Tuesday, March 24, 2020

Sve je pod kontrolom

Tesko da imanesto  novo ,sto bi mogao napisati ,a da vec niste prije  culi/Interesantno je ovo  sto se trenutno desava u senatu ,gdje senatori glasaju za  paket  mjera i pomoci u vrijednosti od 2 triliona Dolara.Dok ovo pisem  sad je 2 sata poslije podne  jos nista nije usaglkaseno ali kazu  da ce biti.Najveci problem  je pomoc koju americka drzava  planira dati velikim kompanijama prvenstveno vazduhoplovnim ,gdje demokrati traze garanciju da te kompanije  nece te pare  ,stotine  biliona dolara ,iskoristiti i  po niskim cijenama pokupovati  ,,stokove,, drugih  kompanija ,koje su sad na  rasprodaji ili  primjera radi ;Delta  dobije 20 milijardi dolara i  kupi  dionice  kompanije Dizni i kad se sve smiri ,ako se  smiri, avio kompanija Delta je vlasnik kompanije Dizni  sa parama koje  je dobila od drzave.Drugi problem ,demokrati vide  u ,,gladnim ,, direktorima velikih kompanija ,koji bi odma sebi  pomogli, sa  ciframa od kojih  boli glava .Kolio ja vidim  ini ,,mali ljudi,, nisu neki veliki problem.Das im po hiljadu ili 1200 Dolara cek i  mirna Bosna ,mislim Amerika.

Ima li sta dobro.Nema al ima interesantno.U dijeliu grada gdje zivim ima mnogo  crkava -vjerskih objekata  i sad ispred svake pise  da nemaju servis do daljeg.Neko u dogovoru sa Bogom stavio i datum ,a neko  nije.Evo sanse da vjernici prodisu i uspostave svoj licni kontakt sa onim kojem se mole ,bez prisustva i pomoci  posrednika,odnosno  pravi vjernik ce crkvu ili dzamiju zamjeniti  svojom kucom  i nastaviti tamo gdje je stao  i da nikakve razlike  u iskrenosti  nece biti ,odnosno sad u crkve i dzamije ne treba ici zbog drugih da te vide , nego  biti vjernik  sam prema sebi.Eto kako tragedija moze uticati  da ljudi uspostave   poljuljane odnose izmedju  sebe ,crkve kojoj pripadaju i boga kojem se mole.Kazu inace da  se iskrenije moli u kockarnici nego u dzamiji.ili crkvi.Ima li sta  dobro .Nema al se jos krece.

2 comments:

Micko said...

Sad se vidi koliko vrijedi ljudski život u demokratskom kapitalizmu. Daju pare milijarderima a jebo raju bez koje nebi bilo tih milijardi. Recesija se osjetila još od novembra prošle godine ali će sad kapitalistička mašinerija okrivit Korona virus a ne svoju globalnu glad.

Nego zovu me mnogi a naročito oni koje sam odjebo iz razloga sto su pričali iza ledja gdje li sam ja nešto opljačkao pa eto kupujem farme i pravim puteve po šumama. S kim li sam ja u nekoj vezi da bas samo ja mogu prodavat mljeveni kamen ko sir. Odakle ovo odakle ono. Možda dusim neku drogu Itd.
Zovu oni mene zbog mesa. Ima li goveda ovaca koza koka za prodat jer nema u marketima. Za moje prijatelje i moju omladinu ima besplatno a za kojekakve suftove nema ni djaba ni za pare jer Micko smrdi na balegu. Micko balegar a bio gradsko djete haustorce. Moji radnici imaju pola plate dok se ovo ne završi. Niko to još nije uradio. Niko. Ako puknemo idemo zajedno. Oni su oni koji prave pare. Omladina pita da dodju kod mene na farme sa djecom i pobjegnu iz grada. Neka svi dodju ko u svoje. U muci se poznaju junaci. Ja sam Titin pionir. Nisam se promjenio kao mnogi.

Micko said...

Dje su sad te silne atomske bombe i ostale rakete da nas oslobode ove korone. Nema. Lako je ratovat sa vidljivim neprijateljem. Možeš mu i vratit paljbu. Šta sad. Nakupovali smo mi i oružja i municije ali nismo maski. Maska je vrijednija nego puška pa kakva god ba je. Trebalo je ovo da nas malo nauci pameti ali neće. Čim se završi mi ćemo opet o bombama i oružju. Korona ne bira naciju ni religiju. Živili Korona.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...