Saturday, February 11, 2023

Mi smo sampioni

 Svaka cast ,Bravo.Napokon i malo dobrih  vijesti sa ,,nasih,, prostora,Golemo,Prema istrazivanjima ,americkog centra Pew , Bosna i Hercegovina je na trecem mjestu  zemalja ,,Po vjeri u boga,, Na prvom mjestu je Armenija na drugom Gruzija i mi bronzani,Wau,Kako  ove prve dvije i nisu ,,neka,, Evropa ,Bosna i s njom i Hercegovina je  sampiopn u ,,vjeri u boga ,, Iz nas su ostale i takve zemlje ko sto je Vatikan ili Poljaska .Bosna ,Bosna ,Bosna ,S one strane Plive gajtan  religija raste  ,,,, .......Tako je rekao PeW .da bi samo nekoliko dana poslije  jos jedna  agencija koja se bavi odnosom  covjeka i boga  objavila da je Bosna i Hercegovina  ,poslije Turske zemlja u kojoj  ljudi najvise vjeruju u boga i  zagrobni zivot,.Pecat na pecat ,Iza Bosne su i takve sile ko recimo Poljska i Italija .U Bosni i  ateisti vjeruju u boga ,Bosno moja  idvna mila lijepa  gizdava ,,,aja jaj  u tebi je vjera u boga .....i td i tt ,,

A bogami nije oduvijek bilo tako,Sjetim se ponekad  skolskih dana i  drugova,Nije u razredu bio ni jedan Pravoslavac , ,Katolik  ili Musliman ,Bila samo raja ,bez obzira kao su se zvali i prezivali , ,,,,Iso,, sam i na Bajram  i jeo  baklave a bio i na Bozicima ,Ok ,Sto rece onaj pjevac Colic ,,Kod nas se nije smjelo slaviti ni  bozic ni bajram,Ovi moj slavili ,Sigurno nisu znali da je zabranjeno.A sad drugi  u Evropi, Kod nas i kriminalci vjeruju u  boga,Jos koju godinu ni politucari nece biti potrebni,Svu vlast ce preuzeti Popovi hodze  a kompletne informacije ce se vrtiti u krugu  sta su oni  o nekome rekli ili izjavilil. Kod nas  i hodze i popovi vjeruju u boga ,Nije bas Armenija i gruzija  ,neka Evropa,Sampioni Evrope ,Kako to gordo zvuci,Bosna ,Bosna ,S one strane Plive  ,znate vec sta raste ,Hodze i popovi ,Kod nas i  sirotinja i bogati  vjeruje u boga ,Kod nas i ratni zlocinci vjeruju u boga .

Neke istine  koje su godinama bile  tabu izlaze  na vidjelo.Gledam  slike svoje raje  iz Gimnazije,Onda nisam znao ,,ko su,, al danas znam ,Pravoslavci  ,Katolici  i Muslimani  ,  .Dok tabirim slike na um mi pade  izjava jednog velikog  i visokog vjerskog sluzbenika  islamske vjerske zajednice i covjeka jako bliskog  vrhovima SDA stranke koji je neki dan izjavio :Da su u Titovo doba Muslimanima vadili  zdrave zube ,,E sad mi je sve jasno,Uzmem ja malo slike one svoje  gimnaziske raje i gledam ,Niko se ne smije , ili od  deset  glava samo je jedna sa osmjehom,Zasto, jer nemaju zuba,Sjecam se kad je otvorena i  ,,stomatologija,, Lijep objekt,Islo se na popravku zuba  a sale velike ciste ,U redu po desetak  stolica  a na vratima  pisalo ,,opravak zuba -samo za Vlahe,, Na vratima preko puta ,nikad nisam ulazio ,pisalo ,,Vadjenje  zdravih zuba -za Muslimane,, Eto sjecam se toga ko danas,,Ko je kome tad i ko kome danas prebrojava  zdrave zube  nije tesko  otkrit,Zvali su se nekad stomatolozi a danas hodze i popovi,Krene se od  zuba  i dodje do naoruzanih ,,do zuba,,Eto ovo je istina  o vadjenju  zdravih zuba  u Titovo  doba  i bog zna koji smo tad bili  u vjerovanju u boga .Medju zadnjim sigurno a danas  Zlatni ,Ma ne zubi nego medalja,Cijela zemlja jedna crkva i dzamija  pa recite da nije  multi religijozna.Kontanm nesto.Kakvi bi tek bili da ne vjerujemo u boga, Blago bogu  dok Bosnu i Hercegovinu  ima.

Mozda bi neko ipak morao objasniti da nije vazno ni  bitno,da li i  koliko  ti vjerujes u boga  ,nego koliko bog moze vjerovati tebi.,,Hopa ,, garant.

2 comments:

Anonymous said...

Urednice, urednice, svasta Ti padne na pamet; cuj 'gajtan religija', vala bas, onoliko krstova prije toga, svi pravljeni sa gajtanom, bez eksera, desetke?
Ma, nikud bez gajtana, i gace bile s gajtanom, samo mi to zvali uckur.

ja vam danas nosam u tasni one plasticne gajtane, ko biva moze zatrebati, raznih boja i duzina.
ma, svasta ima u zenskoj tasni.

A to oko zuba je ama bas zanimljivo:
Sinoc gledam jednu be-h-ogradsku emisiju gdje jedan poznat covjek, lingvista, moze po govoru otkriti ko ima protezu;

Cudne su to godine poslije onog Second World War, niko nije razmisljao da su mu baba i deda, eventualni roditelji/posvojitelji/udomitelji depresivni.
Pitanje i da li su znali da postoji ta rijec, ali pokazalo se na zubima sta je depresija.
Djeci ili nisu zubi uspjeli narasti zbog siromastva ili su propali od nepranja.
Svi govore kako su imali srecno djetinjstvo, kafa, lokumi, cevapi, jasta?
Jelo si sta je bilo na stolu, kakva kafa, lokumi, cevapi..meso je mozda bilo jednom sedmicno, a mozda i nikako. I tako do tamo neke godine? Koje godine? Kako u kome gradu su se 'snalazili'.

Zubi?
Prije onog Second World War je bilo moderno imati zlatni ili srebrni zub, zar ste to zaboravili?
Pa kad se rasculo da i mrtvima vade zlatne zube, ono, po logorima, masovno (jeste nam bogat jezik, kazes jedno a znaci drugo), otpala moda.
Sa ovom novom tehnikom pocele izlaziti na vidjelo vrece zlatnih zuba i ostalih umjetina...pa, ko je lud da se odrekne zlata? Jednu vrecu za mog...kako se zove onaj sto je jos zivahan?
Znam, znam, pravim se da ne znam da je to na youtube, ocevidno!

Po zubima se zna i zajednicki tajo; cuj, nisu rod, zive u istom selu, a nisu im izrasli neki zubi? Malo selo, tri sa tri, nisu rod, ista prezimena, a i isti problem sa zubima. Imali istog popa ili istog hodzu sa istim zubnim problemom? Ma, taj Balkan, brdoviti, je bogat hormonima, uvijek Tito kriv...a Srbiji kriva Amerika.

Zna se da su mnogi porodicno imali zagnojene korijenove zuba, hej, zasto porodicno? To je bakterija, nekako se sirila, preko krajnika, jastuka, ljubljenja (preko onog vjersnog ljubljenja se svasta prenosilo, malo je jednom poljubiti, moras ovjeriti tri puta). Docepas se lizala i onda cijeli buljuk djece lize isto lizalo na smjenu, musavi, prasnjavi i sretni. Prirodna vakcinacija protiv bolesti.
Srecom bilo uvijek nekih tetaka koje su spasavale situaciju sa zubima.
Hajde, u zdravlju se cuvali za onaj glavni zub.
F.

Anonymous said...


"In God We Trust" (also rendered as "In God we trust") is the official motto of the United States[1][2][3] as well as the motto of the U.S. state of Florida.[4][5]

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...