Tuesday, August 6, 2019

Sreca je varljiva

,,Lego,, ja sinoc nesto ranije ,baca me san i tamam da zaspem ,vidim prodje zena pored kreveta i nije meni sto ona  prodje nego sto u ruci nosi sjekiru .Ok  posla cijepat drva  u 12 navece ,Sprema se za  floridsku zimu .Odma sam poslije miran zaspo.najsigurnije se osjecam  u svojoj kuci.

Cudan neki osjecaj ,al traje svega nekolio dana ,poslije ovih pucnjava po Americi .Naravno da covjek  cijleo vrijeme ne misli o tome ,ali kad i na trenutak  osjeca nelagodnost prisustva  veceg broja ljudi oko sebe  stvara nemir .U samoposluzi ,na benziskoj  pumpi .Nervira te red,Sve bi da ,,zavrsis,, u minuti i odes -pobjegnes.Osjecas se  nesigurno  a i oni oko tebe .Lijepa vremena  americkog kriminala  kad si mogo  poginuti samo u banci  jer si bio te srece da se tamo nadjes  kad i oni sto je pljackaju ,su proslost .Vise niko ne pljacka banke  al svi i dalje idu  da kupe hljeb.Mislio sam da je  strah ove vrste daleko iza mene  i da je  staljanje u redovima u ratnom Sarajevu  dio  ruznog  sna ,kad si mislio  da bas  u taj red u kome ti stojis moze  ruknut granata ili  te moze ,,izabrat  snajperista .

Nije ovo ista  Amerika u koju sam  dosao prije ,,frtalj,,  vijeka.Onda se znalo .Ne trazi nesrecu i neces je naci.Danas je nesreca  medu nama.Dosla.Gledam snimke  kuce ubice iz El pasa .Zamak.Bog zna koliko vrijedi.Komsije ce sigurno reci da je bio ,,zlatan decko,,E u tome i jest problem.Danas ne ubijaju kriminalci nego ,,dobre komsije,,Pukne   pa  sve najavi na  internetu i tvoje je jedino sto mozes  uraditi ,,da se  ne nadjes  na njegovom putu,,Onda gledas izvjestaje na Tv ,Cnn  sa 30 reportera ,i u pauzi Epp ,najava  nekog  filma ,kojem sam zaboravio ime u  spotu od 10 sekundi ,300 pusaka  puca po svemu ,da bi se poslije ponovo vratili na mjesto  dogadjaja.Policajac  koji je prisustvovao  ispitivanju ubice iz El Pasa kaze da je u svojoj karijeri  ,,svasta,, vidio ,al da  ovako bezosjecajnog  covjeka nikad.Prica o ubistvima ,kao da je pobjedio na  ,,video igri,,Pusku kupio na Internetu.

Kazu ,statistika, da je 4x veca mogucnost da te u zivotu udari grom nego da osvojis glavni zgoditak na lotu.Slicnu satistiku jos nisu izbacili za ova masovna ubistva i kolika  je sansa  da te masovni ubica upuca,Sigurno jedno 25 prema jedan ,protiv Lota Jako jednostavno..U pitanju je samo sreca.i statistika naravno.

5 comments:

Marijan said...

Auuu, *ebote, kazes prodje zena pored kreveta sa sikirom...
Ma cija zena bolan, ma sam da znamo, za svaki slucaj?

Čole said...

Moj Dalibore, znaš li ti išta iz američke istorije? Šta su djedovi ovih masovnih ubica radili Indijancima? Činili genocid! Činili i učinili. Poubijali, oduzeli im zemlju i strpali u rezervate. I šta očekuješ od unuka? Zemlja nastala na tragedijama nedužnih ljudi. Zabolile ih ruke od pojedinačnog ubijanja, pa skontali oruđa za masovna ubijanja. E jesi otiš'o u finu zemlju, svaka čast.

Anonymous said...

Kad bi ovde objavio da prodaješ pušku preko interneta došlo bi ti 400 policajaca na vrata i srušili bi ti kuću dok je nebi našli. Ovde je i praćka zabranjena. Za luk i strijelu mora se imat oružni list i registar u policiji. Sad ti kontaj. Ja imam 7 pušaka raznih kalibara ali u niti jednu ne može stat vise od 3 metka. To su lovačke puške. Po meni i ne treba vise od 3 metka. Ako prvim promašiš ono već bježi. Drugim probaš u trku sto je vrlo teško a trećim nikad ni probo nisam jer nema šanse. Da mi je rafalna puška nebi ni kamen osto. Tu je ta restrikcija i zato mi nemamo tih masovnih pucnjava osim sto nekad drog dileri između sebe se pobiju ali ilegalnim oružjem. To je zanemarivo.

Nego dodje danas jedna utegnuta ljepotica od jedno četrdesetak da traži poso i kaže da vozi dampere. Pokazala work histori i umal je ne primismo dok moja menadkerka Dara ne reče da se kod nas svako jutro radi test na drogu i alkohol. Ode ljepotica ko bez glave i reče da će se javit dok malo razmisli. Kad je otišla Dara skoči metar od stola i reče nama dvojici kako smo samo gledali njene sise i noge i dodade da se ne čudi meni nego devidu kojeg smatra za poštenog. Eto sto ti je ženski menadjer. Nema pardona. Rodio je Micko. U pravu je sto jest jest.

Micko said...

I popisa se čovjek na vječnu vatru i ugasi je. Gdje su bile Sarajlije da ga slome ida mu se popisuju u usta. Nema ih vise. Sarajlije su daleko. Sad su tamo oni koji i ne znaju šta piše na onoj ploči. Sad su tamo oni koji nemaju ni prst poštovanja prema žrtvama fašizma. Tamo su sad fasisti koji su oguglali na rušenje spomenika antifašizmu. Sram ih bilo. Neću vise. Fuj.

Anonymous said...

Koja večna vatra , guma koja gori...

Serdzada

 Zdravstvena zastita  i sve okolo nje je jedna od tema  kojom se niko ne voli baviti ako ne mora,Oni koji znaju vise od ,,jednog,, obicno pa...