Monday, February 24, 2020

Enigma

,,The Imitation Game,,.Film snimljen prije 5  godina ,ali kako ne spada u onu  grupu  sto prave pare ,prosao je u glavnom nezapazeno  ili covjek ga je mogao pogledati na neciju preporuku ili na srecu ,kao ja sinoc.Snimljen je prema istinitim  dogadjajima koji su se desili u Engleskoj za vrijeme  drugog svijetskog rata  kada je  grupa  engleskih matematicara uspijela  da ,razbije ,njemacki ,,Enigma   code,,  i tako  spasi ,kako pise na kraju  filma  14 miliona zivota .Tajna je cuvana  50  godina  a kada je skinut  veo ,malo je jos kome  bilo interesantno.Ko i sve drugo.

Coronavirus ,sve dok je haro Kinom i nije bio  toliko  ,,opasan ,,nego vise interesantan ,ali kad je  doso na ,,vrata,, sve poprima  drugacije dimenzije ,pa i 5  smrtnih slucajeva u Italiji ,nose tezinu  5  hiljada u Kini .ja malo o ,,virusu,, Ne vjerujem bas nista.Ni ono  pozitivno ni ono negativno  i niko me ne moze ubijediti  da je ovo napravila priroda  jer ona ne moze  bit  toliko  zla pa  ni zbog ,,osvete, vjerujem  da je ,,Koronu,, izmislio  covjek iz nekog razloga  i da je  pobjegla kontroli ,a kad i kako ,vjerovatno cemo saznati za  nekih 50  godina ,kad sve prodje i kad vise nikome to ne bude zanimljivo i vazno  . i da ce  se  snimiti neki i film ,koji ce komercijalno proci slicno ,,Imitaciji igre,, naravno i ako do tada ,ne prohara neki novi slican virus  i ako bude  jos onih  koji bi mogli film   snimiti i gledati .


3 comments:

Anonymous said...

Da pojasnimo, virus kao virus, od nekog se ocese a na nekog se prilijepi. Umire se od posljedica.
Zasto?
Zrak nam je zajednicki, voda ili iz rezervoara ili flasirana.
Bijeli luk vecinom kineski po svim zemljama.

Zasto Kina?

Zasto nije Indija bila prva, ili Pakistan, ili Srbija, a i Bosna i Hercegovina. U Crnoj Gori jos nista, a u Dubai pogotovo nista...Kome Amerika duguje?

Onoliki migranti, bez pasosa i dokumenata, prolaze kako im se svidja, a ko se jos pozalio makar na proljev ili jeste, ali nije objavljeno u zutoj stampi koja zna i kad neko prdne?

Sad sjeverna Italija?

I sveta voda je sumnjiva, svi umacu prste.

A da je toliko zapelo, a mozda i je, uradili bi analizu DNK na bolesti, ali izgleda da je veliko osiguranje u pitanju i ne zele da to rade, a to je najbrzi put da se pronadje kako neki prebolisse taj virus!
F.



Anonymous said...

Da li je ovdje odgovor oko korona virusa?
Statisticki pregled, u bojama i procentima, koliko koja zemlja duguje Kini:
https://www.statista.com/chart/19642/external-loan-debt-to-china-by-country/

Ima jos nesto: muskarci vise umiru od posljedica virusa! U Kini je inace vise muskaraca nego zena.
F.

Milan Borojevic said...

Ima film. Snimljen 2011. Contagion, Matt Deamon i grupa drugih poznatih glumaca i glumica. Snimljen, kazem, 2011, a kao da je preslikano sve sto se danas desava...

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...