Wednesday, October 20, 2021

Problem

 Nastaviti borbu za Bih kakvu je on zelio.Ok.

Sinoc je pocela  liga ,,tetoviranih mrguda,, ili NBA kako se zvanicno zove.U poluvremenu prve utakmice  ,reko ,odo malo na vijesti  iz bivse mi domovine  i tamo glavna  da je u narodnom pozoristiu odrzana  akademija povodom 18 godina od smrti Alije Izetbegovica , sa slikama  i tekstom , u kome se izmedju ostalog  vidi da su prva 3 reda  zauzeli clanovi porodice  Izetnbegovic \ ko safovi u dzamiji a  ostali redovi po zaslugama,Ispod texsta  500 komentara od kojih je svaki gori od goreg  a tice se  nasljednika prvog predsednika BiH.Pitam se  ko glasa za  Izetbegovic stranku  kad vidis ove komentare ili  isti glasaju a na komentare se isprazne.

 Hajmo sad malo o ovome ,,Nastavit borbu  za BiH kaku je on zelio.Sta mislite koliko Srba i Hrvata vjeruje u teoriju da je Alija Izetbegovic  bio za gradjansku Bosnu.Koliko Bosnjaka to zna.Sta ,,slute,, ostali..Mozda bi ipak bilo bolje  poceti  borbu  ,nego nastaviti,za  gradjansku Bosnu i hercegovinu bez Alije Izetbegovica ko tereta  .Svaka njemu cast al   vremena traze nove ideje i ljude .Sta ja o tome mislim, ako  to nekoga i zanima , Nisam bas za  te Alijine gradjane i nije da mu ne vjerujem ali nije da mu i vjerujem  i  njegova  mi   Bih  vise lici na Tursku nego na Svajcarsku .

Mozda je ipak najbolke ostaviti Aliju u istoriju i cini mi se da bi  bilo lakse  bez njega  bez obzira na zasluge  koje je imao. Ja  se uvijek pitam , jeli Alija znao sta radi Caco  ili  je Caco znao sta  zeli Alija,

4 comments:

Hashim said...

Caco je bio samo svirac, kazu talentovan, nije poznato da je sta komponovao.

dalibor bilic said...

a aranzirao

Marijan said...

Na ovim prostorima "Titova" država je bila Vrhunac lijepog života! ovo sada su sve sranja do sranja. Ovi današnji retardi sa ovakvom politikom živjeli bi i u ono vrijeme o trošku države... samo na Gologuzom otoku!

Anonymous said...

E, Marijane, u pravu si.
Gologuzi otok za vladu i satelite, a narod bi im slao pakete s hranom jer su kao 'nevini' osudjeni.
F.

Cik i,, Draga Saveta,,

 ,,Bili smo u misionarskoj pozii,,Ovo su bile zadnje rijeci Stormi Danijels ,popularne i vazne i ozbiljne  porno glumice , pred portom suda ...