Tuesday, November 28, 2023

Sta-(sve) ti na celu pise

 Pa bar   milion puta je veca sansa da u Ameerici naletis na razne vrste budala ,nego da na ulici nadjes   novcanicu od 5 Dolara koju je neko izgubio.

Ono sto se desilo  trojci mladica u Burlington ,Vermetu  da ih u gradu   sretne i upuca  manijak  ,samo zato sto su oko vrata nosili  prepoznatljiv  ,,palestinski sal,, spada  u kriminal koji zasluzuje  najostriju kaznu ,koju ce ovaj ,,debil,, sigurno i  dobiti  ali koja takodje nece uticati da se broj slicnih  idiotizama i idiota  smanji,

Sjecam se jedne scene iz  filma ,,Die hard,, sa Brusom Vilisom , kada  ga je onaj terorista protiv kojeg se borio ,kao tesku  kaznu,,prisilio da obuce majcu na kojoj je pisalo,,Mrzim crnce,, i tako obucenog ga posalje u Njujoirki Harlem,Nisam bas veliki pristalica da covjek  na odjeci koju nosi ,pokazuje ljudima svoju  politicku ili bilo koju drugu pripadnost ,jer prvo sto mislim  ,koga to zanima  a drugo  da ce se uvijek naci neko  kome natpis  iz raznih razloga ne odgovara  i kad je takav jos pod uticajem  vlastite mentalne bolesti , .onaj  na kojem nesto pise  dolazi u situaciju da  brani sebe  umjesto  onoga sta na njemu pise,Nije to vise sukob izmedju dva  suprotna misljenja i   odbrana  od  ideologije, nego  budale,  kojoj to smeta,

Naravno da svako ima pravo na svojoj odjeci nositi natpise  koji mu se svidjaju ali koji ne mogu  i ne smiju provocirati  one koji to vide  i problem je onda  ,ne natpis ,nego  onaj koji  cita i  njegov  inteligent ,odnosno mentalni kvalitet ,da kao prvo ignorise ,ko normalan ,ili kao drugo,ko nenormalan , pokusa dokazati da nije tako.

To sto je neko mentalni bolesnik  ne opravdava njegove postupke kao ni postupke onih koji nisu budale ali nisu bas ni pametni  da testiraju  to sto su zamislili.Drugo pitanje je zbog cega ljudi  na svojim majcma nose  razne vrste parola i natpisa provokativnog tipa, .Da pokazu ko su ,da i ostali vide  ko je i sta je on ili da provociaraju  i da se nadaju  da nece bas naletiti  na nekoga kome to toliko smeta  da ih i upuca,Nikakvu korist Palestini  nisu  donijeli ovi ,,patrioti,, a sebi  zivotnu stetu nanijeli.

Sansa da ces u Americi naletiti na budalu ,veca je jedno milion puta od  sanse da ces  sresti marsovca  sa majcom na kojoj  Cirilicom pise ,,Mrzim  zemljane,,Mozda je buducnost u tetovazama,Istetoviras na celu  ono sto hoces da   dokazes i sta mislis  da ce ljudi  zapamtiti ,To sto ti pise na celu ili da se sjecaju  budale kojoj na celu nesto pise,

3 comments:

Anonymous said...

Sve smo to dozivili, ili zbog imena, ili zbog prezimena, ili bjeloputi, ili crnoputi...
Imala sam lijepu zelenu haljinu sa bijelim cvjeticima i napao me vojnik da sto nosim zeleno.
Bila sam spremna da se skinem pa sta bude, ali je i on imao zelenu uniformu pa sam mu rekla da smo jednaki. A krst do vrata do pupka. (Uniforma je bila ukradena sa pokojnika, to je priznao jer je bio pijan).
Tako, ides ulicom i nekome smeta boja odjece, lica, marame, ili dodju u goste i pitaju zasto imas zeleni tepih? Ode glava dok trepnes.
F.

Anonymous said...

U Pakistanu ubijaju zene i ako im se pojavi slika na internetu; tzv. ubistvo iz casti! Ista religija, ali zena mora da ostane u anonimnosti inace ode glava.


PESHAWAR, 27. novembra (FENA) - Pakistanska policija istražuje ubistvo 18-godišnje djevojke nakon što su seoske starješine pozvale na njenu smrt jer se pojavila njena fotografija na društvenim mrežama, saopćila je policija u ponedjeljak. Ova djevojka je posljednja u nizu žrtava takozvanog ubistva iz časti koje se i dalje provodi u toj muslimanskoj zemlji, navodi Reuters.
F.

Micko said...

Sretan ba 29. Novembar dan one republike u kojoj niste smjeli ići u bogomolje niste imali radnička i ljutska prava niste smjeli pričati materinji jezik niste bili Bošnjaci Srbi Hrvati niste imali fabrike obdanista dječiji dodatak u kojoj ste morali djecu vodit u autima u školu u kojoj ste gledali ko će vas zaklat zbog 2 dinara u kojoj niste imali sto godišnje kredite i tako dalje i tako dalje i na kraju ste se opisali na nju kao da nije bila vaša. Sretna vam demokraja koju vam kroje oni sto nemaju ni škole ni pameti.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...