Monday, August 3, 2020

Orden

Cim vidim da je ,,taj,,  u  ratu bio pripadnik   ,,specijalne,, jedinice ja bi mu odma  dao 20  godina zatvora  ,a komandantu  bez obzira kojoj vjerskoj vojsci pripado -dozivotnu.Kad je na izborima za predsenika Hrvatske pobjedio Milanovic ,zvao sam  neku svoju raju  koji tamo zive da podjelim radost nakon  poraza  Kitanovicke  i  vise sam ja bio sretan nego oni ,jer vise znaju  i njihova reakcija se moze  podvesti pod zajednicku : Isto je to sve ,,,,.,, nisu rekli   govno ,al sam ja to sam dodo.Ko logicno.

Covjek se  zove Mijo  i u ratu je bio komandant  specijalne policije HVO u Mostaru -jebo te mozes misliti sta je taj radio kad je imo vlast ,da bi poslije rata pobjego u Hrvatsku  jer ga je Bosnjacka strana  optuzila za ratne zlocine ,sto bi mozda bio i zaboravljeno ,da ga  predsednik Milanovic nije  odlikovao  nekim velikim ordenom ,ne znam  kojim , zbog zasluga ,bog zna prema kome i cemu  u onom ratu.E sad ko je u pravu. u krajnosti  oni sto  znaju da je Mijo  bio  heroj ili oni sto takodje znaju da je bio zlocinac..Tesko je dati odgovor  na ovo pitanje ali nisam  ovaj texst pisao da bi ja dao  svoj  doprinos  ,,istini,, nego me vise zanimalo  kako to da jedan  bivsi socijal demoktarat kad postane predsednik  izgubi arsine objektivnosti  i postupi po  onim fasistickim po kojima je ,,nas,, i ,,mi,, uvijek u pravu i da je bog i istina sastavni dio sadrzaja.

U Hvatskoj  je neko novo vrijeme u kojem je sve postalo isto i gdje poraz  zla ne znaci   i pobjeda  dobra.Nego samo gradacija.

Kad nesto bolje razmislim  pravih socijalista i komunista na onim nasim prostorima je uvijek bilo  malo..Kapitalizam je lagan  ,,prirodan proces a za sve druge se moras truditi.

10 comments:

Anonymous said...

Sleepy Joe Biden pobjeđuje tijesno 3.studenog, Trump odbija da prizna poraz, Florida ide na recount, Trumpisti izlaze na ulice s dugim cijevima, kontra-demonstracije BLM i Antifa se sučeljavaju s njima, 50 mrtvih i 150 ranjenih u Talahaseeju, nasilje izbija širom američkog juga sa stotinama mrtvih, veliki gradovi gore, minobacačka granata u redu pred Disneyworldom ubija 25 ljudi i 50 teško ranjava, Biden dobija i recount uz pomoć mail in glasova, Trump prije inauguracije Bidena proglašava vanredno stanje, Biden umire od koronavirusa prije inauguracije, VP Kamala Harris biva oteta od secret service agenata i prebačena u Gvantanamo, Kina ulazi u Hong Kong, Rusi ulaze u Litvu, Latviju, Estoniju i veliki dio Ukrajine, Vučićevci u Gnjilane, Gračanicu i Mitrovicu, Trumpa teško ranjavaju u pucnjavi na golf terenu nakon proglašavanja reizbora 2021, Pence preuzima Bijelu kuću uz nacionalnu zar su na ulicama do novih izbora, i u Sarajevu raja ulijeće u predsjedništvo, Bakir helikopterom bježi na Butmir pa Erdoganovim čarterom u Istanbul, i DIF-ovac Dino Konaković postaje predsjednik!

Anonymous said...

Nacionalna garda htjedoh napisati

Anonymous said...

uh, ovo kao neki nasljednik Tarabica, rodom iz Bosnie and Herzegovinie, koji zivi danasnji zivot negdje u uredjenoj Sveckoj, prorice svjetsku sudbinu kao u vrijeme Konstantinopolja.

Zaboravio da Kanye West moze biti predsjednik SAD, a jedna od guzatih Kardasijanki da bude umjesto Melani?
Sve otislo ne u PM vec otislo u onaj svinjac ispod dzanarike sto radja socne plodove.
F.


Anonymous said...

znaci, Bice rata.

dalibor bilic said...

Dok je ,,ludi,, bit ce i rata a ovaj scenario sa pocetka komentara je jako optimistican sto se toga tice .

Anonymous said...

Jesi li ziv Dali?
Korona, korona, sad i taj Isaija, postis li?
Nekako mi cudno da bas oko Bajrama udari ovaj Isaija?
Da nije ko od novopostalih Amera jeo slanine u vrijeme posta?

Srbija protiv Amerike, BiH protiv Amerike, a sva im djeca, i unuci cak, u Americi. Ja ovo ne razumijem, znaci da su oni sto su ostali protiv dobrobiti za svoju djecu, kunu, kletu?

Nece biti rata, ali ce biti kamata!

Ostajte zivo i zdravo, placajte racune na vrijeme!
F.

antimus said...

Samo da te podsjetim D. Vikic i N. Oric su bili komadanti nakih specijalaca. Pa bil i njima zavrno 25g.

Anonymous said...

Derbi u Beogradu za vrijeme "Oluje"?

Zavrnuti 25 godina, samo, svima njima? Malo je, zasluzili su Guantanamo, steta sto su neki umrli normalno. Da li bi tukla da imam mogucnost? Zamisljam te nase vodje, bi li da mogu? Ne bi. Njihove porodice? Da zivimo blizo? Odselila bi.

Bi "Oluja" u ovo vrijeme 4. augusta 1995, pa do nekog 7. augusta 1995, da places a nemas vremena plakati, mora se naprijed!

I onda posljedice 'Oluje" svuda gdje su prosli, i nama po BiH.
Posljedice 'Oluje' mnogi osjetili a da veze s 'Olujom' nisu imali.
Samo ime, i mozda nekome i religija smetalo nekome tamo!

Ne okreci se sine! I u Bibliji pise da se Lot i porodica ne okrecu, a zena se okrenula od radoznalosti i vidjela sav uzas, pa kao posljedica tog vidjenja se pretvorila u stub soli!

Lavina, domino efekt...jedni slave, jedni zaluju, ni sama nisam imala vremena plakati vec samo razmisljati kako i sta dalje.
Spadam u one 'posljedice Oluje', nas je malo snimalo za TV.Neko je snimao, ima...film iz nasih glava ne moze svako da vidi!

Derbi u Beogradu, naziv naseg filma, tv sapunice kako bi Beogradjani to nazvali. Beogradjani koji nisu bili u ratu sa Hrvatskom, a ni Bosnom i Hercegovinom. Beogradjani koji su otvoreni za sviju (?), Beogradjani koji napravise horor!

Jednom su shamani imali svoj show i onda me pogodilo, bubnjevi, bubnjevi preko rijeke, malo muke izaslo, ako krenem opet slusati shamane umrijecu.

Hebala vas 'Oluja", hebala vas politika, ne trgajte cvijece,

Bijeli ganjaju crne? Cuj, a sta bijeli od bijelih rade?
Navodni 'bijeli', koji su malo izbijelili tokom ratova.

Ko zna citati rijeci procitace!
A za Derbi u Beogradu se moras i spremati, trenirati...

Preko 200.000 Srba protjerano iz Hrvatske tokom 'Oluje', a sta je sa brojem iz Bosne i Hercegovine?

Koliko je stanovnistva, gradjana, drzavljana, protjerano iz BiH zbog 'Oluje' a i prije 'Oluje'?

F.

Anonymous said...

Ma nece, nece biti rata.

Marijan said...

Pitali jednog plemenskog poglavicu u nekom afričkom selu da objasni šta je to DOBRO, a šta ZLO?
Odgovorio je ovako:
- DOBRO, to je kad mi napadnemo neko selo, otmemo im krave, sve pobijemo, a žene im silujemo...
Zlo je kad neko drugo selo to uradi nama!
------
Čini mi se da popriličan dio današnje "civilizacije" i nije baš mnogo odmakao od ovakvog rezona!

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...