Wednesday, August 11, 2021

Sexsual harssament

 Steta za  ovog gyuvernera New Yorka Endrjua  Comoa .Meni je  bio  simpatican ,koliko to uopste politicar moze biti.Danas je dao ostavku ,nakon sto su ga ,mnoge zene ,jos im se ne zna broj ,optuzile  za sexsual herasment ili  u prevodu sesualno uznemiravanje ,koje podrazumjeva  jedno 100 razlicitih nacina .Eto i Coumu ,ona stvar ,na nos izasla  ili o svakom  ili gotovo svakom  mozes predvidjeti  ponasanje ,sve do do trenutka  dok mu  ,, ispred nosa ne zamirise,,Oni pametni se suzdrze ili cekaju dozvolu ,oni manje pametni ko Coumo ,navale  i hem sto nista ne dobiju hem  ,budu optuzeni za ono sto su oni prvi  mozgom dobili  a onom stvari iskoristili.Da malo pojasnim i ovo za sta Couma optuzuju.Jadnik nikog ,nije ,,jebo,, ni silovo ,nego se   nedolicno ponasao  i komentarisao -,,srao,, a kazu da je bilo i  zestokih  sex radnji tipa da je nekog potapso po guzi.Tako najebu budale .A nije mi izgledo.

Dok smo jos kod one stvari ,juce  je sud u New Yorku ,svima onima koji su bili  u dodiru sa jefrijem   Espajnom  kojeg su samo-ubili u zatvoru  podjelio milione njegovog bogastva ,Nekom milion ,nekom 2 nekom vise ,mali  dovoljno para  da se ,,rane ,, zaborave .Sta ce biti sa onima  sto  su mu pomagali ,a koji su jako  uticajni ,primjera radi predsednici Clinton i Tramp ,jos niko ne zna  ili se podrazumjeva da  ove Espaejnove pare pokrivaju i njihova djela ,ko sto je zemlja pokrila  sve ono sto je mogao  reci.

Dali je ovo sto se desilo Coumu politicki motivisano ili se radi  o klasicnom papku -koji ne zna ,je pitanje Demokrati kazu da mu je sve namjesteno  a republikanci trljaju ruke  zaodovoljni  ostavkom.Sve ono sto mu pripisuju Coumo  kategoricno porice ,ali kako je sve otislo predaleko  najbolje rijesenje  se povuci ..iz politickog zivota ,sto je Coumo i uradio .Danas niko vise ne pravi politicke nego pada na sex greskama.Kod Ouma  je jos  gore.Da  se bar,ko ,,cojk,, ,,najebo,, a ne na suho najebo .

Mislim da su svi  problemi u Bosni sad rijeseni.Koliko vidim  cijela drzava je ,prvo  tugovala a poslije se radovala sa  mesijem,na svim portalima Mesi glavna vijest,.Kontam da ..lav,, nije iz Ustikoline.Place ,smrca  a onda potpisuje  za  francusku  fudbalsku legiju stranaca za 300 miliona Eura i  ,,Mirna Bosna,,Kontam nesto,koje smo mi budale,Mesi nam vazan a pojma n emamo ima li komsija  za kafu.pa se onda cudimo   ,,sta nam rade,,Sad kad smo  ,,mirni,, sa argentincem ,brinemo hoce li nam  dijamant potpisati  za Inter. i kad  potpise da pocnemo navijat  za plavo-crve.Blago budalama- narodu  kojem je Mesi i dzeko briga  i radost.

1 comment:

Anonymous said...

Seksualo ugrozavanje, hm, hm?

Ne vjeruju mi za ono zaposljavanje u Titino vrijeme? Vjerovao ne vjerovao, tako je bilo do neke godine. Morao si imati vojnu knjizicu plus ljekarsko uvjerenje ako si bio oslobodjen vojske.
Malo lud, ravni tabani, jedan bubreg...neki su sami sebi sjeckali prste da ne idu u vojsku, vjerovao ti ne vjerovao, tako je bilo. Raspitaj se rodjo.
Vojska je mnoge opismenila, dala zanat, posao u ruke, ojacali muski, opametili, naucili cijeniti kucne poslove.

Oni sto nisu sluzili vojsku jos uvijek nemaju formiran karakter, vjerovali ili ne, tako je, beskarakterni su ostali!

Hajde da predjemo na ono ugrozavanje: bilo je toga kod nas ali je bilo i mlacanja, pa kom sise kom batine.

nas je napao mali, grbav covjek, doslo mu valjda njegovih 5 minuta.
Gledali smo se kroz staklo ulaznih vrata dok sam zakljucavala hodnik.
Poslije je provalio i u hodnik, ali ga je samo lupanje na vrata kostalo batina da je poslije izbjegavao bliski susret sa curicom od nekih 16 g. isao na drugu stranu ulice.
Radila policija a i pendrek, u Titino vrijeme i toga bilo.

U ovom zadnjem, mirnodopskom ratu, je bilo ljubavnih osveta! ne nacionalnih, ljubavnih! I onda su sve te ljubavnike malo tukli i mucili, a oni se dalje zalili da je bilo na nacionalnoj osnovi, ah, jah, mozda i je ako je bio osunecen.

F.




Pod predsednikom

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...