Friday, August 20, 2021

Paja patak dobio zadatak

 Izaso ja jutros ispred kuce da unesem kantu  za   smece ,kad idu dva Talibana Pozdravimo se ono po ,,nasem,,,Pitaju jel ovo put za Wasington D,C, Kazem ja jest ,Samo pravo i smotate kod Atlante,.Ok nije bas  dovde doslo ,ali vise nije tajna  da sve ono sto je  uradio predsednik Biden , nije bilo dogovoreno sa drugom stranom sa kojom su Amerikanci  u stalnom  kontaktu ,Ima  dosta  toga sto je pobjeglo kontroli ,ali  ono osnovno  oko povlacenja  americkih drzavljana se postuje,Sta je sa ostalim,.E sta je.Ako se uklope  je ok  a ako ne ,onda im se valja  fatat  tocka nekog  americkog  transportera  sa kabulskog aerodroma,Amerika je po obisaju podjeljenja.Sutra  bi pola njih izaslo na ulice i trazilo da se njihovi  vojnici povuku i da dzabe ne  ginu po  avganistanu ,a kad je do  tog i doslo ,ona  druga polovina  misli da su jos trebali ostati.Idealno rijesenje za prosjecnog Amerikanca je da su malo ostali i malo otisli ,Biden je potego   ono sigurno  da se igra na nerjeseno ko u Vijetnamu ,Bod na strani je velik ko kuca  a ima dana za megdana.

Florida ima  klasicnog idiota za Guvernera,Ko ga je biro,Narod na Floridi,Ko moze  ikzabrat idiota,,samo i.....,nije pitanje nego cinjenica. U sjeni  Avganistana ne vide se toliko   gluposti  Rona De Santosa , zvanog mali Tramp  ,koji  glumi demokratiju ,kad nije vrijeme   za  film,Sve ono sto bi  moglo  spasiti  ljudske  zivote od maski  do vakcina ,Santos  sprecava  obrazlozenjem  da ovo nije komunizam i da niko nema pravo  nametati  volju  ljudima  i natjerati djecu da u skolama nose maske  i da se vakcinisu.Dok De Santos sere , u hodnicima bolnica leze  oni sto su imali  saobracajnu nesrecu ili srcani udar ,jer nema mjesta  od  bolesnih  Santosovih pristalica  zarazenih koronom i ideologijom   u   bolnickim sobama.E u tome je probmem,Jedno  sto puta  je ovaj   veci  nego sto je to Avganistan,Ovakvi ko on  su  i proizveli   Vijetnam i Avganistan  a ovaj se ozbiljno sprema za  predsednicke izbore 2024  godine,Pitanje je zapravo znaju li  oni sto su glasali za njega i sto ce  to opet uraditi da je on lud,Znaju ,ali ovo ,,lud,,  po normalnim kriterijima je za njih  ,,jako pametan,,nesto slicno kao u  Trampa  i nije  vise dilema  ko je u pravu nego koliko ih je u krivu.

Izasao ja jutros pred kucu da unesem kantu za smece,kad idu 2 talibana .Pitaju jel ovo put za wasington DC ,al moraju prvo svratiti do glavnog grada Floride  Telahasija.Kazu imaju  sastanak sa guvernerom.kazem ja  samo pravo.Udjem  u kucu  i pita me zena ;Skim si to prico.Nisam ni sa kim .Ucinilo ti se.-kazem,Toliko ti gluposti serviraju da i u vlastitu pocinjes sumljati.

9 comments:

Anonymous said...

Ovaj tvoj Ron je u pravu!

Da meni neko namece svoju volju recimo da mu perem gace sa stapa?

Ili tvojoj zeni da zabrani farbanje kose, sandale u kojima se vide prsti, malo sminke, ili da vozi kola, da ide sama u shoping?
Imamo pravo na i z b o r!

Kao i na razvod, je li tako?
Muski svijet je izmislio pravila za zene, sve lijepo inventarisano na kraju Starog Zavjeta. Zenski multitasking.

Ako su baniTali dosli malo u Ameriku, ili ovi americki vojnici, ili oni evakuisani/sto iz zovu izdajicama, a nisu u karantinu, gdje ti je onda virus?

U bolnicama svejedno svima pisu 'corona pacijent' bolovao ti od virusa ili upale oka.

(i dzaba i 2 vakcine kad se opet mogu zaraziti; ko garantuje da vakcinisani ne sire bolest?)
F.




Anonymous said...

Tetka F

Nekad je bolje kad samo cutis.

Anonymous said...

Ah, gledam i gledam, neki samo cekaju da se ja javim pa da se onda oni jave?

Kazi koju u korist Rona ili protiv Rona, daj neki dokaz a ne samo talibanski odmah protiv 'tetke'!
Talibanstvom je zarazeno mnogo maminih sinova!

Nego, evo i dokaza da sigurno nisu bili vakcinisani, ali su evakuisani:
https://www.rtvbn.com/4011461/slika-obisla-svijet-otkriven-broj-ljudi-u-avionu-iz-kabula

Sto se tice vakcina, misljenja su razlicita, bez obzira na mene:
https://www.dw.com/sr/sedam-stvari-koje-treba-znati-o-vakcini-protiv-korone/a-58892892

F.

Anonymous said...

nije bolan protiv 'tetke'. dao ti kompliment! 'nekad'. uvjek bona, 'uvjek'. ni hvala mu nisi rekla.

Anonymous said...

Zadrti Taliban!

F.

Pro Desantisovac Bosanac Jacksonville said...

Ljudima prozapadne orijentacije u Afranistanu se mora izaći u susret i prihvatiti ih sad kad su već dovedeni u ovakvu situaciju, ne svojom krivicom nego Bidenovom. A kad se Trump vrati na vlast za 3 godine treba udariti na Afganistan još jače nego Bush 2001, kad ostanu tamo samo talibani.

Mick said...

Sjećam se kad je kolera došla u Jugoslaviju za 4 nedjelje svi smo bili vakcinisani i pomrlo je samo desetak siptara koji su je donijeli sa cabe. Tako je bilo. Vakcina je išla i u škole i preduzeca i kasarne. Davala se i kroz kaput. Nisi moro ni zavrcat rukav. E to je bila država. A sad mladi majmuni pričaju gluposti o vakcimama.
Nego tetka reci mi jesu li nama s vakcinom ugradili čip pa sad radimo ko GPS Znaju kad guzimo i kad spavamo.
E kad je Amerika napustila Avganistan trebala bi i Kosovo. Jebo Kosovo koliki je Avganistan.

Anonymous said...

Micko glupane, ako Ameri Kosovo napuste eto ti Ćeranićevih opet u Rajvosa, i bit će 10 puta gori pokolj nego u Srebrenici.

Marijan said...

U Afganistan su Rusi probali da proguraju komunizam, nije islo, probali Ameri "demokratiju", opet nije islo?
Sada su u fazi kao mi u BiH, dolaze plemenske vodje na vlast - valjda ce proci malo bolje od nas?

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...