Monday, May 22, 2017

Ponedeljak

Niko ne voli Ponedeljak.Nikad nisam cuo da neko rece : ,,Jedva cekam  Ponedeljak,,pa ni oni sto ,,jedva cekaju,,  da pobjegnu od ,,kuce,, u mir svog radnog mjesta.,,Ceka,, se Subota i Nedelja ,a i Srijeda ,samo da je sto dalje od Ponedeljka.Kad  covjek zeli nesto  da prolongira  ili da nesto zapocne ,da stedi ,gubi kilazu,prestane pusiti ili piti, ,trazi posao ,obilazi saltere ,kaze u ,,Ponedeljak cu,,Ponedeljak je dan u kojem zapocinju  i stvarno i u zeljama  i veliki i mali  ,,poslovi,,

Ponedeljak pocinje ,vec u Nedelju navece.Negdje iza 8 ,a zavrsava  oko 6 popodne .Vakum  izmedju je vec Utorak,Ponedeljak je i najkraci dan u sedmici .

Pricam neki dan sa svojim jaranom ,,Meom  Mekinroom ,na ovu temu  i kaze Meo  u Americi ,a  vjerovatno sad i  sire ,postoje samo  dva dana .Jedan je od Ponedeljka   do Subote ,a drugi ,Subota i Nedelja ,naravno  do 8 navece -opaska autora,Ima smisla  a i sam sam negdje  blizu te teorije o ,,sedmici,, sa  2 dana.Inace kad sam vec kod Mehe ,nista novo .Kuca poso ,dzamija .

Ako je istina da je rad stvorio covjeka,hm nisam bas siguran, onda je to moralo biti  u Ponedeljak.Ponedeljkom svi misle samo na to kako ce  na posao.Sa Nedeljom kao pokricem , ,Ponedeljak je ;ostao vazan dio sedmice ,kad su ljudi , najspremniji za kompromise .Sva prica o Ponedeljku stane u taj dan.Niko  ne zali  za Pondeljom ,kad prodje..Ponedeljak je uvijek dobar  razlog i pokrice   i za uspjesne  a i za one  druge.Ponedeljak nema ni  okus ni miris.Ponedeljak nema   boju.Ponedeljkom niko ne pere ,,ves,, ne pegla i ne ide na ,,frizuru,,Ponedeljkom  niko ne izlazi na veceru.Ponedeljkom se kuha ,,bilo sta,,Ponedeljkom se niko ne zeni  i udaje a i oni  sto im taj dan padne rodjendan ,slave  ga dan prije u Nedelju.Ponedeljkom ne dolaze gosti.Ponedeljkom nema sexsa  i nostalgije da eto mislis kako je nekad bilo ,kod nas Ponedeljkom, a da znas da je bilo isto ,ko i sad gdje si .Ponedeljak nema  vjere i nacije.Ponedeljkom  niko ne ide u crkve i dzamije ,......

Imal jos sta za Ponedeljak,Ma naravno da ima,Mogao bi nabrajat do sutra-Utorak ,al malo  sta bi islo u prolog ovom  danu da ne bude  onakav kakav jeste ,pa i one najljepse  ljubavne price tipa ,,srela svog  princa ,, ili ostvario  svoj americki ili drugi san ,tesko da su  bile Ponedeljkom ,ne zato  sto je Ponedeljak ,nego zbog toga da bi bar u necem imaginarnom -racunanju vremena , nasli  pokrice i krivca za pocinjati,,Uvijek je lakse nastaviti.

Ne znam pamti li jos iko ,ali je u Trstu i Ponte Roso bio zatvoren Ponedeljkom,Gdje ces vise.

4 comments:

Anonymous said...

Muhammed a.s. je rekao: " U ponedjeljak se insan treba baviti prodajom dnevnih potrebitosti ali i roblja! Ako kanite putovati, najbolje je da putujte ponedjeljkom!

Anonymous said...

Ponedeljak - najcesci dan u sedmici.

Marijan said...

Ponedjeljak je meni postao toliko omražen... najradije bih ga proglasio neradnim, spojio sa nedjeljom (48h) iii, mirna Bosna!
---
"Rad je stvorio čovjeka, a nerad gospodina."

Anonymous said...

A tek kad je ponedjeljak neradni dan, muka ziva, sve poremeceno.

Nema ni vjencanja ponedjeljkom.

Feniks

Sevab

 Sjetim se ,sa povodom, price jednog mog druga ,ime  nije vazno,kad je  jednog vruceg sarajevskog dana  kasnio na dzenazu oca svog kolege  n...