Tuesday, April 23, 2024

Kako ?

 Ovo vrijedi zabiljeziti ,U vijesti je naslov ;Ukrajinski gradonacelnici dosli u BiH kako bi iz naseg iskustva ucili o obnovi drzave ,,Sto bi reko nas narod ;E jesu nasli crkvu-dzamiju gdje ce se bogu moliti,

Ovu ekskurziju  ukrajinaca je organizovao i placa Evropska zajednica  sto je lijepa namjera ,samo mi nije jasno gdje su  nasli povoda da ljude  posalju  u Bosnu i hercegovinu  i Mostar ili nisu imali izbora, ,Ako su se zelili narugati  uspjeli su sto posto,Ako im je namjera bila  da ovih 16 gradonacelnika  vidi kako  ne treba raditi  i to su pogodili ,al cista fula  je da ce ovi ljudi nesto nauciti -pozitivno na prostorima  u koji su poslati.

Zanimljivi su i komentari na ovaj tekst  gdje od 100 njih ni jedan jedini  nema milosti prema  zemlji Bosni i hercegovini,jer je dobro znaju , koja je i kriva i duzna ,morala glumiti ukrajincima  nacin na koji je ona  ,,uspjela,,  izaci kao pobjednik iz post ratnog perioda i  razmijenti iskustva  sa drugima u cilju da im  u dogledno vrijeme bude  lakse.Komentari su uglavnom  ironicni u stilu ;kako  ukrssti ili nauciti ukrajince da  pokradu pomoc koju dobijaju i koju ce poslije rata dobiti .

Jos jednom je ,,ujedinjena Eropa,, pokazala ne samo da nema  sluha ,za neke dobre namjere ,nego i da  odmaze kad ne ne zna da pomogne  a raditi neke stvari samo kao ,,odraditi,, nikome ne donosi korist  osim da sve postaje smijesno i bez ikakvog smisla ,Mozda im u Mostaru i naplate  za iskustva i po prvi put poslije rata u talu i Hrvati i Bosnjaci.Pod jednim krovom.

Prema zadnjim informacijama ,,Evropa,, se spremna ,ako ovo sa ukrajincima bude radilo,a radi , , da put Bosne krenu  i ,,ostali,, -sporni u svakom obliku ,da uce i nauce ,kako,Sta ,,kako,,Pa sve ,,kako,,To je tamo   preduslov  ,osnova svega ,sto jeste ,sto je bilo a i sto ce biti. Kako do koliko.

No comments:

Serdzada

 Zdravstvena zastita  i sve okolo nje je jedna od tema  kojom se niko ne voli baviti ako ne mora,Oni koji znaju vise od ,,jednog,, obicno pa...