Thursday, August 11, 2022

Kud svi Turci ,tu i mali Mujo

 Bolje je i sto puta  biti u krivu ,nego  jednom u pravu i da ti to potvrdi ,,Iran,,Kako je krenulo za ocekivati je da ovi hrsuzi iz SDA ospore i negiraju  holokasut i budu jedini uz Teheran  koji to  cine.

,,Kaka,, drzava taka i diplomatija,Skaka i  Memic  ambasadori,Zar treba vise,Mogu misliti koje sve papke i seljake  salju i  ovi Srbi i Hrvati  u ambasade,Bisera Turkovic  ministar inostranih poslova al isklucivo privatna, , Bakira izetbegovica, i jos troojce iz najuzeg  kruga  secijasa  SDA stranke.Tako odprilike izgleda  sastav onih koji Bosnu predstavljaju u Svijetu.Treba li se onda necemu cuditi,

Jedna od najtezih taktika  u fudbalu je  ,,natjerati protivnika da grijesii,,Kome to uspije   da uradi eto pobjede,Istu taktiku  koriste i oni  koji se bave politikom  ,ali ne  paceri ,ko Bosanci ,nego oni sto znaju sta rade,Dovedu  protivnika da sam sebi zabije  go.Ko rusi Bosnu i Hercegovinu tradicionalnim nacinom  vjerovatno nece uspjeti ,ali ako pusti  da Bosna sama sebe  brani-skrha,  i usput kaze sta misli ,sve se  mjenja,Kako protiumaciti ,,kost,,  koju je neko bacio  a Bosanci zagrizli ko Pit bul,  da bi svi  vidjeli da je to  ,,mamac,,  osim Irana koji je  opravdao i podrzao  taj potez,kosti medju zubima.,Tesko onome u ovom trenutku  cije poteze podrzava Iran ,sto automatski znaci  da su  na suprotnoj strani ,od svih ostalih  i da su sami  sebi  zabili go ,onaj  kojemu se nadaju  ,ti sto Bosnu ,,razvaljuju ,, ,a da ostanu cistih ruku.

Ne moze ti niko  donijeti nevolje ko ti sam sebi. a politika nije ljubav  nego taktika, da te neko  ne pita koga vise volis  Izrael ili Iran ,pa da se moras  izjasniti ,nego da budes pametan i odglumis budalu ,vecu nego sto stvarno i jesi ,  a krenes kud i svi Turci -tu i mali Mujo.

2 comments:

Marijan said...

"Najeli se i napili" pa hajd' sada da rusimo drzavu (Jugu) i prihvatimo se "bahanalija". Sve koje je onaj sistem zatvarao i proganjao (sada vidimo i opravdano) sada su na vlasti. Mnogi komunisticki suncokreti samo su im se pridruzili kao "peta kolona". Covic je ocigledan primjer.
---
I opet ponavljam Sidranove rijeci (ne treba zaboraviti da mu je otac robijao na Golom otoku):
- Ona drzava, i da je sto puta bila gora od onoga kakvom je danas prikazuju, opet je sto puta bila bolja od onoga sto imamo danas! Rekao je sve, nista ni za dodati ni za oduzeti!

Marijan said...

U prethodnom komentaru malo sam otišao od teme, al' *ebaji ga, ovdje u EX YU (a koliko vidim i prilično šire) davno smo prnuli u šišu... a i tako ništa nema veze s vezom, gdje, kako i kada ćemo se zaustaviti 'tice znaju?

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...