Tuesday, November 22, 2022

Iranke

 Nisam siguran jesam li ja  ,,tanak,, alkos ili to oni dobro naprave ,ali ne vjerujem da bi od 10 flasa  normalnog Hajnekena i 10 onog bez alkohola ,pogodio pola ,,Meni ovo sa alkoholnom i bez  pivom lici na Coca colu i Pepsi ,pa ti  pogodi.

Dobro ovo u Kataru izgleda sa druge strane ekrana,Kako je na ,,terenu ,,ne znam ,ali  citam da ima mnogo prituzbi ,a najaca je ona  da nema pive ,sto apsolutno nije tacno ili  nema pive za ,,raju,, ali ima za one u VIP lozama  ili organizator se  boji  kad sirotinja   zali ili slavi ,pa pravi belaj, a bogati samo plate i za jedno i drugo.Sto se tice homoseksualaca i lezbeki ni tu ne vidim neki veliki problem,Ono glavno zavrsis u  sobi a  napolju  malo glumis ili ponasas se prema partneru kao prema ljubavnici na javnom mjestu, i nema  frke.

Prosao je tek jedan dan  fudbala ako ne racunamo otvorenje .Slabo mi ovi ,,katarci,, igraju,Morace se Fifa dobro potruditi da ih pogura u  dreugo kolo.Dogadjaj dana je utakmica Irana i Engleske,Napiso sam na fejsbuku ,,Ovo je vise od sporta i bravo Iranci,, U znak protesta protiv svaga sto se dogadjas u Iranu sa pravima zena ,igraci ovog  tima bojkotovali  sa pjevaju  svoju  himnu.Da cijeli svijet vidi  da nisu svi  za ,,duha,, zenu koja ne postoji.Pobjedili  Englezi  u fudbalu -ne vazno, a Iranci u   ,,ponosu,,jako vazno.Valja im se vratiti kuci,,,Simpaticna,, je  odluka drzave BiH, koja inace  vec dugo nigdje ne igra ,da se suzdrzi od  osude  nasilja nad  zenama Irana .

Za kraj sjetim se jedne price o nasim u Americi,Dosla  3 jarana ovde u,  Orlando,Smjestili se i po pivama .Neko kaze popili po 20 neko manje ,neko vise ,al sva trojca ostala  trijezna ,Ne moze im ni 20  piva nista Veseli Bosanci,pili da zaborave,,,al samo radila  ,,hala, tako iz dana u dan,Skontali nakon mjesec,,Bilo je prije vise od 26  godina kad mi ,,dole,, nismo ni znali da postoji piva bez alkohola,Trebam li reci koju su oni kupovali,Engleski je bio daleko ko i Bosna .Znaci kad je piva u pitanju ,razlika izmedju one sa alkoholom  i one bez  je samo u posljedicama .

Komentator ,,Foxsa,, kuce koja prenosi ovo prvenstvo je pobjedu  Saudiske Arabije  nad Argentinom  proglasio ,,naj,,  iznenadjenjem svih svijetskih prvenstava,Ja nebi isao tako daleko  ,jer kad ,,igra,,  S, Arabija sve je moguce  pa i to da te  Joe Biden halali.

2 comments:

Marijan said...

Kad smo već kod pive, *ebeš Hajnekem meni je dobro i Sarajevsko, može i Jelen ili bilo koje "naše"
76. na Paliću (kod Subotice), sjeli smo moj Jaran Meša i ja na po koju pivu. Dobra muzika, ljeto, a nas krenulo. Nakon druge pive osvjedočio sam se da mi je jaran veliki humanista, voli radnićku klasu, a i žao mu da se konobar ne premori.
Kod slijedećeg nailaska konobara reče mu:
- Jaro, donesi ti nama ovdje gajbu pive da te ne ganjamo svaki ćas a i tebi je lakše!
Naručeno, dostavljeno. Legla piva, leglo meze, legla svirka, a WC blizu... i tako sve do fajronta oko dva iza ponoći.
---
Sada će se neko pitati kakve ovo veze ima sa fudbalom... ima, ima i te kakve.
To je bilo dan prije one famozne utakmice za EP Jugoslavija - Njemaška u Beogradu.
Poslije voćstva Juge od 2-0, *eba nas onaj Miler (Diter)! Dao je izjednačujući gol koji je odveo Nijemce u produžetke... i malo mu bilo, dade nam još dva i s*eba nas načisto (2-4).
To veče nismo bili nizašta... al' i to smo riješili sa mnogo manje piva!

Anonymous said...

Koja rijec oko pive:
Bila je neka crna piva i to smo cak davali djeci. Odlicna za zdravlje, stomak, raspolozenje. Moracu potraziti u blizini. Da se podsjetim mladosti, male djece, muskih koji su fascinirani tim utakmicama, a i danas su, ma, bjezzzzziiiiii.

Udari u glavu, a nije piva, ni alkohol, ni fermentacija, jednostavno ono 'nesto' sa Menu/menija nadje svoje vrijeme i covjek poludi, postaje kisni covjek.
F.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...