Thursday, May 12, 2022

Ima li pilota u avionu

I dalje mislim da je NBA liga ,najjaca sportska prevara istorije u kojoj je 90 posto  biznisa i 10 posto kosarke. Poslo mi poruku ,neki dan ,moj kosarkaski drug ,iz Beca ,,kaze sto ne pises o kosarci,Pisao sam prije  i onda odustao .Svojevremeno sam za ,,Oslobodjenje,, to radio dnevno.,Niko to  vise  ne cita ali i ne gleda ili skoro niko,Ostalo je nas malo ,sto smo se  nekad basketali,da pogledamo neku utakmicu,Zanimljivo je  da sam napravio istrazivanje medju svojom rajom u Evropi ,nekad svi pratili kosarku, o tome gledaju li NBA ,Gotovo svi rekli da ne gledaju a kao razlog naveli  kasne ili jutarnje utakmice,Mislim da to nije  opravdanje ,Nekad se dizalo i u 4 ujutro da se gleda neka tekma,Nikola Jokic po drugi put zaredom MVP,Zasluzeno.Tesko je objasniti igru ovog  covjeka ,Nije to  vjesanje za obruc i zakucavanje iza ledja  ali jeste  sposobnost da  vidi i ono sto  drugi  ne mogu zamisliti.Kad neko u  Americi iz Evrope dobije  da je najbolji igrac  NBA ,to znaci ne da je  samo  najbolji nego i  duplo bolji.NBA je ,,klan,, Gledam i  play off,Slovenski ,,bucko,, Luka Doncic  je kazu dobar igrac ,slazem se ,ali nije  po mom ukusu ,Ako Doncic vrijedi 200 miliolna Dolara ,koliko bi recimo vrijedio  Kicanovic ,Delibasic i ostali  iz ine zlaten generacije Yu basketa,Najmanje po 4 milijarde.

Od osta;ih  dogadjaja  vrijedno je izdvojiti onaj  sa Floride iz West palm  beacha , gdje je covjeku -putniku uspjelo  da uz pomoc kontrole leta koja mu je davala upute ,sleti  na  aerodrom sa  Cesnom,Lici to na  onaj film ,,Ima li pilota u avionu,,,ali ovaj put  stvarno.

Cestitke Finskoj  za ulazak u Nato,Jos samo da tamo udju Rusija i Kina  eto veselja,Nije mi jasno  da se svijet militarizuje  ,umjesto da se ide  ka cilju da jednog dana  vojska postane suvisna  .Opsta pacifizacija nije  buducnost nego potreba, ili od ..zemaljske kugle ,, postajemo Nato  kugla.

Ni danas  ne znam ko je Sanela Jenkins ,ali sam zapamtio ime cijatjuci Bih  portale i mislim da se radi o  vaznoj licnosti na onim prostorima ,E ta Sanela je ,citam danas , postala dio ,kako kazu sarajevski mediji ,,Najboljeg rijaliti soua na svijetu ,,Domacice iz Beveri  Hilsa,,  Ko da je postala  clan  norveske akademije  nauka  ,a ne  dno dna  emisije americke televiziji.

U zagrebu premijera  filam o Franji.Ide za ,,Oskara,, Ja sam mislio da su se ovi Hrvati  malo probudili  od Franje ,al koliko vidim nisu  cim snimaju   filmove o njemu,Postoji i film o Aliji i o Slobi ili ako ih i nema treba snimiti  jedan zajednicki  pod nazivom ,,Tri musketira ,, ili ,,Tri ratnsa druga,,Stvarno se ponekad pitam ,,Ima li pilota u avionu ,,ili je sve  sto, danas procitah.  razlika imedju politicara i lopova  ta da si prvog ti  biro a  da je drugi tebe ,Pa reci onda da nisi vazan,Najvazniji,

3 comments:

Anonymous said...

Sanela, zlatna hojdana Alipasinog.

Darko said...

Mogao bi i ti koji tekst za Koš magazin napisati, ja evo nikako da se nakanim od povratka s Floride. Jedan Dalmoš pokriva stare naše asove ali tvoje paralele između nekadašnjih i sadašnjih igrača bi bile interesantne za pročitati. Evo upravo u jutrošnjem tekstu spominje uz Slavnića i Kiću.

https://kosmagazin.com/souly-najveca-zvezdina-zvezda/

Ja Moku slabo pamtim osim na samom kraju karijere kao i Kinđeta, ali zar Dončić nije malo deblja i sporija verzija Kinđeta? Mnogima se kao i tebi ne sviđa ali ako u 7. tekmi izbaci Phoenix, a sinoć ih je sam razvalio, eto ga možda i do NBA titule. E to bi bile “roaring 20s” ovih naših na ić, jer Jokić ako sljedeće sezone i 3.uzastopnu MVP titulu uzme, a tek mu je 28, eto ga u rangu Birda, Wilta i Russella. Nikom drugom to nije pošlo za rukom. Bez atletskih sposobnosti - kapa dolje!

Pozdrav tebi i Dijani!

dalibor bilic said...

Za one koji ne znaju ,Darko je nas Sarajlija koji danas zivi u New Yorku,Igro je kosarku za Novi Grad a danas nadje vremena da o njoj nesto napise u internet ,,kosmagazinu,,Ja sam sa zadovoljstvom procitao nekoliko njegovih texstova a mozete i vi ,Posebno mi inponuje ,ono sto Darko ,,laze,, da je moja zasluga sto je poceo pisati i sto mi je jako drrago.
Mimami lakse nego se ocekivalo u finalu,Sta bi sa ,,onakom ,, Philadelphijom,Hajde,dobro Embid povrijedzen ,al onaj Harden od 50 miliona Dolara i njegova kosarka ,vrijede jedno ,,minimalne satnice,Nije ni Miami ekipa sto rastura i vrijednost ovog tima ce tek biti na provjeri u finalu ,bez obzira skim igrali.
Ja i dalje tvrdim Luka Doncic je dobar igrac ali ,,kilav,, za moje ukuse,Ko usporen film,Neko to voli ali je cinjenica da onaj Dalas bez njega nebi bio ni u Play offu,Phenix u jednoj rijeci ,,nako,,Ne volim Bukera ,dobar Pol ,sa obzirom na godine u kojim je a ostali srednja zalost,Nije ovo kosarka za pamcenje,Po obicaju sudije ,izgubljene,,
A sad o ,,nekad,, Nije se kosarkaska igra mnogo promjenila u zadnjih 20 ili 30 godina ,osim sto sad za pobjedu je dovoljno samo puvcati dobro trice,Nema tu novih ,,brzina ,, i trikova,Roling ostaje zakon i dodatak je ,,euro dvokorak,, i sut u nazad,I dalje mislim da se kod ,,nas,, i nekad igrala najbolja kosarka ili ona kakva je zamisljena da bude ,Leprsava ,lijepa ,lagana ,I dalje mislim ,nakon 25 godina gledanja NBA ,da su nasi bivsi asovi ,bolji od ovih pod navodnicima ,,nasih,, danasnjih ....naravno da se nastavlja ,,,, ako volite NBA citajte Darku na ,,kosmagazinu,,,NBA basket sa sarajevskim ,,smekom,,

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...