Thursday, September 28, 2023

Nacional trend

 Da odma ,,priznam,, Nisam ja taj koji je sinoc na ,,lotu,, dobio milijardu Dolara.Jesam bio blizu ,mislim,geografski ,jer je neko u Neptum beachu ,gore na sjeveru Floride pogodio sve brojeve  i ima 90 dana da se pojavi  i uzme cek,Nakon nekoliko predhodnih i uzaludnih pokusaja  da nesto ,,pogodim,, odustao sam  i srecu  gledam medju drugim stvarima koje nisu  ,,loto,,

Na drugom kraju Floride u Miamiju , igralo se finale kupa Amerike izmedju  Intera i Hjustona,Bila je to prilika  da Bekmen i  drustvo  pokazu zasto su doveli Mesija  i uknjize prvi pehar  u svom postojanju.Mozda i bilo tako da se  Mesi nije povrijedio a tim Intera bez ovog  Argentinca lici  na skup ,,raje,,  sto igra na male  i ti  su igrali  protiv Hjustona  koji je takodje na toj  kvalitetnoj razini  ali sa malo vise srece  je odnio  vec planirani pehar  Bekmenu  i ostalim ispred nosa,Hoce li ovo uticati  da se eurorija Mesi  malo stisa ili nece  pokazat ce vrijeme ,ali za sada sve ide po planu,Razumijem ja  kad ,,idu,, dresovi i  ostala fudbalska roba sa znakom Mesi ,al gledam juce  snimak  dugackog reda ispred jedne picerije  u Miamiju ,u kojoj je Mesi kupio pizzu i cudim se ,,zar je  i do pizze  doslo,,Mlzda je slijedeci toalet papir jer ideopoklonstvo  nema granica .

U Californiji ili  tacnije u biblioteci Ronald Regan nova republikanska debata  kandidata te stranke za predsednika,Opet nema Trampa,Ima li uopste ovo smisla bez  Trampa koji  u istrazivanju javnog mjenja  vodi ispred De Santosa  guvernera Floride sa vise od  50 posto  prednosti .Onda se sastanu  zamjene i ljudi  slusaju njihove nebuloze o Americi,,,Ako ja budem predsednik  ja  cu ,, i ovo i ono  i ono i ovo ,,al svako od njih zna da ukoliko   Tramp bude  Ok  u svim  sudjenjima ,niko nema sanse ,pa da kaze da ga je i sam Bog poslao  da bude predsednik.Tramp je juce posjetio  jednu fabriku automobila koja nije pod  sindikatom  i odrzao nacionalisticko  ekonomski govor  iz kojeg se  nema sta  citirati ,kao i u ostalom iz svega sto on kaze ,ali ovo ,,nacionalisticki,,toliko ,,pali,,dio Amerike  da sumljam  da ima ista jace kao oponenta ,Rijetko na izborima  gube ljudi  ,kad  ukljuce nacinalizam  ,bez obzira vezali ga za Socijalizam ili  cisti kapitalizam.Vrijeme nacional -socijalista je proslo,Dolazi doba  nacional -kapitalizma,,Vezite se ,

3 comments:

Anonymous said...

Hajde posteno, zar nije najveci dobitak sto si izvukao zivot, svoj i svoje porodice, iz one ratno-kriminalne ludnice?
Isto kao i ja i mnogi drugi.
Ne vjerujem da bi neko od nase djece, kako odrasle tako i ovih sto pristizu, bi uspio da sve izganja sto smo mi ganjali.
F.

dalibor bilic said...

Jebo ti takvu srecu kad kvotu ispucas u ratu,

Anonymous said...

Zar tako Dali, ispucao kvotu u ratu?
Putovao si poslije rata i tamo i nazad, jos jedva cekao da dodjes nazad u USA.
Glava u torbi uvijek bila. Ili nevrijeme, ili sjedenje negdje tamo u sred B i H, ili vozanje s nekim pijanim prijateljem, ili vozanje u starim kolima gdje kocis nogama...deder malo razmisli, koliko puta si se izvukao, zar to nije dobitak na lutriji?
I meni je bilo, hocu pjesice, hocu taksijem, ali se ponudi neki prijatelj da me odveze i upadnem kao mis u klopku; brzina, preticanje, najahavanje na bankinu, uletanje u skare...covjece, gledala sam smrt u oci mimo rata, ludnica, govorila sebi ako prezivim necemo se vise vidjeti.
I nismo.
Ima taksi, autobus, voz, avion...plati i vozi.
Tek one klopke kad se dogovoris s jednom osobom za sok i kafu, a dodje i prikolica sa svojom biznis ponudom, tj. nekom lopovijom u glavi?
Stari skolski drugovi? Dok smo bili stari,tj. mladi bilo je dobro, ali ima i ono vrijeme izmedju...rijetki su oni 'stari' skolski. Dobitak na lutriji ako se ne sretnemo.
F.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...