Friday, May 12, 2023

Vrelo Bosne

 Nemam namjeru ,,vezat,, suhu ,Abdulahu Skaki  bivsem gradonacelniku Sarajeva ,al da sam ja na njegovom mjestu ,,osto,, bi raditi u Kataru ko sobarica   i zaboravio grad pod Trebevicem ,jer kako se krenulo  hapsiti  grado-nacelnike -Hadzibajric ,pa onda Memic ,krug oko Skake se toliko suzio  da i kad bi obeco da ce  dzabe posunentiti  cijelo Sarajevo nebi izbjego  zatvor,,Inace kad se hapse ovi iz SDA stranke ,ako ne znaju zasto ,sjetice se ,Ko je ikad bio na ,,Carsiji,, ili na Ilidzi  ,,,zna zasto su  uhapseni  nacelnici ovih opstina ,Ima razlike izmedju hadzibajrica i  njegove ekselencije Memica  koji sad predstavlja drzavu Bosnu i Hercegovinu u maleziji ,Dok se hazdibajric  zadovoljava  ,,lokalnim  talovima ,Memic je  Ilidzu zavalio  davno-medjunarodno povezao  sa ,,bracom,,  i kao nagradu za ,,tal,,  dobio mjesto ambasadora.Zasluzeno naravno.i  ilidza postala tema  viceva o Arapima .

Ako bi  svaki medij prenosio sta budale kazu  bio bi to smak svijeta ,ali ako je ta budala i ministar to mjenja na stvari ,Naka zena ministar ,morao sam otici procitati i kako se zove ,Sanja Vlaisavljevic , je poredlozila rehabilitaciju ratnih zlocinaca ,Nije problem sto je Sanja to predlozila nego sto je Stoisavljevicka  nakav ministar ,pa je kao takva  duzna  da suti ako ne zna  a ne da lupa  ako nesto  smisli,Na ovo bubanje  reagovli su i iz moje  omiljene  ,,druzine,, mladi SDA stranke-Bakir jugend, ,Maksumi  sto po cijeli dan drkaju na slike  zene  stranackog  vodje ,u uniformi lazne medicinske sestre  sa halterima i mastaju kako ce i oni jednog dana amanet neciji  biti., . Misle pa kad se umore  onda  opet  odu ,,ograjsati,, .Nego ljudi stvarno sam se prepao za Bosnu i pomalo hercegovinu.Ako se ovim tempom bude hapsilo  ,kriminalci plus ratni zlocinci ,nece u Bosni ostat nista  sto valja i dzabe gradili onolike dzamije i crkve ,Nece imat ko bogu da se moli,A ni razloga.

1 comment:

Anonymous said...

Hapsenja?
U Titino vrijeme se to radilo u rukavicama:
ili na Goli Otok ili premjestaj u Sarajevo han na visu poziciju.

Goli Otok je vise bio za naivnu, skromnu raju, polupismenu. (Da zadovoljimo anonimusa obicna raja je ipak spomenuta). I Golootocane je tuklo, prebijalo, kaznjavalo dok se ne promijeni, ne?
Ko je prezivio izasao je, a da li je stvarno bio nesto kriv ili nije--- koga briga.

I Tito se opametio bio, pa su oni iz vrha dosli tobe i umjesto silver gajtana poceli nagradjivati te svoje.
A Sanja rece sto svi znaju samo ne smiju kazti, a zakon je zakon.
Robijas odrobija svoje, izadje i kakva-takva rehabilitacija u drustvo. Jos ce i penziju dobiti.
I sta? Nista.
F.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...