Tuesday, September 13, 2022

Grb sa 6 buktinja laznog plamena.

 ,,Bratstvo i jedinstvo,, je bila najveca laz  Jugoslavije ispod  koje su se  redale ostale  sa 6 baklji laznog plamena ,

U Sloveniji je svojevremeno radila  fabrika TAM ,Tovarna automobil Maribor, Pravili velike kamione ,Ni kolona tih  nebi uspjela povuci  laz  o tome kako  su Kekec i Mojca sa  runolistom u  kosi i ljudskom ribicom u casi, uspjeli pobjediti  strasnu JNA .Tu se pocelo sa lazima .

Cilj Hrvata je bila samostalnost  ,ali bez Srba u zemlji,To se moglo  uraditi jedino  ako se  Srbi pobune  i krenu u oruzani otpor,Tudzman  je ,,pomogao,, da  se Srbi uhvate oruzija  i da naravno budu pobjedjeni te kao porazeni i  gubitnici  pobjegnu u Srbiju,Da nisu ,ostalo bi  Hrvatima 300  i vise  hiljada Srba  za neku buducnost  u samostalnoj drzavi,

U Bosni  je laz  komplikovana  na 3 strane,Srbi i Hrvati   su tamo lagali u glavnom isto sto su im  slali oni iz Hrvatske i Srbije sirili lazi, ,a Bosnjaci pokusali iskoristiti  lazi- sukob na relaciji Zagreb -Beograd da  otvore  islamsku drzavu,Sve drugo-gradjanska  drzava , je cista laz ,koja se  valja i traje  i danas,

U Srbiji lagali da nisu ratovali  ni u    Bosni  ni  u Hrvatskoj,Ni jedan srpski vojnik nije  ratovo protiv   Finske ,Bajka o tome  da svi Srbi zive u jednoj drzavi se i danas uz gusle u dugim zimskim nocima  opjeva  ko i 100 godina prije ,Imali su i Srbi Tam a zvao se Fap .Veliki kamioni  puni lazi  bez kipera,Rucno,se punili i  praznili.Loppatom.

Crna Gora  je lagala sebe i druge u nadi da ce tako naci rijesenje  za sebe a i za druge o tome  i jeli tamo zive Srbi ili Crnogorci,Ta dilema  do dan danas nije rijesena  kao ni ona jel Njegos bio  srpski ili crnogorski vladika ili se   podrazumjeva.

Makedonci od ,,bivsih,,, postadose ,,sjeverni,,Jedino su im u Jugolsaviji vjerovali kad su ,,folirali,, da su  samo makedonci .

Ima li  ., istine .Malo  al zato lazi koliko hoces,Sve sto pomislis  vuce na  ,,bratstvo i jedinstvo od kojeg su krenule sve lazi  .To je bila pokretacka snaga  sto je ostavila buktinje bez plamena  ili ga nikad nije ni bilo  osim na slikama,Grbavi  lazni grb.


2 comments:

Anonymous said...

Šta ima novo Dalibore?

Anonymous said...

Prvo je bilo 5 buktinja, a sesta je dodata kasnije!

Kakvo bratstvo i jedinstvo?
Kad su svi bili jednako siromasni poslije Drugog Svj. Rata bilo je manje zavisti i ljubomore.
Kad je wc bio malo dalje, tj. u basti ili se islo na lopatu kao u Dalmaciji i na otocima, lakse je bilo pricati oko bratstva i jedinstva u istoj septickoj jami.

Zlocinci, kao i danas, su slobodno setali. Jedinstvo vlasti!

Vlast je bila centralizovana, sve pare isle u Beograd dok se prve generacije ekonomista nisu osvijestile, tj. skolovali se na raccun drzave poslije Drugog svjetskog rata, ili iskoristili besplatno do-skolovanje u Becu (zbog Prvog Svjetskog Rata).
I onda su buduce pare udarile u glavu, a tek navodna religija...

Sjasi Kurta da uzjase Murta!
F.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...