Sunday, June 18, 2017

Miris Dunja

Mislim da je puno  bolje, jeftinije nije ,da ljudi ,provode vise vremena po prodavnicama  ,nego po crkvama i dzamijama ,Manje ce bit zla ,,Ni Bozic nije vise  vjerski praznik, samo, nego je neka kombinacija  religije i komercijale u ostalom kko i svi drugi  u koje naravno spada i ,,Dan oceva,,

Nema vise slavlja ili vise je onih sto ,,obiljezavaju,,Slavlje je   ,,intima,, obiljezavanje znak da se ,,uklapas,,

,,Fathrs day,,nema onu snagu i velicinu  ,,dana majki,, ali je ipak lijep praznik ,na koji se usput receno potrosi  dvostruko manje para ,nego kad je majka u pitanju.Naravno da se ne radi o ,,cijeni,, ljubavi nego to  da   sigurno ,,ima,,   vise  majki nego oceva. U ostalom kao da je ,,broj,, vazan.

Ja bi ,,dan oceva ,, iskoristio kao povod za pricu o samohranim majkama,,jer od 10 samohranih  ,devet su majke  i sve dok bude tako ,a bit ce jos dugo,fathers day , je ,,praznicic,,bez neke posebne tezine  i sa odgovornoscu  ucestvovanja ,koja u ovom slucaju nije ravna obavezi.

Samohranim   ,,ocevima,, nije lako u Americi ni bilo gdje drugo , ,al sreca da ih nema puno ,pa tako da to i ne predstavlja neki  drustveni problem ,jer kao ,,rijesenje,,  uvijek postoji majka ,a otac  funkcionisse ,samo u sastavu ,,pune ,, porodice ,dok su jako rijetki oni  koji ce po potrebi preuzeti   odgovornost  u pojmu ,,samohrani,,

Reci ce neko ,,to je prirodno,,Pa jeste ako tako hoces da bude ,ali ako roditeljstvo  prihvatis kao zajednicku odgovornost ,onda nije  i nece biti ,sve do trenutka dok  broj majki ne bude ravan broju oceva. , pred ,,bogom,, , pred ljudima. i pred samim sobom,

,,Texst posvecen ,,ocevima,, mojim ,,prijateljima,, koji su ,,zaboravili ,,na  svoju djecu.,a poslije ta   djeca ,,ostavila ,, njih.

7 comments:

Kevrin potok said...

To kod vas na zapadu tako ide sa djecom. Ja nikad ne bih mogao zamisliti da su mi djeca i unuci na udaljenosti daljoj od 500 metara. Svaki dan se vidimo, pa taj dan fater dan nije potreban kad su familije bliske, svaki mi je takav a ne tek jedan od 365. A takvi bez familije postaju teroristi i banditi bez bilo kakvih vrijednosti pa se zabijaju kolima ili kombijima u raju.

Anonymous said...

Znas i ti Kevrin koju pametnu baciti ali sa tehnologijom I facetimeom isto mi je bio 500 metara od staraca u Buca Potoku ili preko svijeta u Melburnu. Nekad je dobro da su tu, ali ne uvijek. Eto meni preksinoc stara dosla, a sinoc I zatrebala da cuva djecu dok sam sa zenom bio na espuma/foam partiju u Amneziji po prvi put nakon desetak godina izbjegavanja pjenusavih partija. I super da je dosla I ona na Ibicu prvi put. Uspavala djecu, a mi u zivot do 4 ujutro. Izvela ih iz kuce jutros u 7 tiho, presvukla i nahranila, odvela na igraliste da nas ne probude. I super svima. Ali da stalno bude tu, ne hvala, ni pod razno. A rodbinu daljnu i komsiluk sto dalje od sebe. Ucmala je sredina to Sarajevo, kasaba kad skontas u nekim svjetskim razmjerama, pa kad stalno iste face vidjas nije prijatno.

nesloga

Marijan said...

"pa kad stalno iste face vidjas nije prijatno"
Daj ba nesloga nemoj tako... Nisam od onih koji rado sklapaju nova poznanstva - rađe se držim one: "Bolje stari dušman nego novi prijatelj"!
Grad proteslimim uzduž i poprijeko (ne tako često), nigdje "živa roba", prijatelji mi il' poumirali il' se ispalili... koga sresti!?

dalibor bilic said...

Marijane ,kad tako hodas pazi da ne ,,ograjses,, na Kevru ok.

Anonymous said...

Ja se slažem sa Kevrom. I roditelji i djeca i unučad živili zajedno i nije bilo tjesno nikome. Ovde ga istjera sa 18 i zaboravi.
Sjetim se kad sam pito mog jarana kako mu sin živi s njim a 40 mu godina Reko mi je da jebo oca koji sina ne može hranit do sedamdesete i nije nikakav otac.
U pravu je bio 100 gradi. Bravo drže Kevro.
Pozdrav iz velikog Honga najboljeg grada na planeti.

Micko said...

Ne znam odakle je ovaj anonimni ali ja sa Micko.

Anonymous said...

ovaj amonimni je iz PIZDICA

zasto da otac hrani sina do "starosti"?

pa zar taj sin nebi trebao da oca "hrani" bar malo?
znaci stari ce ga htaniti do svoje smrti?

Nisam protiv da se djeci pomogne, moj sin ima 30 god i jos je kod kuce zato sto je upisao magisterij i tako mu je lakse.
Ali i on sam kaze JEDVA CEKAM DA SE ODVOJIM OD VAS
i mi mu kazemo I MI JEDVA CEKAMO DA SE ODVOJIS

znaci ako je neki period da djete treba pomoc - nema problema
ali bez veze da odrasla osoba sjedi okd roditelja - pa to nije normalno.

Svako treba svoju privatnost a mladi trebaju da se nauce da budu samostalni
i na kraju tu najvise "mama ili baba" nadrlja,
ona pere, pegla, pusi a OTAC KAO I SVAKI OTAC JE ISPRED TELEVIZIJE I SA PIVOM U RUCI
A sav posao ide preko jadne ZENE!!!!!!!

savez ugrozenih zena

ps
nije dzaba receno da su TRI COSKA KUCE NA ZENI
priznali vi to ili ne TO JE ISTINA!!!

Sevab

 Sjetim se ,sa povodom, price jednog mog druga ,ime  nije vazno,kad je  jednog vruceg sarajevskog dana  kasnio na dzenazu oca svog kolege  n...