Friday, January 3, 2020

Praonica

Ok ,Idemo dalje.Treci Januar u Orlandu na Floridi 30 stepeni Celzijusa i minimalna satnica za ovu godinu povecana za svih 10 Centi.Nek je sa srecom,.Nema snijega ako vas interesuje.Novi rekord  na danasnji dan  od kad se ovde mjeri temparatura.Januar je inace najdosadniji mjesec godine  u svakom pogledu .Da u Americi zatvore sve prodavnice u ovom mjesecu niko nebi ni primjetio.Januar je  mjesec Kokuz.U Januaru se gleda televizija ,kao oblik  najjeftinije zabave.Netflix .Film ,,Lanadromat,, Pojma nemam o ovom   izdanju osim da  u najavi vidim Meril Strip.Ok ,Nije mi bilo zao  i ako imate Ntflix  svakako pogedajte  ,,Laundromat,,mnoge stvari danasnjeg svijeta ce vam biti jasnije ,ako to vise ikog i zanima,Ko je sretniji .Onaj sto zna ili onaj sto pojma nema,

Nikad mi se nije desilo  da ,,bacim ,, knjigu nakon  sto stranica .ali postoji uvijek prvi put.Miljenko Jergovic i njegov ,,Rod,, Mucio sam se danima  od stranice  do stranice  i onda  jedan  dan bukvalno bacio  knjigu na pod,Koja deprsija .Muka ,Sto  covjek da se muci ,kad ne mora .Da sam nastavio citat  sigurno nikad vise  u Sarajevo i Bosnu nebi otiso.Ako hocete da zamrzite   bivsu  domovinu ,procitajte kakavi smo .Da se sami sebi zgadimo a sve istina., O drugim da ne pricam.Mozda pijan treba citat ovu knjigu.ili bit samo pijan i ne  citat.ok ,,od ,,Roda ,, mi muka .Imam  vlastiti  i jos mi treba neciji.Nema ,,normalne,, porodice na onim prostorima,

A svaki ,,dole isti ili  slican ,da budes  sretniji ,sto vidis ili  nesretan sto ne znas.U Oraladu  se istopio Deda Mraz  a svijet se ,,pazi,, i voli   ko  ,,Rod,,iz ,,Laundromata,,Mozga.

3 comments:

ODOZGO77 said...

Zelim da vam svima pozelim sretnu Novu 2020
sa puno zdravlja, ljubav i veselja.
Poseban pozdrav saljem u Australiju za Micka ,Micko mislim na vas i nadam se da ce se ti pozari uskoro ugasiti.
Takodje veliki pozdrav Cole i Marjan.
Specijalan pozdrav saljem i mom komsiji Vucku!!!
I najveci pozdrav za teta R!!!!
Iako ovaj blog nije vise kao sto je bio drago mi je doci i pozdraviti sve vas i pozeliti vam sve najbolje u 2020.

Anonymous said...

Hvala Odozgora 7 puta u 7 minuta

Ovi kobajage muski nesto strajkuju protiv Dalija?
Nesto kao ljubomorni sto mu je toplije.

Ovaj Landromat je pravo dobar, ama, ko sarajevski cevap! Ostala sam do 4 ujutro gledati, a moracu ponovo, da utvrdim gradivo.

Znas sta Ti sto volis Odozgora da mases nogicom, nase zene se znale uvrijediti i to plaho ako bi na kraju pisma pisalo 'pozdravi tu i tu'...ili 'tog i tog'.
Citala se tako pisma grupno, svaka rijec upijala i onda ono na kraju 'pozdravi...' i pocnu da se ljute i izletaju iz sobe.

Jednom primim ljubavno pismo, ama, ni vidila ga nisam, ali cula jesam. Svi procitali, naglas, osim mene na koju je bilo napisano.
To je nesto kao Rod.

Ne znam kraj, ni gdje je zavrsilo. Bas kao i ovaj insurance sto Dali spominje.

F.

Čole said...

Nešto mi se ne piše ali moram, toliko je zaslužla Odozgo. Evo se od srca zahvaljujem iz sve snage. Potajno sam se nadao da nas Odozgo nije zaboravila a možda i Rajska još uvijek misli na nas? Žao mi što joj je Škoro izgubio. Drugi puta neka se samnom konsultira. Koristim priliku da se i Kevri zahvalim na čestitci i da ga pozdravim sa pjesmom, "Ko želi da procvjeta Bosna u glavi mu je fosna"!

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...