Trebalo bi ubijati proslost sa svakim danom sto se gasi. Izbrisati je da ne boli. Lakse bi se podnosio dan sto traje i ne bi se mjerio onim sto vise ne postoji. Ovako se mijesaju utvara i zivot, pa nema ni cistog sjecanja, a ni cistog zivota. Sacuvaj me Boze ,;Bosnjackog primitivluka,Srpskog seljakluka,Hrvatskog papanluka i Americkog ciganluka
Saturday, April 21, 2018
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2024.
Imao sam obicaj da napisem ,,neku,, o godini na izmaku ,pa kako ni ova 24, nije bila nista generalno drugacija od one prije ,nije zgore p...
-
Stara izreka ,sa nasih prostora ,gdje ovo ,,bos,, podrazumjeva ,da taj nema nista , materijalno ,a ovo ,,Hadzija,, da ima sve .Misao koja...
-
Nije lako objasniti ,ali je istina, da nama ,koji smo imali (ne),,srecu,, da cijeli rat ili jedan njegov dio provedemo u Sarajevu ,zivot...
-
Lijepo je danas bit ,,vlah,, u Sarajevu.Nikad ljepse.Vlasi su svi oni sto nisu ,,nasi,,a mogu bit i Jevreji ,mada oni ,ne spadaju u prave ...
4 comments:
Lokacija, lokacija. Meho Cviko je imao po mom subjektivnom misljenju najbolje cevape u gradu s kojim se nisu mogli mjeriti ni jedni iz centra grada ali na lokaciji nazalost jos losijoj nego u svijetu slasticarnih na kojima su Palma ili nekad bila Jadranka.
nesloga
Mali Sale i stari mu Nikola iz Jadranke su super ljudi. Da je vise takvih bilo 1992 nikad do rata ne bi doslo.
Nurko ni radi mene i onih koje sam poznavao isto nije trebalo doc do rata. Izvini.
Hotel Evropa je bila bog za kolače. Majstor od tih kolača je poslije rata radio u Brezi u jednoj garaži za neku kafe slastičarnu koja se zvala mimoza. Znam ga nako ali sam mu ime zaboravio. Svaka mu čast. Majstor nad majstorima. Jedno je sto je rat učinio a drugo je sto mu ime nije za okruženje u kojem se nalazio kao ni tvoje ni moje ni nekog tamo. On nikad ne može vise dobit posao u hotelu Evropa jer je taj hotel prcija nekog drugog kojem njegovo ime smeta. Jebo majstorluk ako ti ime nije njihovo.
Preko puta Ramisa je slasticarna Demirovic, odlicna lokacija I slabi kolaci. Posao je sada preuzeo Dino poslije smrti majke , samo nekih promjena nema. Pomojem poanta pisanja o Jadranki je da je nestalo klijentele za taku vrstu kolaca, rat prekinuo tradiciju I otisli ljudi po cijelom svijetu ili na Bare. Najbolji kolac u Evropi je bila srbska šnita, koju su danas prekrstili u bosansku. Slicno kao u Parkusi. Meni licno dobri bili kolaci kod Komše ili dvije ruze.A kod Olomana se jelo žito.
Post a Comment