Thursday, May 14, 2020

Sofija

Za trio fantastikus ,Hrvatsku ,Srbiju i Bosnu i Hercegovinu  bi trebalo trajno  uvesti  neki virus ,da se malo zabave , jer kad su zauzeti nemaju vremena za  gluposti i cim ih malo popustis , utrkuju se ko ce vecu bubnut.Da krenem od  premijera Hrvatske ,Plenekovica ili tako nekako se zove..Covjek  izjavio  i koliko vidim ziv ostao : Nakon sloma NDH  ,Hrvatska je pola stoljeca bila lisena  slobode i demokratje,,Ok hajmo malo analizirati  maloumnog premijera .Po njegovom  je NDH  bila  drzava slobode i demokratije  ,hahahahhahaha  a stvarno smijesan   covjek .Treba li  ikoga podsjecati na kojoj i cijoj je strani bila ta drzava  ,da bi nakon  poraza  te iste ,Hrvatska  bila lisena slobode i demokratije  cak slijedecih 50  godina.Jebo te.Da se malo vratim na  rezime koji su  u toku  drugog svijetskog rata  ,sa podrucija Jugoslavije ,podrzavali fasizam  i da kazem da je  orginalne tvorce  fasizma kao ideologije ,nastrane ,ali ipak ideologije , sigurno bilo stid  da se ovi  ,,kite  fasizmom,, i da su im ovi saveznici ,  kad ni jedan od njih  nije odmako dalje od  pljacke ,ubistva  i drugih prljavih radnji ,ciji je predvodnik bila i nezavisna drzava Hrvatska  ,koja je po rijecima  danasnjeg premijera  te iste zemlje bila  zemlja   slobode i demokratije  koju su unistili komunisti  dolaskom na vlast  ,narednih 50  godina.Nije problem kad covjek ne zna  ili je prirodno glup al suti,,ali je problem kad progovori pa i drugi to vide.Podjeli.

U bosni imamo slicnu situaciju  gdje je  SDA  stala na stranu antifasista samo iz razloga da  bude protiv   ,,zive,,  HDZ stranke ,sto je  jako pametan potez ,biti na strani onih  koji  su prosli i koji nisu opasni  i protiv onih  sto su aktuelni i jesu.Kome je bitan Bjalburg,Nikome,odrzat misu ili ne odrzat  je ne vazno ,ali  kontrolisat  drugu nacionalnu stranku  preko  ovog je  jako aktuelno.iznenadili su me Srbi.Mudro sute , i ne lupaju po obicaju.Za njih  su svi  krivi osim Draze Mihalovica koji je  bio na strani  pravde. .Boze pravde.E sad koje  i za koga  a tek cije .

Nikad nisam bio neki veliki fanatik   kominizma ,ali kad vidim ove danasnje  tumace   demokratije iz ,,zemalja balkanskog trijangla,,,, , i njihova sociva     istorije ,Goli otok mi dodje ko Brioni ,kad je  obalom, uz zalazak sunca, setala  Sofija Loren  sa velikim sisama naprijed i sa  covjekom u bijelom odjelu,slamnatim sesirom  i  kubom u ustima. Nazad.

                                                                Vadigan

Oglasila se napokon i ,,sveta stolica,, povodom  najavljene mise  za  ,,blajburg,,Nije bas  sto smo ocekivali ,da Papa Franjo nesto kaze ,nego  je on sve to   spustio   na nizi nivo , predstavnika ,koji je izjavio da Vatikan podrzava  ,Puljica i sve  ostalo da ne nabrajam .Na  sijelu i cirkusu  kojeg u Bosni zovu parlament  sad se dokazuje ko je vjernik a ko nevjernik,ko  dira misu a ko ramazan .Sve su to vjernci  koji u boga ne znaju.

Vec dugo   grogirano od SDA  udaraca fasizma , Sarajevo ..leluja,,i jedva stoji na nogama  i sad je dovoljno da ga HDZ  fasizam  samo prstom takne  pa da padne .Steta ,

                                                           Sarajevo.16. Maj .2020.


          ,,I vuk  sit i ovce na broju ,,

1 comment:

Jedan bivši Sarajlija said...

Ja sam sa Sarajvom (a i Sarajevom) i sunetarima koji njim vladaju završio za sva vremena. Nikakvu lekciju nisu naučili Srebrenicom. A na Križnom putu je bilo 12 Srebrenica.

https://narod.hr/hrvatska/huda-jama-strogo-cuvana-tajna-leljak-otkriva-uzasne-zlocine-komunista-koji-su-ljude-zazidali-zive

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...