Sunday, May 3, 2020

Osmi dan u sedmici

Danas je svijetski dan slobode medija/ Znate sta je dan ,sta  sloboda ,sta medij.To ne treba  objasnjavat.Mozda je samo sloboda sporna u ovom nizu..Ok  idemo ovako.Svijetski dan slobode medija  je nastao u vremenu u kojem se podrazumjevalo da su mediji nezavisni  i da imaju isti odnos prema  svim opcijama  odnosno  da  je samo jedna istina   i laz u  tumacenju.Znaci pojam ,,slobodni mediji,, podrazumjeva ,,vrijeme,, ako ga je ikad i bilo  u kome su novinati  bili slobodni ljudi  i radili samo u interesu svojih citalaca.Tesko je sad reci  da li je ovo ikad i bilo  i jesu  su mediji ikad i bili  ekonomski i  politicki neavisni  ili je sve  bilo ,,snosljivo,, do granica korektnosti.Zavisnost medija nije nastala preko noci  nego postepeno  politicko -ekonomskim uslovljavanjem.Ako hoces da zivis i pises ,pisat ces za nas i mi  cemo to platiti ,jer ne postoji mediji koji moze  zivjeti od onog  sto ,,napise..Mediji su se  jednostavno receno prodali.Neki sto posto neki  manje  ali danas imamo  svega osim nezavisnih,odnosno  imamo  jasno  podjeljene medije po  politickoj  konotacji ,koju prati  novac.Danas to vise niko i ne krije.Svi su javno prodati  i zatupaju  one koji ih placaju.Evo ja u Americi ne znam ni jedan  nezavisni medij,jer takav ne postoji.tako je i sa ostatkom svijeta  pa je dan ,,nezavisnih medija,, onaj koji ne postoji   ili osmi dan u sedmici.

Danas je svijetski dan  slobode medija.Meni je jedino  rijec ,,dan,, neosporna  a sve  drugo medisko sranje..Ko o cemu.Kurva o postenju ,Vojska o skracenju a budale o slobodi medija.

4 comments:

Anonymous said...

Zanimljiva je tema, narocito ako usporedimo rijeci pisati i pishati.
Nekako i ne vidim bitnu razliku izmedju pishanja uz vjetar ili pisanja po papiru.
F.

Anonymous said...

Ja znam jedan medij zove se Blog Uspomene i sjećanja, nekog lika , bbivšeg bosanca sada Amerikanca Dalibora Bilića!
Nikad veće slobode medija nije bilo. Piše po internetu i baljezga na TV ko god stigne.

Udinese

40 godina bez Tite said...

Ovdje je sloboda za Micka prvu zvijezdu komentstora, pa i za sve ostale: Ćoleta, Marijana, Kevru, Udinesea, Neslogu, Beku, Davora, Hashima, Vankufera... samo nema više Rajske Djeve, a ni Karoline, a i ona Odozgo se javi svake prestupne. Festival kobasica sa Tetom R kao rijetkim izuzetkom.

Anonymous said...

40 godina bez Tita, uz cesanje muda, rece koju za nas!

----
Da sa kurvi malo predjemo na Ruse:
Ako neces od korone da se lijecis ima opcija da se samoizlijecis skokom kroz bolnicki prozor koji se cak ne otvara dovoljno ni nos da promolis, jer sve bolnice imaju klimu, sve regulisano iz kontrolne sobe i sad da vjerujemo da 'prozor lijeci od korone'?

F.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...