da sam negdje procitao da su ukinuli   ulice crvenih fenjera u Amsterdamu  i da  one ,,bivse,,prodavacice ,,ljubavi,,  sade i gaje  lale a njihove,nekadasnje , mustrije  ih kupuju.Bas lijepa prica o tome kako je razum  nadvladao  pohotu.Nisam bio tamo dugo da provjerim  ali i Amsterdam bez kurvi je i sam atrakcija.

Ne volim Dzefa Bezosa,Trebalo bi mi dosta vremena da  kazem i zasto.Tasj covjek i njemu nslicni su simboli  nepravde  u svakom pogledu ,Svaki njegov uspjeh smatram  opstim neuspjehom.E taj  ,,Bez,,,gradi jahtu u Roterdmu  vrijednu 500 miliona Dolara  ,sto i nije neka vazna vijest ,da to brodogradiliste nije sa druge strane mosta -istorskog spomenika ,ciji tvorci nisu znali  da ispod njega jedan dan treba proci bezosova jahta  ,visoka 40 metara ,pa su ga skrojili  needovoljno visokog i sad ce  naravno  morati da ga sruse da bi jahta  mogla put Amerike.

E sad sam  svatio da nema vise potrebe za jednom ili dvije ulice sa crvenim fenjerima,Cijela  Holandija zasjala u crveno. i sreca je da ima mosta jer su isli toliko daleko  da su nudili  sagraditi novi  i poslije ga srusili zato sto Bezos placa.Savila se Lala do zemlje od stida.

Povodom  ovog  ,,crvenog mosta bruke,, juce se javili i Francuzi ,Kazu  da ova bezosova jahta nebi mogla proci kroz Triumfalnu kapiju ,ali ako treba oni  su spremni  kapiju  razmontirati  i djelove sloziti ispod Ejfelovog tornja  za kojeg takodje kazu   ...............Trebala bi ova bezosova biti nesto ko ,,Noeva,, i putovati svijetom da se vidi  kuda moze proci .Primjera radi  moze li ispod  mosta ,,Tunje Filipovica,, kod Vjecnice,Ne ,samo,oni dole, da bi prodali Tunju  nego dodali ko baksis i rodjenu mater  skupa sa Alijom i Cacom gore.A braca Hrvati imaju most-nov, za probu.E to je taj problem o cemu se govori.Kad bi Bezos htio na janjetinu u Jablanicu nebi mogo,ali za dobru  lovu ,izmjestili bi oni  izlaz ,pa da ne pise ,,Dobro dosli u Dubrovnik,, nego ,,Welcam u Pozarevac,,


Propala nova runda pregovora u Bosni,To je bila vijest od prije 20 i vise godina,Juce samo ponovili,Sve pregovore  ljutih  bosanskih nacionalista ,seljaka i budala  budno ,,pomazu ,,  Amerika i Evropa ,pod opstom predpostavkom da  zele  dobro,  A sta ako ne zele i ako se trude  da se dogovor nikad ne postigne iz njima  znanih i poznatih razloga.Mozda im ovakva Bosna odgovara ,Treba  ovo sagledati i sa te strane  jer nemoguce ja da  se ljudi  dogopvaraju 25 godina i ne dogovore  ili je mozda cilj  ostvaren da  nema napretka u bilo cemu..Nema drugo.

2 comments:

Marijan said...

Da li znaš da su nekada na potezu od Skenderije do Vrbanje postojali (sa lijeve strane Miljacke) "ofisi" gdje su "određene" dame pružale usluge, a nosili su nazive po fenjerima npr. crveni, plavi, zeleni itd. Poslije "spade knjiga na dva slova", Drina i Mošćanica. Danas, pojma nemam gdje se vrši ta vrsta usluga?!
Vidiš da je i Sarajevo imalo svoj svijetle trenutke, ma kakav Amsterdam?!
---
Što se tiče ovih pregovora, sve kreten do kretena. Oni su uzrok svih problema pa da ih oni riješe, što bi rekao jedan naš političar - "ma hajte molim vas"!
To ti je isto kao buđenje poslije noćnog lumperaja (koji kod nas predugo traje); da maznemo još po koju ne bil' došli sebi - doćeš ga al u k...., a ima se kome i doći...

Anonymous said...

Za necije ciljeve smo uvijek Most na Rijeci Kvaj, cak i za rodjenu djecu.
F.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...