Tuesday, June 13, 2017

Dragi Darko

Razmisljao sam jutros ,da ovo sto hocu  da napisem  o finalu NBA i pobjednicima ,posaljem  I  mejlom Darki u Njujork  ili ovde objavim  i odlucio da to ipak  bude ,,ovde,,bez obzira  sto gotovo nikog ne zanima da su Golden Stejt Variorsi ,opet ,po drugi put ,prvaci  i to zasluzeno i da su u  finalu pobjedili Clevland Cavalerse  ukupnim rezultatom od 4 naprema jedan.

Volio ili ne volio kosarku i NBA ,mora se priznati da je ovo jedina liga  u kojoj pobjedjuje najbolji  i da se moze desiti da neko ima i los dan ,ali u krajnjem skoru od 4 pobjede  nema ,,foliranja.

Golden Stejt su ,nema dileme  najbolji.Kosarka ,,trica,, koju igiraju ,moze da bude stvar ukusa ,meni se licno ne svidja, ali daje rezultate.Pet ljudi rasporedjenih oko linije  za 3 poena ,brza izmjena lopte i sut .Uvijek nekog krene  i problem zapravo nije u  Variorsima ,nego ,sto jos nikom nije uspjelo da se od takve igre i odbrani. i da za to pronadje i nacin.Najbolji igrac sezone je  Kevin Durant ,  i sa nji bi i mnogo  losije  ekipe nego sto je to Golden Stejt  bili favoriti za  titulu.Kevin Durant  je donio  titulu  na ,,zlatni most,, i ne treba ga porediti  sa onim  ,,bivsim,,   zvijezdama ,gdje u  covjeku  uvijek  prevlada ono  da  je sve bilo bolje ,nekad .Stefan Keri  u najmanju ruku neka cudna kombinacija  sjajnog sutera i ne dorecenosti ,ali funkcionise .Nisam bas za njega ,al mu se kvalitet ne moze osporiti,,,Treci covjek ,, Tomson ,dobar i standardan cijelu sezonu. i mozda je kljuc uspjeha Variorsa bas u njemu,Cetvrti covjek ,Grin ,vrijedan i koristan ,Cetri  covjeka za titulu.ostale ne nabrajam ,ali je trener Stiv Ker i iz njih izvuko maksimum .prije svega sa Vestom i igudaleom.Vrijedno je napomenuti da Variorsi  igraju sa svih 10 igraca,sto nema niko drugi u ligi.

Clevland  zasluzeeno drugi najbolji.Ne moze sve sam Le Bron James .On i kad  slabo igra  je pola tima .Kljuc je trebao biti Irvin ,koji jeste  dobar igrac ,ali cija forma  oscilira ,od  ,,strasnih,, utakmica do onih ispod prosjeka za takvu zvijezdu.Treceg nemau ili imaju ponekad u Lovsu ,ali sa jednim ili ponekad 2  dobra igraca ne moze se biti NBA prvak.

I za kraj jos nesto .Nisu mi ,,simpaticni,, ovi novi NBA klinci ,ko recimo oni od prije,Ima nesto u njima sto ,,odbija,,nesto zbog cega se ne daju ,,voliti,,sto cijelu ligu ne cini manje kvalitetnom od onih ranije  ,ali sto ukupni dojam svodi  na ,,aj dont ker,, ili gledam samo hokej .ili je i NBa postala toliko  biznis, da se sve i  golim okom vidi.Eto toliko o ovome.Nisam mislio ni da cu pola.

4 comments:

Micko said...

Pozdrav svim košarkašima i košarkašicama iz vesele Mongolije od veselog Micka i pijane Zumre. Važno je da je veselo. Kad se mi dokopamo jedno drugog i ove ljute rakije niko ne zna gdje će nam bit kraj osim nas. Prostrli smo sve svoje godine preko nekih koza od ko zna kojih životinja i pijemo i uživamo u životu. Ovako treba poštenu čovjeku i teškom radniku. Živjeli.

dalibor bilic said...

Da ne bi onog nesretnog ,,Ceranica,, nikad Micko Mongolije nebi vidio.

Marijan said...

Ima on Cerenicu spomenik da digne, i tamo i vamo!

Anonymous said...

Sta je ovo? Nema Dareta a post o basketu. Skandal! Moram ga trznuti sad, nije prekasno. Sto se mene tice I ja bih prije po(h)valio neku azijatkinju kao Micko pa makar I kosarkasica bila uz kakav Guiness I tabletice nego gledao nabildane crnce na TV-u a ni uzivo. Ali ovdje gdje sam same Svabice, Britanke I Ruskinje, nigdje kosooke. A kako I zenu sopstvenu izbjeci? Nikad dosta...

nesloga

O Nono ,nono, nono ,dobri ,,moj,, hdz

 U Americi uvijek zanimljivo.Evo ovde na Floridi ,politicari ., osim  sto se bave  jako vaznim egzistencijalnim  pitanjima-koliko,  brinu i ...