Monday, January 27, 2020

Kineska mushica

,,Ima nas Hrvata skoro ko Kineza .Pjevamo i navijamo bolje od Engleza,,

Trebalo je zapravo biti texst o Koby Bryantu .Da i ja kazem koju ,al reko prvo da procitam vijesti  i onda nisam mogao odoliti ,,U  Imotskom uhapsen Kinez jer je pjevao  ustaske pjesme ,,Bravo svaka cast.Ovo je inace prvi put da je neko  u Hrvtaskoj uhapsen iz ovog razloga.Nema veze sto je Kinez.al da sa Hrvatima  vise nema zajebancije  vidi se i u Kini.

Inace zao mi Hrvata.Dok se  svijet  bori protiv  Corona virusa ,Hrvati stradali od ,,Spanske muscjice,,Oderase ih Spanci u rukometu i vaterpolu.Sreca  da  nije bilo vise  sportskih  susreta ove dvije drzave.jer ovo sa Spanijom je vec ,,mora,i Spanci bi ih dobili i u ,,Sinjskoj alci,,,Iskreno da kazem  da bi mi bilo puno draze da su Hrvati ,,uzeli,, Spance ,al rekao sam ja davno .Nema zemlje  koja je u sportu  bolje prosla od Spanije ,raspadom Jugoslavije.

Koby Brayant je bio veliki igrac.IGRAO JE ZA lEJkerse 20  godina  ,ali i sa americkom reprezentacijom osvojio sve sto se moze osvojiti u kosrci ,mada se ne slazem ,kako neki tvrde ,da je po kvalitetu ,,poslije Jordana ,drugi u istoriji ovog  sporta.Inace ne volim takva poredjenja  i proglasenje najboljih  u grupnim  sportovima  ali dozvoljavam da neko moze biti    bolji od ostalih u odredjenom vremenoskom periodu ,ali generalno proglasiti nekoga  najboljim u nekom  kolektivnom sportu ,nije bas ozbiljno .Druga stvar je kod  pojedinacnih  sportova .Recimo atletike.Najbolji u istoriji  u trci na sto ili 400 metara ,je onaj sa najboljim vrmeneom,Da se vratim Koby Brayantu ,velikom igracu sto  je 20  godina igrao za jedan klub-Los Angelod Lejkerse .Tesko da se o Brayantu moze reci nesto vec neko nije napisao ili rekao ,ali generalno kosarkaski svijet je izgubio jednog od najboljih  a jos je veca  trageduja sto je na svoj put bez povfatka  poveo i 13  godina staru kcerku .To je  veca tuga od kosarkasa.Necu vise tuzno je ovo i da se ja vratim   onom Kinezu  sto je uhapsen u Imotskom jer je pjevao  ustaske pjesme .Cuj Kinez pjevao  ustaske pjesme .Jebo ti one prostore  kad nam Kinezi pjevaju ono sto se obicno odsuti.salji  ovog trubadura malo u Bosnu i srbiju ,neki tamo nesto nauci i odpjeva.Ima nas Srba,Hrvata i Bosnjaka ,vise od Kineza ,Pjevamo i zavijamo bolje od Engleza.

3 comments:

Marijan said...

Kinez i ustaške... Pade mi na pamet jedna humoreskica od prije dosta vremena – „Paris Hilton u Proložcu Donjem“, Autora Ante Tomića.
Proložac je jedno mjestance kod Imotskog, a poznato je po tome što se tu rodio moj ćaća, a i hrvatski književnik i kolumnista Ante Tomić je iz tog kraja... vala, imali su i dobro vino „Kujunđušu“.
----------
Miss Hilton naručila je i drugi gemišt, ispravno naslućujući da je ostatak ponude koktela još gori, a jedan se ljubazni mještanin odvažio na razgovor s njom.

"Onda, oklen vi u nas?"

"A, eto, došla", rekla je Paris Hilton jednostavno.

"Baš lipo", složio se muškarac. "Neka ste vi nami došli."

"Malo da se zabavim", nastavila je djevojka.

"Da se zabavite? Bogami, na pravo ste misto došli. Mi se ovde ludo zabavljamo."

"A je li?", rekla je Amerikanka znatiželjno.

"Ih!", uzviknuo je Proložanin veselo. "Mi, za pravo reć, ništa drugo i ne radimo, nego se zabavljamo."

"Pa kako se zabavljate?", upitala je gospođica Hilton.

"Napijemo se pa pivamo ustaške pisme", objasni muškarac zadovoljno.

"A koji put se i pobijemo", doda drugi ponosno.

"To mi zvuči zanimljivo", primijeti Paris Hilton.

"Nema boljega", zaključi Proložanin lokalpatriotski.
------------
Objavljeno u Jutarnjem listu 2007. Cijeli tekst na linku:

https://www.jutarnji.hr/arhiva/paris-hilton-u-donjem-proloscu/3955959/

Miko said...

Zbog virusa svijet otkazuje letove i zatvara granice osim nas ovde. Kažu da je diskriminacija ako se ne doveze 7000 Kineza državljana a od toga ih je 700 samo iz epicentra virusa. Dovest će ih i naredit im da 15 dana budu u kućama dok se možda ne pojave simptomi. Smiješno do suza. Ko će ih kontrolirat da li su u kući ili ne. Niko. Nemoj samo da ima diskriminacije a jebo zarazu. Već ih imamo12 zaraženih. Jebo demokraciju i ljutska prava.

Anonymous said...

200.000 ljude se ocekuje za Big Bowl...odakle?
Svi zdravi i bez ovog korona virusa, jah, jah.

Micko, 12 zarazenih? To je samo dio informacije sto je procurila. Vjerovatno fali jedna nula, ako ne i dvije?
F.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...