Sunday, November 1, 2020

Rici Rich

 Vozio sam danas ,hajde recimo  sat vremena.Pola sata tamo pola vamo ,Vidio sam bar deset  auta ili kamiona ,kako  kruze  sa zabodenom jednom ili vise zastava na kojima pise ,,Tramp,,Podsjetilo me ovo na  onu 90. i izbore  ,kad su Sarajevom kruzile  kolone zla  nacionalnih partija  sa istaknutim zastavama  mrznje i nacionalizma.Ne sjecam se da sam vidio i  jednu sa  zastavom  gradjanskih partija .Koja budala moras biti da  ,,vozas,, zastave  bez obzira zb]vali te Bosanskim ili Americkim idiotom.

Danas je nedelja 1. Novembar  i za samo 2 dana znat cemo  ,,kuda ide ovaj svijet,, Onim  sto je ispred kuce  zatako zastavu konfederacije i pored nje  ogromu bijelu na kojoj je  slika automatske puske ili  onim koji nije idealan ali koji nije ni drasticno zao ,kao ovaj prvi.Sto vise razmis;jam o  Americi sve sam  blize teoriji da  ovde sve pocinje i zavrsava sa  rasizmom.

Ima li sta  lijpo.Ima ,Juce mi  bio  Richi Ric ,Znam ga bar 15  godina sto je dovoljno da mozes i koju o politici ,Inace  nije  zdravo sa nepoznatim  na ovu temu ,.Tuzan je Rici.Sta god da kaze  vuce na pesimizam.Za kraj  mi  je isprico jednu pricu ,okreno se i otisao.Ima tom 50 godina, Ja sa mamom u  robnoj kuci.Hodamo i ja na podu vidim novcanicu,Sagnem se i pokupim  50 Dolar. U to doba je to bilo bogastvo.Mama uze pare i poce se derat ,, Nasli smo 50 Doalra ,provjerite jeste li ih ozgubili ,,... dalje nije ni vazno.Da li bi onaj sto glasa za Trampa  trazio  vlasnika.E u tome je razika .Dodje mi da na carsafu napisem Biden  zataknem  i pocnem kruziti ulicama.Lakse je kad smo svi budale .

No comments:

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...