Wednesday, February 19, 2020

BlagoJebic

U Americi uvijek  sege.Sjeca li se  jos iko  covjeka koji se zove Rod Blagojevic .Ne sjeca ok  Nebi se ni ja sjetio  da je recimo  ,,Smith,, al  ,,nase   prezime sexsualnog porijekla ,  pa zapamtio..Bivsi guverner Ilinoisa  sto je dobio 14  godina zatvora pokusavajuci da proda  upraznjeno obamino   mjesto ,, u  senatu .Sve ovo se desilo prije 10  godina  i juce je prdsednik Tramp oprostio  Blagojevicu 4  godine  i  bivsi guverner  nase gore list je sad slobodan covjek.Naravno da nije istina da u Americi covjek ima prava koliko ima i para ,ali uz Blagojevica predsednik  je smanjio kazne jos  za 5 ljudi  od kojih je jedan  ,,Wall strit,, veliki lopov  za  kampanju trampa dao 10 miliona Dolara.razmisljam nesto  da se onaj  Al Capone   rodio u  doba Trampa  sigurno nebi proveo u Alkatrazu vise od  6 mjeseci  jer bi se predsednik sjetio da ga je  Capone  malo ,,pogurao,,  sa parama u  vremenui   dok se borio za bjelu kucu.Za vasu informaciju Joe Jonson ,sitni  droga diler  sto je osudjen na 10  godina zatvora  je jos u njemu .

Sega broj 2. George Zimerman  covjek koji je bio  tema dana Amerike ,poslije ubistva  jednog  ,,,, tinedjera ,ovde u Orlandu i koji je oslobodjen optuzbi ,sto je izazvalo  veliki  gnjev ,,crne Amerike , je ponovo u centru paznje.Ovaj put ,dzavo mu ne da mira ,George ,tuzi  2  predsednicka  demokratska kandidata ,a ko da je vazno  zbog cega i trazi 265miliona Dolara odstete .Nije problem sto george tuzi i  trazi lovu ,nego je problem sto je to postala  vijest  koja  izlazi iz granica Orlanda i Floride i kojom se bave   cak veliki  i ozbiljni mediji.Eto vidite da nije sve  samo u ,,golim,, Dolarima  nego se radi o principima izrazenim  u Dolarima.

2 comments:

Anonymous said...

Rod,nase gore list. Da je u BiH ne bi ni bio u zatvoru.
Svi halabuku na Trumpa a u BiH meso jedu.
F.

foundation of creation said...

Blagojevic je zavrsio u zatvoru jer je stao iza strajkaca jedne fabrike ne znam da li se sjecas toga. Dan prije nego sto je uhapsen jer izjavio da Bank of America koja je trazila da se fabrika zatvori i ide pod stecaj, nece vise moci da radi nista i Illnoisu dok je on Guverner. Sljedece jutro, lisice na ruke i ko zadnji kriminalac u maricu. Kad je iko ikad vidio nekog politicara na tom nivou uhapsenog tako? Znaci, tog dana smo naucili ko kosi a ko vodu nosi.

Pod predsednikom

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...