Monday, October 3, 2022

Dobro je,Nek samo ne puca.

 Duh  hamletovog oca , mislim ,duh Bakira Izetbegovica u glavi i tjelu Zeljka Komsica  ostaje i dalje  u zgradi preko puta malog parka i direkcije  bivse Jug-banke , ,sto je zovu predsednistvo.

Ako su ovi izbori organizovani da se ,,iz vidnog polja,, ukloni Bakir ,i ostane Zeljko ,mogu se nazvati uspjesnim ,ali ako se ocekivalo vise ,nije se desilo ,jer glaso isti narod  za iste timove ili sto neko rece  desile su se izmjene a ne promjene.

Da krenemo od predsednistva i onog sto je izgubio.Dosadilo ,,raji,, Bakir i Sebija ,jer je sigurno svaki  bosnjacki glasac ,prije nego je zaukruzio nekoga na umu imao 2 Izetbegovica ,al ne vise babo i Bakir ,nego bakir i  snaha,,   , gdje bi mozda Bakir sam i pobjedio ,da nisu  glasali protiv Sabije, Nek sad covjek vidi koliko je  zena vazna  i u pobjedi i u porazu.Sta znaci to da nema Bakira u kuci ispred ,,malog parka,, Nista ,Covjek ostaje  na celu SDA stranke  a u predsednistvu  ,sta god da treba ima Zeljku Komsica .

Nisam bas odusevljen Denisom ,ali je u svakom slucaju bolji nego Bakir,Denis dolazi iz  stranke  koja se zove SDP ,a koja nema blage veze  sa socijaldemokratijom i koja se  samo  u nijansama  razlikuje od  SDa  i pobjedio je zahvaljujuci  Seki Izetbegovic ,kojoj svakako mora poslati cvijece i ,,Tx,, kartu.Za denisa becirevica  mi je najbolja  ona koju je neko reko na njegov racun ,,Rumenige ,,Mene recimo jako  zabrinjava-shuhveli, da je Becirevic pobjedio u Kalesiji ,ciji je pocasni gradjanin  nedavno postao Bakir Izetbegovic.Ne vjerujem bas da  se  svijest glasaca  u kalesiji promjenila  ,nego hm ,,,,,,,,,,

Srbi poslali  zenskog  Zeljku u Sarajevo.Nekad mala a sad   vec ozbiljna seljancica se dokopala  napokon grada.Nema tu selameta  ni za koga,

Zeljko Komsic je neunistiv,Sad vise nije u pitanju jel Htvat ili nije ,jel dobar Hrvat ili nije ,nego  cojka bacis na glavu on se doceka na noge,Primio se za predsednistvo.Sve ono sto je lose i dobro u BiH politici  sjedinjeno je u liku  Zeljke Komsica ,kojeg  glasaci zaokruzuju ,da ne dodje onaj drugi  i koji je  blaga varijanta   svega sto se i sto ce se  desavati u Bosni -a nece nista i u naredne 4  godine,Citam danas  da je Komsic u Posusiju dobio 18 glasova ,Bas me zanima  sta bi  tih 18 reklo o njemu  pozitivno,E to sto bi oni kazali je ,,prava Bosna i hercegovina ,,

Generalno  fasisticko  nacionalisticke partije  su i dalje  pri srcu bosanskih  glasaca .Teorija o tome da  nacionalne partije imaju  kompletnu bosansku porodicu ,zbog usluga koje su im nekad ,dale ,i dalje  vodi drzavu u jos jacu korupciju  a djecu bosansko hercegovackih  glasaca preko granice ,U ostalom ,kad pola Amerike ,vodece zemlje  u svakom pogledu, moze glasat za   Trampa ,sto nebi  pola Bosne i 18 glasaca iz Posusja ,mogli glasati za Komsica .Bila je nekad poplarna  djecija igra ,,care ,care govedare ,kolko ima sati ,,Jedan slonovski naprijed i  dva konjska nazad  i ostajes na istom mjestu,gdje si i bio ,i ,sto si zasluzio.

Saznajem ;Pita predsednik  Biden svog drzavnog ..Sta se to desava u Bosni,,  Kaze sekretar ,,Ma nista izbori,,i odmahnu rukom.

3 comments:

Anonymous said...

Super.

Marijan said...

Nisam mnogo ocekivao od izbora, al' ipak je negdje u dubini moga uma postojala potiha nada da su promjene moguce, zato sam i izasao na izbore...cist zajeb i gubljenje vremena.
Neko skoro rece: "Glasanje za Komdica je glasanje za produzenje krize!"
---
Ipak je istinita ona iz vica (bar jedan dio):
"Ma neee,Crnogorci su oni lijeni, mi smo oni glupi!"

Marijan said...

Iduci prema glasackom mjestu osjecao sam se pomalo neugodno, s obzirom na moje godine, jer ne treba zaboraviti da su ovi mojih godina uglavnom, ako ne kreatori onda podrzavaoci svih ovih sranja.
Morao sam malo cekati (kasnilo otvaranje g.m.). Ispred mene je vec bilo 5-6 glasaca, a do otvaranja sakupilo nas se oko desetak. Savrseno sam se uklopio, sve moji vrsnjaci, +- koju godinu!

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...