Monday, September 9, 2024

Jery ,Jery .......

 Bit ce  zanimljivo za sve one koji   vole shou. ,Sutra ce  prvu tv debatu , tv kuce  ABC, iz Philadelfije ,izmedju Donalda Trumpa i Kamale Haris , prema predvidjanjima ,pratiti  vise od 80 miliona ljudi,Kazu da bi mogao pasti i novi rekord u gledanosti,Sto se mene licno tice nisam  previse zaintaresovan  i ne mislim da je  ovaj vid i nacin  predstavljanja  ono sto bi  ppotencijalnog glasaca moglo da opredjeli koga da zaokruzi,Treba li napomenuti da je u Americi sve  davno postalo  shou  pa se i predsednicka debata  savrseno u to uklapa a predstava je prvenstveno namjenjena onima  koji jos  ne znaju za koga bi glasasli  gdje i detalji  odlucuju  stranu.

Prije nekoliko dana  sam pisao o tome kako je Tramp pobjedio za narednih 50 godina ,izborom  sudija vrhovnog  suda ,koji su tu  dozivotno  i moze Kamala Haris  pobjediti i u Novembru  ove i istom mjesecu za 4  godine ,ali sve  njene  odluke ,sporne ,idu na  vrhovni sud koji ce odluciti jesu li  konstitutivne,po trampovovim mjerilima vrijednosti  ili nisu.Eventualna pobjeda Haris bi mogla biti pocetak  procesa transformacije vrhovnog suda.Mozda.

Sta je u stvari  cilj ovih debata,Predstaviti se u najboljem svijetlu ,popiskiti ,protivnika i  obecati  sto vise  ,cak i ono u sta niko ne vjeruje,Hoce li i ova debata  ostati u granicam  dobrog  ukusa ostaje da  vidimo,ali me nebi iznenadilo  da se i izadje iz  tih okvira borbe u rukavicama i da se  okrsaji  nastave golim rukama odnosno da se protivnik napadne  iz svih raspolozivih oruzija  ukljucujuci i udarce ispod pasa.

Znaci shou je zagarantovan a onaj koji  ce svoj glas dati  nekome na osnovu  ove debate je samo ucesnik u predstavi i pokrice da je i uspjela  i ppotrebna a da se niko ili  jako mali broj njih  ne zapita ;kako mi to izgledamo kad nam se  , sve ,ovo,, moze servirati .i proci.

Sutra je shou  i najinteresantnije ce  biti     do kojih granica ce i ici a da ne postane  i zvanicno ,,rijaliti,,ili je sve to vec odavno i sto smo i mi sami  postali dio svega  , ,pa  to i ne vidimo.Nije nikako isto ko vise a ko manje laze i ko manje a ko vise u to  vjeruje.

No comments:

Springfield

 Sigurno da u ovom trenutku  nema grada o kojem se vise prica u Americi ali i u ostatku svijeta od ,,Gradica Peytona, romanticnog , imena  S...