Sunday, February 14, 2021

Qvo vadis Donalde

 Koja budala ,diletant i politicki pacer si trebo biti da  povjerujes u inpichment Donalda Trampa ,odnosno da ce  25 republikanskih senatora  za to glasati.Ocekivanja ravna onima da bi 40. 25 neonacista glasalo protiv Hitlera.Senatori   glasaju ko  republkanci a ne kao Amerikanci  i stite interese svoje partije  a ne americke drzave i naroda.Jebe se Teda Kruza  i slicne za Amerikom.Al nista strasno.Ne treba strahovat u reinkrenaciju  Trampa ,jer mislim da se  i fizicki i politicki potrosio,izlizao, da bi  krenuo jos jednom ,sto ne znaci da je ,,trampizam,, mrtav ,ali ce sigurno poprimiti  druge oblike ,odnosno ,opet ce republikanci sa ili bezTrampa gllasati kao da nisu Amerikanci.

Trampom se bave i  seljacki bosanski politicari ,pa  citam da je  Srbin no 1.mislim da se zove Duduk ili nesto slicno ,izjavio da je Tramp veliki patriota  i da se nije mjesao u  tudje unutrasnje stvari ,odnosno da je pustio da se pijana kafana tuce flasama  do istrebljeenja.Razumije se ovaj i  njegovi pandami u  obliku  drugih bosanskih  nacionalnih lidera u Trampa i Ameriku ko  Mara u kriv kurac i duboko se nadam da ce i ovog ali i onog Jansu Kekeca da se  kad bude vrijeme neko sjeti iz  Bidenove  administracije,zaduzen za Balkan , i da im posalje pismo-katil ferman, kao znak zahvalnosti i podrske.

Pitaju me ljudi jesam li gledo ,,Qvo Vadis Aida,,bosanski film  kandidovan za Oskara .Niti sam gledao niti  cu gledati.Gledao sam ,,Niciju zemlju,,.Nas 7 u kinu.Izasao  poslije projekcije ko da me je valjak  zgazio.Koji ce mi to kurac .Da se mucim,Patim ,Da sanjam  opet,Vidio sam ipak najavu  filma  i scenu u kojoj  stoje  ,,nasi,, neznam kojoj vojsci pripadaju u maskirnim uniformama...Kad  vidim maskirunu uniformu ,povraca mi se ,bez obzira  na kome je,da mi je i na ,,caci,, ,a kad vidim  glavu koja na sebi ima plavu kacigu ,pozelim  da je skinem i dobro se u nju poserem i nabijem mu na glavu, ,pa da mu curi niz obraze.A hoce li film dobiti ili nece Oskara zanima me odprilike isto kao da neko povjeruje da ce 25 republikanskih  senatora nekad glasati  kao ljudska bica a ne  kao idioti.Sta gledo,Glumio.

Do kad cemo svoju bruku,jad i cemer,, ,sramotu i genetsku glupost prezentovati kao vrijednost ,  ocekivati i radovati se kad nas za to neko jos i nagradi.

1 comment:

Anonymous said...

Neciji heroj je terorista drugome. Vrijednost je isto tako diskutabilna. Uspjesno etnicko ciscenje je vrijednost u 90% BiH.

Pod predsednikom

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...