Sunday, August 4, 2019

Bez panike molim

Zasto.U Americi sam 25  godina ,a 24 mi je jasno  zbog cega se  desava ,,El Paso  i Dayton i ostali.

Nije to bas tako cesto ali nadje  covjek kad hoce .Kako se ponasati u slucaju da se potrefis  na nekom ,,otvorenom,, prostoru  i nemas dovoljno vremena  pobjeci  ,pod krov, a pocela oluja ,kisa ,grmljavina i  gromovi.Treba   uraditi ovo i ono  da smanjis  mogucnost da te grom ne pogodi Radi se o prirodnoj nepogodi ,na koju  covjek nema uticaja  ili  jedino sto moze uraditi je da pokusa da ne bude na ,,putu,,

Samo u ovoj  godini u Americi je bilo vise od 30 masovnih  pucnjava i ko zna koliko ubistava.Mediji  se bave  ,,temom,, a u cosku ekrana  uz direktan prenos pise ,,Samo na kanalu 9,,a onda se sve razradjuje  da bi danas nakon 29 mrtvih  novinari   kao goste dovode ,,strucnjake,,  koji ,,savjetuju,, kako se zastititi  ako se nadjete u slicnoj situaciji .sto prakticno znaci :Kupujete u nekoj  robnoj kuci ili pijete svoje pivo u basti nekog  bara i  covjek izvadi automatsku pusku i pocne  pucati po svima .E sad vas ,,ovi,,  inzinjeri savjetuu  sta da radite.Ok ,Nije lose znat,ali mi  izgleda logicnije ,ne da neko  pokusa objasniti  zasto pucaju ,nego naci lijek da ne pucaju.

Da se malo vratim  na onog ubicu iz El Pasa  i njegovu sliku sa automatskom puskom i na glavi ,sto niko nije komenirao slusalice .Da da slusalice.ne znam koje vrste.Mozda one  sa omiljenom muzikom ili one koje samo stite od  buke ali covjek ubija  zasticen svim sto se oko njega desava  ili  simbolika  da oni koji  to  mogu  promjniti   ,vide al  ne cuju jer i oni na usima imaju slusalice ,sa nekom svojom muzikom .Exskluzivno na  kanalu 9.

2 comments:

Micko said...

Dobro došli u Ameriku gdje nikad ne znaš ko će te ubit iz amo njemu poznatog razloga. Mene uvijek muci samo jedno pitanje. Ako svi u Americi nose oružje zašto se niko ne nadje iz publike da ga izvadi i pripuca na budalu. To je moje pitanje svih pitanja. Imaš li odgovor na to. Između nas hiljadu da niko ne pripuca na budalu.

dalibor bilic said...

Mogu pokusati.Nije tacno da ,,svi,, u Americi nose oruzije ,mada ga ,,svi,, mozda po kucama imaju a i ovi sto ga nose nemaju automatske puske na ramenu ,kao vecina ovih ludih ubica pa uz faktor iznenadjenja i panike koja sve prati male su sanse da se dobro i pravovremeno reaguje.

Serdzada

 Zdravstvena zastita  i sve okolo nje je jedna od tema  kojom se niko ne voli baviti ako ne mora,Oni koji znaju vise od ,,jednog,, obicno pa...