Monday, May 25, 2020

U procentima

Hem Korona ,hem  kisa.Tuzna ,ozbiljna ,lica politicara sto ,,se sjecaju  svih poginulih,, da bi oni danas bili ono sto jesu.Polazu  vijence i gledaju u daljinu.Memorijal daj je  ratna verzija   Svih svetih,,praznik koji sluzi da se ljudima pokaze ,kako ce ih oni sto ih vode,  postovati ako  poginu u ratu u koji su poslani.Nisam  dugo o onom nasem ratu  i drzavi koja je nastala nakon njega ,gdje doduse nema memorijal deja ,nego  se mrtvih sjete i privale ih uz  sjecanje na neki religiski praznik.Eto ja se danas sjetio da je u tom ratu  deset puta vise bilo ubijenih nego poginulih,pa zar nije isto,Naravno da nije .Poginuli je onaj  sto je izgubio zivot u  bitci  u rovu u jurisu ,a ubijeni je onaj  sto nije imao ni oruzije ,nevin ,djete ,zena ,Covijek sto sjedi  na klupi u parku.

Eto na ,,tudji,, memorijal  ja se  sjetio  odkud ja na onoj strani na kojoj sam  bio u ratu.Ok ,Prvo sto sam racuno da rata nece bit ,sto je manje vise  greska samo u koracima ,koja nije uticala na konacni rezultat , a drugo  sto sam znao da je 80 posto Srba cetnici ,da je 82 posto Hrvata Ustase i  da je 83 posto Muslimana ,tad nije bilo Bosnjaka,  gradjanski  napredno  orijentisani  opredjeljeni za zajednicki zivot .Sa Srbima  sam pogodio i sa Hrvatima  isto, al zajebo se za jedno 80 posto  sa Muslimanima .

Gledam  danas predsednika Trampa kako polaze  vijenac  na grob neznanog junaka ,Tuzan ,skrhan .Nije lako ni predsedni  bit.Mogu zamisliti samo koliko mu je   tesko .Pored njega Melanija ,sva u bijelom.Jebo te sto  ti je zivot i sudbina.Rodis se u Titinoj Jugi -pionirka,sigurno je i zakletvu polozila na 25. Maj,, i 50  godina poslije polazes  vijenac  americkom neznanom junaku.a ja se cudim  sto sam se zajebo. U procentima.

1 comment:

Anonymous said...

Eh, da si jedini...Zestok tekst.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...