Wednesday, March 18, 2020

Smisao

Pitanje je zapravo smisla.Svega.Hoce li neko zabraniti  kompanijama koji su  vec dobile  pomoc od drzave ,zbog virusa, da za te pare kupuju  ,,stokove,, po  nevjerovatno  niskim cijenama.Kazem vam ,Smisao je poenta.

Poslije ,,sinoc,, socijalizam je u Americi na cekanju .Biden uzeo 3  vazne drzave :Floridu ,Ilinois i Virgniju  i svi kazu da je samo tehnicko pitanje  kad ce i zvanicno postati  demokratski kandidat za  predednika.Gledao sam  sinoc njegovo obracanje  Amerikancima poslije  trijumfa  i zanimljivo  je to da je Biden  rekao po prvi put ,da ,,dobro slusa  sta  govore mladi,, koji su za  Sandersa.

Sve je inace  oko ,,virusa,, I otvorene  i zatvorene plaze na Floridi  i otvoreni i zatvoreni restorani i oni sto idu na posao i oni sto rade od  kuce.Puno je vise  nejasnih nego  jasnih  stvari oko virusa.Tramp  djeli  ,,Dolare,, Kazu  hioljadu po Amerikancu  da moze racune platiti .Mislim da  ce  svima  u svijetu biti lakse nego  nama ovde.Devedeset ,ako ne i vise posto Amerikanaca zivi od ceka do ceka .a kad ne radi ,kako ce kupiti hranu ,lijekove .Gledati ili ne gledati  vijesti i biti ili ne na drustvenim mrezama.Pitanje Cim i ako dobijem  cek na hiljadu Dolara ,odma kupujem  stokove  po najnizoj cijeni i kad sve ovo prodje  u nekom novom ili drugom zivotu prodajem ih po  hiljadu puta vecoj cijeni.Treba se samo malo strpiti i  ne jesti i kupovati hranu i toalet papir, nego vise spavat  da bi posto pravi biznismen.Ima li  smisla .E jebi ga sad .

3 comments:

Marijan said...

Što se tiče "Harajučeg Kineza", ovdje dvije vrste "ljudi" imaju različit problem;
Jedni se brinu šta sve kupiti (nagomilati zalihe), a drugi - čime to kupiti?
Ovi prvi se i dalje mole Bogu (mada baš mnogo i ne vjeruju u Njega), a ovi drugi - vjerovali ili ne, jedino im On preostaje!

Marijan said...

Ako kasljes, kises, hasta si jedva dises... to je to... a mozda i nije?
Pozdrav svima!

Anonymous said...

Nije Marijane, nije.
Sipljiv si poooodavno, malo od tezine, a vise od duhana.
Kihanje je normalno ako su Ti zglobovi hladni; promaja piri kroz kljucanicu, a noge na podu.

Sto se tice Njega ili Nje, On ili Ona, Gospa, kao i do sada: malo vjezbica za vrat, prije spavanja koji gutljaj nase svete vodice, prepecenice, dva jastuka na krevet, da vise sjedis nego lezis, prekrsti se, utopli noge i gujcu dobro i spavaj kao jagnje.
F.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...