Sunday, July 5, 2020

Rekla kazala

Nije kod nas nikad bilo onog sto zovu ,,istrazivanje javnog mjenja,,a koliko vidim  nema   ni danas ,ali je zato postojala ona ,,rekla kazala,, i radila sa  odprilike istom tacnoscu i principu  ko i ova sa ,,mjenjem,,Sjecam se da je 90.  godine ,bar u Sarajevu ,sve bilo spremno da na izborima pobjedi Ante markovic ,da sarajevska raja jebe mater nacionalistima  i kad se  glasalo i prebrojalo ,jebali nacionalisti  mater  svima nama  sto nismo za njih glasali. A sarajevska raja ,E to je  duga prica.Da je samo  cetvrtina od onih  sto su se  zvali ,,raja,, glasali za Markovica ,a ne samo ,,blejili ,, ispred Olomana, bio bi to drugi scenario .Ovako se ne vrijedi ni sjecat.U Americi ,,rekla kazala,, ili po njihovom istrazivanje javnog mjenja,, kaze da ce Joe Biden  na novembarskim  prdsednickim izborima ,,jebat mater,, Donaldu Trampu   i samo je pitanje vremena  -4 mjeseca  da jos izduramo Trampa i slijedi period   ,,Renesanse,,i oporavka od  ,,ludog Donalda,,Nesto slicno je bilo i na proslim izborima ,kad je americka raja,,  bila  masovno za Hilari Klinton ,a glasali za Donalda Trampa  sto znaci niti postoji  sarajevska niti americka raja ,odnosno nikad nije ni postojala.Na izborima,ako hoces da pobjedis, se niko vise  ne uzda u ,,raju,, nego u budale.

Tuzan je nekako bio ovaj 4 Juli.Jest negdje bilo vatrometa ,mlako, bez  ljudi .Ni u mom komsiluku ,gdje  se tradicionalno  razvaljuje , bilo nesto ,,trc ,mrc ,prc,,  U  HRvatskoj na izborima ,HDZ  uzo sve sto se uzeti moze.Tako brate i treba.Kod Hrvata nema  folriranja ,ko ono  mi smo za  gradjanske partije.Oni nisu otvoreno  .Hrvatski ,,pucanstvo,, to vam je  na njihovom ,,raja,,  glasali za ono  sto  osjecaju a to je  nacionalizam , sovinizam ,idiotizam ,  i onih  ,,izama,, sto pocinju sa slovom ,,F,,,,Nema u ,,Lijpoj nasoj,,   ,,ublehe,, ko u Bosni i Americi ,U ostalom  Hrvati su predvidivi  i svi za Trampa.

2 comments:

Anonymous said...

Dok imas para da cascavas raju dotle i imas raju, cak i partnera.
Usput i nesto harnu, onako usput, za uspomenu.

Neces valjati ni ovako ni onako, zivi svoj zivot,
sto manje pricaj oko sebe jer drugi svejedno imaju svoje vidjenje svega.

Mister Trump ne gubi nista, ostao predsjednik ili ne, ni u dzep ni iz dzepa.
Melanija ce uvijek biti ponos, cak i Srbijanaca, jer je iz 'nasih' krajeva.
(Blago nama , sve je 'nase'. Nasi vase istjerase...ima i dalje, ali necu.)
F.

Micko said...

Šta sad kaže onaj pod imenom iknown. Ja ne čitam nego mi je komso političar na visokom nivou. Zajedno pijemo i družimo se. Ja sve saznam prije nego zurnalisti objave. Zato izvini. Jeli ono sto sam rekao. Jeste brate. Viktorija je zatvorena hermetički. Pozdrav od ludog Micka.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...