Saturday, November 28, 2020

Hromi Daba

Joj kakav sam televizor kupio.Cetri i po  metra u dijagonali.Ko  izlog Peke u Ferhadiji i to onaj,veci,  lijevi.Sigurno da mi ne treba ,al kad vidis da je sa  2 hiljade Dolara snizen na 500 moras kupiti.I prosle  godine sam  takav jedan kupio Eno ga u garazi  u kutiji jos ne otvoren.Naravno da se salim .prosla su vremena kad je Amerika kupovala  sto treba i sto ne treba  ali je i dalje ostavljena mogucnost da sve ono sto si kupio  danas mozes i vratiti u narednih  mjesec dana ,odnosno ,,izgustiras,, -osjecaj  da si imao i vratis  i sto je najvaznije niko te ne pita i zasto vracas.Nikad necu zaboraviti  svoje prvo vracanje  robe koju sam kupio.Tene  nosio jedno 10 dana  i rasile se.Kazu mi ljudi vrati .Skupljo ja hrabrost jedno  5 dana i na vrata  prodavnice.Mogu misliti kako sam izgledo  smotano ,zbunjeno ,jadno i stidno.Ja bi ovo   vratio ,znate ,ne morate mi pare  dati nego zamjeniti  ,crven od stida i srama sto ovo govorim i radim.Gleda me naka probusenog nosa i halke kroz njega  blijedo ,zvace zvaku ,otvori kasu izbroja  pare ,uze one tene baci ih u korpu i nastavi nesto  slagati.Kad sam izaso iz radnje  okreto sam se  do  auta da me neko ne  prati.Poslije se covjek navikne .Gledo sam jednom  vraca tip televizor  sa onom katodnom cijevi sto se prestalla proizvoditi prije 5  godina .Ako ima i jedna  dobra strana  kupovine  onda je to da  sve sto kupis mozes i vratiti Poslije sam nesto konto ,kupis nanule na  Carsiji  ,malo nosas i odes posloje 20 dana  da vratis ;,,Dobar dan ja bi  vratio ove nanule ,,,hahahah joj ........

A inace nista  lijepog iz inace prelijepog Orlanda.Dizni otpusta novih 5 hiljada ljudi  i koliko sam razumio od 60 hiljada  koliko ih je radilo prije Korone  ostat ce samo 10 hiljada  jer u kompaniji kazu da su u ovom kvartalu izgubili 3 milijarde Dolara.Restoranski biznis je katastrofa.Prema nekim predvidjanjima samo ce 30 posto restorana  prezivjeti  virus .Problem  je zapravo americka drzava ,koja deklarativno podrzava mali  biznis a koja nista ne cini da mu i pomogne,Primjera radi ,placa se isti porez ,placa se ista cijena  struje i plina ,placa se ista  renta  sa 3x manje musterija.Ko je kriv za ovo stanje.Korona naravno.Za sve je kriv  virus i za ono sto je bilo prije 10  godina i za ono sto ce biti za 5.Moram vam nesto reci u povjerenju al nemojte siriti.Cuo sam da Miki sprema  ,,nogu,, svojim najboljim jaranima  Silji ,paji Patku  Cipu i dejliji  i ostalim .Nagovara ga na taj potez Mini ,Zvoca mu svaki dan ,,,Propast ce mo ,,Homlesi ce mo biti a  ti  im jos dajes platu ,,, jadni Miki Zanimljivo je da niko ne spominje Hromog Dabu .Lopovi se uvijek  snadju i prodju najbolje  svakoj nevolji.

6 comments:

Micko said...

Eto sretan vam 29.Novembar dan one vam mrske republike ali koje se sve vise i vise sjećate po svemu dobrom pa htjeli vi to ili ne. Nigdje na svijetu nije bilo onakve demokracije. Sve je bilo dozvoljeno i sva ste prava imali. Sad kad ste je popljuvali i razjebali dobili ste crni petak noć vještica i parade pedera. Daleko ste dogurali. Ne smijete nikom rec ništa ne smijete odgajat djecu kako vi hoćete a svaki vas pas smije ujest. Tada ste smjeli svakoga poslat u pizdu materinu i niste bili optuženi za rasizam a sad kriminalca morate pustit u kuću da vas maltretira ko stoku. Tražili ste eto vam ga. Živili Torina demokracija. Pljuj te vi koliko hoćete ali srce vam govori da sam u pravu.
Pozdrav od veselog Micka s trešnje.

Micko said...

Htio sam rec živima Titina demokracija ali velik prst a slova mala.

Anonymous said...

Micko,

svaka ti je bila na mjestu i ostala. Steta sto se cesce ne javljas. Puno pozdrava i dobro zdravlje ti zelim od srca.

Micko said...

Opet ja u pauzi na ovoj vrućini.
Lani je ovde donesen zakon da se na poslu drugarica ne smije gledat vise od 5 sekundi. Zašto. Zato sto su drugarice tužakale na sud svakoga ko im rekao da imaju lijepu haljini pa da im parfem lijepo mirise pa da su im krasne cipele i lijepe bluze i tako dalje. Isto kao sto smo mi u onoj lošoj državi imali običaj rec našim drugaricama. One bi u tužbi navele da je taj svaki kompliment sexualno uznemiravanje i dobijali bi odštetu od dvije do fest hiljada dolara plus duševne boli. Ok. Prošla je godina od zakona i sad se žale da se osjećaju poniženo jer ih niko ne primjećuje. Neće muškarci s njima u lift pa neće da pričaju ili hoće samo imajlom neće s njima na doručak ni na ručak ne kažu im dobro jutro i postale su kao krave na livadi. Mnoge su bile i na TV kako ih muškarci ignorisu. Ali važno je da tužbi nema. Statistika kaže da su tužbe svedene na to ako ih ko siluje ili Šakom raspali. Došli muškarci tobe. E sad ima drugo. Nema vise muški i ženski wc. Sad se zove united ili junjted. Svi kake u istu tutu i niko se ne buni. Šta je pa sad to. Sve je to demokracija.
Moje herke demokratski beru na 38 stepeni a ja ih socijalistički pazim. Svaki dan dobijem 30 poljubaca i ufatim 30 guzica usput i još me zovu Tito. Demokraciju samo treba znat koristi. Pozdrav s trešnje.

dalibor bilic said...

Sve sto vrijeme vise prolazi uvidjam vrijednost onog Ceranica sto Micka u svijet otjera.Da nije bilo njega sad bi on pod nekom Skodom bio a vako 30 herki za guzo diro.E sad nek mi neko kaze nije valjo rat i komunisticka diktatura,Sve je to bila zavjera komunista da nas u svijet rasporede i na tresnju popenju.

Anonymous said...

Micko, imal' posla I za mene? Primaš li I 'vako raju što rola travu, I iz Bosne što su, ili mora biti Hercegovina? Haha, zajebajem se, drago mi je da su Herke još tu. Javi radi li im onaj bazen?
Mahanje svima s valivitog Bondaja! Sprema se oluja večeras.

nesloga

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...