Sunday, January 5, 2020

Dobro je pocelo

U Americi nista novo.Pola drzave  uz Trampa ,bilo sta da pogrijesi  ,druga polovina protiv njega .A ko je u pravu je tesko pitanje.Ima li Amerika pravo ubiti  svakoga ko joj se ne svidja.pa zavisi od kriterija.Oni sto podrzavaju  ovu Trampovu Ameriku misle da ima.Ovi drugi sto se bore za  neku normalnu  Ameriku misle da nema.Ostali -saveznici ,mudro sute.

Sta se krije iza ubistva Iranskog generaa zna samo mali broj ljudi.ovo sto  prenose mediji sigurno pojma nema sa  istinom.Pitanje je zapravo zasto je Tramp bas sad ,na dan prije Hrvtskih predsednickih izbora ,odlucio likvidirati Sulejmanija .Mogao je to i prije ali i klasnije.Da prvo  nesto kazem o izborima  za predsednika Hrvtaske.i imaju li oni  bilo koje direktne veze sa ubistvom Sulejmanija.Nemaju .Buduci predsednik Hrvtske je iskljucivo lokalna i ne vazna ,   stvar  i tu ce  ostati i u buducnosti.Ok  sto bas Sulejmani i to  na pocetku   godine  izbora za predsednika.Nastoji li Tramp ,,zavaliti,, Ameriku u rat da bi i dalje ostao njen predsednik.Moguce ,ali je tesko dokazati.Smije li Tramp u rat bez odobrenja Kongresa.E sad zavisi  sta neko podrazumjeva pod rat  i  sta vidi u Trampu .Kako se inace zvala ona konvencija.Ciriska ,hm nije ,pariska nije ni to ,Zenevska ,sjetio sam se ,Sta je ,,zenevska konvencija,, Zenevska konvencija je ,,Nista.

Inace je lijepo pisati o stvarima o kojima pojma nemas ili imas onoliko  koliko vidis na vjestima ,sto neko zali  da vidis. pa kad  ,,skontas,,  da pojma nemas ni o Americi ni o Iranu ,ovi izbori u Hrvatskoj za predsednika ti dodju ko zenevska konvencija ili ,,Nada -nista, Nego ,jel onaj Matija Gubec  jos ziv,


                                                                 Zora(n)


Moram priznat da ovo -pobjedu Milanovica nisam ocekivao.Racuno sam da  je Hrvatska vise negativna nego sto stvarno jeste  i da ce unuka Franje Tudzmana bez problema opet  biti  predsednik jer joj u vrijeme Tita i komunizma nisu dali da bira boju menzesa kojeg je imala ,nego samo crveni..Iznenadili su me  Hrvati na ,,Lijevo,, i nista osim da je u svakom slucaju  bolji od Kolinde ,o MIlanovicu  ne mislim,odnosno  bolje je  najgoriji SDP nego najbolji HDZ.Citam  ,onaj  gnjida Mesic i ono nesto komentarisalo ko i jaran mu iz Bosne Komsic.Garant su obojca bili za KO;indu ,samo lazu ko i obicno.Ok .Lijepa nasa  izgleda  puno   ljepsa sa predznakom  Zora... nego sa Kita....

13 comments:

Marijan said...
This comment has been removed by the author.
Marijan said...

Sada će Hercegovci opet kukati da su im drugi izabrali predsjednika.

Anonymous said...

Neka sad Seselj kaze da ce malo opipati predsjednika!
F.

Anonymous said...

Zoran Milanovic, bogami i ime i prezime mu sumnjivo...neznam, a onako slatku predsjednicu smo imali, steta... Trebalo bi Zoranu provjerit krstenicu da nije ko onaj prvi predsjednik HDZ-a prije Kljuje, kako se ono zvao Davor ili tako nesto...krsten u pravoslavnoj crkvi, a izjasnjavao se Hrvatom.

dalibor bilic said...

Gospodine anonimus ,Moram vas podsjetiti da je ,,nacionalna pripadnost ,, samo osjecaj a ne fakt.

Kevrin potok said...

Eh vidi ovog probrojavanja krvnih zrnaca. Ja nemam nikakvih primjedbi kad ljudi odu na Romaniju ili u Lukavicu da se mogu razrahatiti tamo kako im volja, a ako im je srce tamo i mjesto im je tamo, pogotovo kad sami odu i nije rat, geni su to, niko ih ne tjera da ostaju u gradu.
A evo i prigodna pjesma za Romanijskog lolu:
Ko zlo Bosni mislio, o nekoj stvari nam visio

Anonymous said...

Ateistima po obicaju sve najbolje i za Bozic i Novu godinu.

Nemojte biti ljubomorni.
F.

Marijan said...

Na onu Kevrinu:
Bosna je najljepsa zemlja, medju najgorim drzavama, a sa stanovnistvom veoma sumnjivog kvaliteta!

Micko said...

Ego sretna vam Nova godina svima redom. Vjerske praznike ne čestitam nikome jer je religija izvor svih zala ovoga svijeta. Evo glad one srbe i crnogorce pa kontam kad nemaju protiv koga onda između sebe. Muslimani isto pa bili ga siti ili suniti. Katolici se još nisu počeli između sebe tić a kad će pocet ne zna se.

Nisam imao nikakve štete ni požara jer nije imao ko da podmetne. Malo sam daleko od javnih puteva. Puni su nam zatvori piromana ito najviše maloljetnih koji govore o klimatskim promjenama. Ovde su svakog ljeta iste temperature ali nije bilo puno piromana ito drogiranih. Njima neko doturi kesicu i šibicu i eto vatre. Tako se manipulira sa tim promjenama. Novi zakon će se izglasat po hitnom postupku pa bi piromani mogli i do 20 godina u zatvor. Vidjet ćemo.

Kevro strpi se. Otići će cafiri sami pa će Bosna procvjetati u blagostanje.

Čole said...

Veliki pozdrav Kevri, učeniku godine u mejtefu, pjesmom, "U srcu Bosna a u glavi fosna"! cccsss...

Micko said...

Veliki pozdrav za drugaricu odozgo. Neka ti Nova godina donese sve sto zamisliš. Ne brini za mene ja sam uvijek spreman za sve elementarne nepogode. Platim ja nekad i kaznu sto očistim drva oko kuca ali to i naplatim kad orem državnu sumu. Ne može meni niko stat na kraj osim ženskog roda. Tu sam popustljiv ali i ne žalim.

Čole said...

Našoj dragoj odozgo, u Novoj godini od srca želim ono odozdo! cccsss...

Kevrin potok said...

Drage moje eks Sarajlije Austalac i Romanijac meni je odavno jasno da ste vi obadvojica ksenofobi (da ne izletim opet sa onim islamofobi jer vam pra-prababe nisu bile islamofobi), a zna se i ko je oduvijek gazda bio i ostao u ovom gradu, pa prilagodite se jednom faktima. Nije sramota kazati da se ne vidite u gradu, i da priznate da ste zbog toga sad po vukojebinama.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...