Saturday, February 6, 2021

Rodjeni hm...

 Ne mogu se tacno sjetiti ,jeli to bilo prosle ili predprosle godine ,al neko je predlozio Mostar za ,,glavni grad evropske kulture,,Nije proslo  ,najvise iz  razloga ,koji nema   ili ima veze sa kulturom ,da se u Mostaru nije glasalo ni biralo  zadnjih 15 godina,odnosno  da  je ljudima uskraceno osnovno  pravo ,,glasa,,Onda se  angazovala  Evropa ,pomalo i Amerika i  u mostaru se  ,,izaslo na  izbore ,, i nakon 15 godina mostarci  pogodili ko prstom u govno.Sta mis;ite koliko zanima nekog evropskog parlamenytarca ili americkog kongresmena ko je pobjedio na izborima u Mostaru i   da li je to KNF ili NHT ,ili SDA ili HDZ ili NJUG .Evropa i svijet kad je upitanju Bosna i Hercegovina brinu za formu.Sustinu ostavljaju  domacinima odnosno stvore preduslove da sam pogrijesis  u izboru.

Ovo sto se desilo u Mostaru morala je biti  formula za cijelu zemlju .Nije se smijelo dozvoliti ljudima da glasaju  ni u Sarajevu ni u Banjaluci ni bilo gdje drugo i trebalo je pustiti  da prodej vrijeme  i nadati se da ce  bosanci i hercegovci  kazniti a ne nagraditi one koji su ih uveli u rat  a izbore odgadjati  dok atmosvera ne  bude  takva da je svejedno  bili oni ili ne bili.Ona  vremena kad mostarci nisu  mogli glasti ce se spominjati kao lijepa  jer je nada bila ziva  a prvi put kad im je data sansa pokazali su  kolike su  budale  bili i ostali i da nema nade..Cudna gada od Mosara jada.

P.S. Mislim da je Mostar ispunio sve uslove da bude  prestonica - glavni grad  svijetke gluposti. Oduzeti im pravo na  Most i Neretvu. Da ih ne brukaju..

4 comments:

Anonymous said...

Aj, cudna jada od Mostara grada,

Pjesme sve kazu i bez glasanja, samo ne razmisljamo,
glupavo se smijemo, lagano pjevusimo dok mijesamo starom drvenom kasikom skromni ruccak ili cak igramo kolo, bolje reci drmamo guJcom.
F.

Marijan said...

Nasa stvarnost
"Glasat cu za njega jer je moj, pa nek' je i govno!"

Anonymous said...

Spominje se neko neobicno prezime bas oko MOstara, igra glasanja i prezimena oko guze Kardasijanki.
F.

Anonymous said...

Eto vam novi predsednik u Sarajvu, po vasem ukusu, pa sta se to promjeni?

Cik i,, Draga Saveta,,

 ,,Bili smo u misionarskoj pozii,,Ovo su bile zadnje rijeci Stormi Danijels ,popularne i vazne i ozbiljne  porno glumice , pred portom suda ...