Friday, October 15, 2021

Zajebajem se

 Zvao me juce iz Tampe moj jaran Meho Mekinro.Kaze Meo ,procito moj  clanak i  zove da pita :Jeli se ja to zajebajem,Kad sam mu sve objasnio  ,kaze Meo da ce on  otici na Web stranicu BBBa da vidi rejting  svog auto dilera  i sta ljudi kazu o njemu.Nakon 2 sata mi stigla poruka ,Diler u kojeg Meo kupuje i popravlja auta za 3  godine imo jednu zalbu i primjedbu..Mozda se zajebaje,Eto ima i ovakvih primjera koji  ,,zbune ,, pravilo.Ok proslo  a ja poslije razmisljo  da bi covjek  morao pod obavezno  ,bar jednom  godisnje imati slicnu  situaciju  da testira sebe  da vidi ,,dokle,, je doso sa  znanjem o Americi,Kako reagovati u ovoj i datim  sitacijama,

Ko prvo i odma idemo odbaciti sve ono  kako bi reagovao  razuman Bosanac -vraca se korijenima,,a da o ne razumnom i ne govorim,Znaci  bilo koja  vrsta upotrebe sile  i one najblaze ,recimo  pomilovati  ,,lopova po glavi ili potapsati po ramenu  razvija stanje  u kojoj ce doticni pasti na  pod i poceti se valjati ali ce  zadnjim naporom  pozvati  policiju ,koja ce se tu stvoriti za 3 minuta  i ,,Joa Dilingera ,, ili mene  baciti na beton i staviti mi lisice na ruke.Dobro sam prosao ako mi koolljenom ne izvrsi pritisak na vrat sa  ciljem da prestanem disati.Onda ce me  3 policajca  baciti  u auto uz obaveznu ruku na mojoj glavi da ne udarim u stok  limuzine,Zatvor,Sudija ce me primiti  sutra  i dati priliku -2 minute da kazem  nesto u prilog  svoje odbrane,Na raspolaganju imam  advokata,Prvo onog po sluzbenoj duznosti  uz kojeg ces dobiti ,garant, duplo vise zatvora ,nego da ga nemas,Onda uzmes advokata po izboru,Da dodje to ce te kostati  najmanje  hiljadu dolara a da progovori jos  3  i mozda se sazali sudija i da ti  kauciju od 100 hiljada dolara  i ti kuci, da cekas  sudjenje.U medjuvremenu je onaj sto si ga potapso po ramenu   bio u bolnici i ustanovili  mu je  jedno 12 vrsta  povreda i bolesti  od kojih je ona da  zbog tvog napada  ne moze imati  vise sex i  nateza  te on  kao odstetu trazi 3 mililona Dolara ,Da nastavim  do sudjenja ili da malo ubrazam ,Ok brrrrr ubrzajem,na sudjenju  ce ti  dokazati krivicu  i mozda dobro prodjes sa  5  godina robije na  Alkatrazu  i td i tt  i jos moras onome  platiti odstetu ,ali kako nemas 3 miliona u kesu ,sud ti odredi da to placas mjesecno po 800 Dolara narednih  45 godina.Zaboravio sam napisati da sve ovo postaje moguce u situaciji  kad nisi priznao krivicu  a da jesi ,nedaj boze ,sve se  dupla .Kao olaksavajuci faktor  sud ce ti priznati da si  dosao iz  zemlje  sa ,,kulturnom razlikom,, od  americke i da si  bio u ratu  i ovo sa ratom  je  super  i nosi bar  godinu manje murije.

Eto  sad vam je jasno  koliko ,,vrijedi,, ova Amerika  da se ,,cojk,, nauci kontrolisati  a ne ko Bosanski sivonja reagovati.Ima li sta drugo,Ima ,Ako te ne ufate ,ko sto niukad ne ufate ni 80 posto ubica ,ne mogu ti nista  ili ako imas srece da naletis na nekoga  ko ce tebi  ,prvo,sve ovo uraditi  a ti samo padnes i poslije uzivas.

Zvao me juce iz Tampe moj jaran Meo Mekinro da pita jel se ja to zajebajem .Evo vec vise od 25 godina.

5 comments:

Anonymous said...

Hajde, prvo oko 100 dolara:
Svaka prodavnica ima video nadzor, do u detalj! (znas vrijeme i pregleda se video, dalje da ne pisem oko toga)
Drugo, radi se sravnjenje kase...

Trece, ako si dao 100 doll. ustrajes na tome jer je istina!
da Ti ne solim rane dalje...
F.

Anonymous said...

A kola...imas telefon, kamericu, sve slikas redom, kez, zlu ne trebalo, dokazi.
BBB ti da upute gdje i kako. Meni su pomogli i dobila sam pare nazad od neke Travel agencije.
Prvih pola sata kod svakog advokata je dzabe...ali, nemas dokaza i zato popij koju jer se nisi edukovao prije odlaska kod dilera.
A knjiga na tu temu napisano, ihaj, pocinju naslovi nekako sa "Lemon..."
F.

dalibor bilic said...

E jebi ga ,,F,,

Anonymous said...

E, vala bas, jebi ga...a radis s kasom i parama!

Kad sam ja posla raditi najpametniji savjet je bio 'broji pare dva puta, a moze i vise'.
Tako u Hamerici pocnem raditi u jednoj radnji, broj pare kad dodjes, zapisi u teku, pisi sta je prodato, a kad odlazis broj pare opet i zapisi u Svoju teku. Pravilo radnje.

Jedan dan dodju gazda i gazdarica i donesu nove stvari, pa ce oni biti u radnji a meni reknu da sam slobodna.
Kasa je bila starija, imala je ono zvonce, ali je zvonce bilo iskljuceno.
Tako ja malo po radnji brisala prasinu, a gazda kaze da za taj dan ne moram raditi i ja normalno do kase, prebrojim pare i zapisem u teku, a ono fali 200 dolara. Kazem gazdi da se nesto ne slaze, fali 200...ne moze biti jer smo samo mi tu.
Preupita on mene sto sam brojala pare;
pa, idem kuci, normalno da brojim pare i pisem u teku. On ocuta svoje, pogleda se sa zenom a ona se uhvati za dzep i rece da je ona uzela 200 doll. a nije upisala u teku.
hajde, priznala zena, posteno.

Prodje par dana, ja opet brisem prasinu okolo, ledjima okrenuta kasi, nema musterija, a zvonce zazvoni...ja se okrenem a gazda gleda u mene tamo kod kase!
Uslijedi pitanje 'zasto zvonce zvoni?', 'zasto sam ukljucila zvono na kasi?'
Cuj, pita on mene umjesto da ja pitam njega sta radi?

Rekoh mu 'da cujem ako neko otvori kasu bez mog znanja' i tu ostadosmo bez rijeci. Nije se vise ponovilo.

Prodje dosta godina kad isti gazda u drugom mall-u, a ja kupac. I na iznenadjenje moje pratilje on mi ponudi da ponovo radim kod njega, ostavi nas same u radnji , da kao malo pripazim dok one nesto zavrsi, a ona moja osta bez rijeci kako se to desava. Eto, desava se.

F.

Micko said...

I ovde su autodileri prevaranti ali moraju dat 3 mjeseca garancije na sve. Zakon je vrlo zajeban. Za biznis je najbolje kupovat nova auta. Od pune cijene taxa vraća 10 posto a kamata na kredit je do 5posto koja se klajmuje u taxu. Klajmuju se i servisi i amortizacija. Držiš ga 5 godina dok ima garanciju i zamijeniš za novo. Dobije se vise od pola cijene novog i opet se dobije 10 posto od pune cijene novog. Tako to stalno u krug i dobro. Privatni sektor ništa nema da klajmuje pa ni gorivo kao biznisi. Zar ovo nije pravo dobro.
Pozdrav od veselog Micka i njegovog stada.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...