Friday, April 29, 2022

Svi sretni

 U zemlji konstitutivnih  ratnih zlocinaca , i ostalih uvijek veselo.  Dogadjaja i istine ko da nas je 300 a ne tri miliona.Da krenem od onog sto me je najvise fasciniralo.Milorad Dodig ,kamen spoticanja ,svega sto je normalno u Bosni  nakon sastanka sa americkim senatorima izjavljuje :  Tvrdnjom da je Sarajevo spoj Osmanske i austrougarske arhitekture ,Murphy ,potvrdjuje da ne postoji BiH nego samo osvajacka kultura ,,,,Eto dokle je doslo da Dodig brani Bosnu  i njenu kulturu od Kauboja .Nek im je vala reko ,Oni njemu nema Bosne.


Prema nekim  predvidjanjima  sudjenje  i hvatanje ratnih  zlocinaca  bi jos moglo  trajat nekih 30  godina ,dok se svi ne potamane ili ne umru prirodnom smrcu .Citam da je neki  general armije BiH osudjen 8 godina zatvora  jer nije  uspio  kontrolisati  jedinicu ,,El Mudzahedin,,  koja je bila pod njegovom komandom,Svjedoci inace izjavljuju da je tu jedinicu jedino mogao  kontrolisati Alija Izetbegovic ,pa je sad  valjda svima jasno  da se za ratne zlocine moralo osim Milosevicu suditi  i Izetbegovicu i Tudzmanu  te se onda nebi desavao  da  zlocinci  postaju heroji i heroji zlocinci. .Eto tako saznasno da  su u ratu u Bosni osim  Srbije i Hrvatske ucestvovali i  Muhadjedini ,bez nacionalne-mjesani  ali sa izrazenom  religiskom  prripadnoscu.

Dobrovoljacka opet aktuelna,Ko je pobio  vojnike ,Koliko i zasto.Veoma kratko i jasno,Igra  tadasnjeg podpredsednika predsednistva da JNA ubije predsednika i da on preuzme vlast  u kojoj su jos ucestvovali i njegova 2 ,,zemljaka,, iz jedne pokrajine u Srbiji ,Prvi kao  kurir koje je  svasta obecano ,a drugi kao izvrsilac ,sto je kontroliso   mahalske borce  i nagradio sa 3  gajbe sarajevske pive.

Skaka ,,poharo,, Sarajevo.Sadasnja gradonacelnica optuzuje bivseg  da je pokro sve sto mu je doslo do ruke i da za to ima dikaze,Sramota je ovo, ma ne da je pkkro nego da je i bio gradonacelnik  ,onakog grada Za kaznu Skaka ide za aqmbasadora u Katar.,A ima li jos ,Ima naravno ,Tamo se ,,sega ,, multiplicira  i svi sretni zive medju svojim ratnim zlocincima  i ostalim.



5 comments:

Micko said...

Svaka čast urednice na ovom textu. Jesu svi trebali i Hag ali dvojica odoše na ahiret. Nego sretan svima 1. Maj nekadašnji praznik rada u onom nenarodnom režimu gdje se nije smjelo ići u bogomolje i javno isticat nacionalnu mržnju. Tada su se isticali privredni rezultati i napredak. E taj ne narodni sistem je kriv sto se danas radno sposobna generacija masovno iseljava i ide za boljim životom. Mi to onda nismo znali a da jesmo ihhhhhhhi.Mi smo tada išli u turizam preko granice bez viza i ostalih zajebancija sa punim djepovima maraka šilinga franaka idolara a ne da radimo. Neću dalje jer mi niko ni ne vjeruje.
Puno pozdrava iz daleke zemlje gdje se ne slavi praznik rada niti se spominje.

Marijan said...

Davno je rekao "Minimaks":
-prave ljude na prava mjesta...
Ko bi izgradio tolike zatvore?!

Anonymous said...

Copic, Sedma Ofanziva, svi krali, pardon, po zakonu okupirali.
Narodu mrvice, po obicaju.

I u tursko doba se prelazilo na islam radi beneficija. Porodice davale dobrovoljno sinove u vojsku; svacega bilo, samo se iskazuje drugim rijecima;
Za vrijeme Austro-Ugarske prelazili na katolicizam,
Za vrijeme Kraljevine S-H-S opet okreci curak!
Mito, korupcija, sve se nastavilo do danas.
Ili je SDA ili je SNSD; gladan stomak i mala djeca ne pitaju kako?
A tek ovi mladji?
Sve bi to trebalo poslati Micku na plantazu da malo rade, da beru tresnje ili kopaju u rudniku.
Ridjokosi bi mogao u rudnik, navikao na trezor, to mu dodje na isto.
Mile? Kud bi s njim? Visok je, mogao bi drzati lopovsku pa da se zene penju i beru tresnje.
Popovi i hodze se nesto usutili ovih dana? Radi posta ili neceg drugog?
uvijek neko treci kriv!
F.

Marijan said...

Sretan 1. Maj radničkoj klasi na Balkanu koja je gotov' izumrla ili otišla na rad u Evropu! (Sudeći po simpatizerima, vjerovatno ih je jako mnogo otišlo i na rad u Rusiju.)
Ovi današnji što se trude da to budu to nisu. Oni su blijeda kopija robova koja nema gotovo nikakva prava, a u mnogo slučajeva ni na plaću!

Anonymous said...

1. maj...ih, izmedju 1950 i 1960 islo se rano ujutro zapreznim kolima, kolektivno, negdje pored rijeke. Usput pjevalo, bilo nesto pita, ustipaka, kuhanih jaja, sira, slabe rakije, moguce i koja piva, a ponegdje se i jagnje okretalo. Mozda je bilo i onih oblatni sa halvom izmedju. Mladog luka je sigurno bilo. Pjevalo se, ostajalo cijeli dan i kasno popodne kuci, klak, klak.

I onda, polako, kako je standard rastao, tako se i drustvo osipalo, pa svako na svoju stranu.

Sjecam se cernobiljskog prvog maja: kisica udarila, ja kod kuce s gomilom vesa, a ostali otisli nekud pored rijeke; meni gomila posla, a oni u uzivanciju.
Je li ono bila 1986?
Nekomme je vazno lazno drustvo, nekome obaveze.
A vjetar donosio one cestice lagano, da se ne osjeti.
Bilo je kasno kad su se sjetilo da nas je opaucilo,
tako je to, uvijek se kasno primijeti a i sta bi mogli i da smo znali?

Kao i sada, sta i ako imamo informacije iz cijelog svijeta, sta, nista!
A to oko ljubavi i Rusa, kako se ono zove taj sindrom? Isto i sa Njemcima, Bugarima, Turcima...sindrom ameba? Korupcija?
F.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...