Saturday, April 27, 2024

Sega i za ,,mal,,Tito

 Jest da je  sitaucija u Bosni   ,ozbi;ljna -kao trajno stanje ,pod kontrolom, ali  utjeha moze biti   da je i ...  uvijek na granici  komedije..,Tako je zadnjih 30 i vise godina i uvijek se nadje   malo oduska u tradicionalnom bosanskom humoru-shegi , koji nas je kako vele i odrzo..Samo mnogim stvarima . nije bila namjera da bude smijesne ali se  ,,otelo,,.

Tesko mi se odluciti  kako i odakle da krenem  ali evo u samo zadnjih 7 dana  ,,zabave,, na sve strane. .

 :Edin Dzeko istrcao od  gola do  gola,na nekoj utakmici , za 9 sekundi ,Wau.Naravno da je ,,istina,, ali i sega ,Dzeko na  mlazni ;Sa 39 godina  na 39 na sat,Spidi Dzeko..

Onda ide sve u Konjevic Polje gdje je nanu  Fatu ,pardon hadzioncu Fatu  posjetio ministar Ramo Isak  ,sto vise lici  na kriminalca od svakog lopova   u Bosni. i garantovo joj da rata nece biti  na sta mu se  nana ,pardon hadzinca Fata zahvalila i zamolila ga da se nastavi boriti za Bosnu ,kao sto se do sad borio.Ne lici mi bas ovaj Ramo na Aliju Izetbegovica ali se sjecam da je  prije 30  godina  Alija isto govorio.da rata nece biti ,pa izginuse stotine hiljada  ljudi ,dzabe ,Koliko bi ih te poginulo da je  bilo rata.

A u Sarajevu  veselo.Za mal  ne dodje Tito.Kazu da je sarajelija  vodja  narko mafije  zvani Tito imao namjeru da ,,preuzme,, drzavu jer nije bio zadovoljan  kriminalcima koji su na vlasti -to  pokazuje  primjerom i izrazom  -preuzeti .Da je drugacije  vjerovatno bi bilo receno ,,zauzeti,, ili pporaziti one sto su sad na vlasti za sta nije imao  potrebe ,nego je  zamislio samo ,,preuzeti,, vlast  od onih  sa kojima je radio i sa cim rezultatima   nije bio sretan.Eto tako propade i zadnja sansa da  u Sarajevo dodje opet Tito  i osta sve  na filozofiji kosevskog potoka  :Gdje sam ja tu .

Sin Bosnjackog Faraona Alije izetbegovica ,Bakir, je neki dan  izjavio da ce sve sto ima a nije prijavio a  da je njegovo , pokloniti  ako se to i  dokaze ,Naravno da se ne moze dokazati  a  jedan komentar  ovo i pokazuje .Covjek ,upucen u ,,situvaciju,, predpostavlja  i kaze ,,Jedino katolicka crkva nije bakirova na Marindvoru,Znaci  dilema je samo :da li je katolicka crkva svetog Josipa  na Marindvoru  vlasnistvo Bakira Izetbegovica ili je to jedino sto nije njegovo  na  dvoru koji je nekad bio marijin a danas bakirov,A crkva  mozda nije  cijela bakirova ,al sam cuo da ce promjeniti ime u :Svete brace Josipa i Bakira.

I za kraj naravno  poznata americka komedija.Toliko je smijesno da  suze teku samo nisam siguran jeli od sege ili od suzavca kojeg na  studente  teroriste  ispaljuje americka policija da bi nakon  toga  na ove sto studiraju   i sto se bune ,sta ima da se bune ,,pucali sa  gumenim metcima ,sto je samo  zurnal za prave metke i municiju .Sta ima studenti da misle i da se bune ,Njiohovo je da uce a ne da protestvuju i zato ih policija  ,,ganja,, suzavcem  i puca na njih ko na glinene studente  a sve je to jako smijesno pod uslovom da nisi student,Sigurno ovo u ovalnom ofisu gleda i predsednik Biden i valja se od sege .

A zaboravio sam bracu Hrvate,A gdje ces njih zaboraviti,Ponovili se poljoprivrednim avionima,Ima sad da slavonija procvjeta ,kad je zaprase. ,Samo im je trebalo 12 borbenih  aviona pa da postanu sila  spremna da se odbrani od  Srbije i Bosne, E moji Dalmatinci  gdje vam odose pare  od prljavih ,,lancuna..Ako je suditi po avionima  sprema se  nova Oluja ili bar Bljesak,Najebali ste  Srbi i Bosanci,Eto eskadrile Franjinih  aviona ,Cuo sam iz povjerljivih izvora da  u Bosni spremaju odgovor tako sto ce angazovati  vjestice  samoubice na turskim metlama  sa valjanim zapisima hodza oko Zenice ,A u Srbiji su vec  narucili kineske  letece bicikle sa ruskim pedalama ,E sad zamislite koji ce to  cirkus biti  na nebu iznad bivse Jugolasvije kad se  suoce  hrvatski poljoprivredni avioni , bosanske vjestice na metli i  srpski  bicikli ,osvesceni svetom vodicom  sa Kosova,Nismo bolje ni zasluzili.

No comments:

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...