Sunday, June 28, 2020

Sunshine state

Przimo se  na Koroni.Florida obara rekorde .U jednom danu registrovano 10 hiljada novozarazneih Korona virusom.Temparatura  vazduha  iznad 40.

Zakoni se  donose i odnose ,sto je veoma vazno za ,,trijezne ,, ljude ,sto znaci isti  covjek  kad je pijan  nije u mogucnosti da ih postuje.Guverner  floride  Santos ,kojeg inace zovu ,,Mali Tramp,, je prije ostalih pozurio da se uvuce u  guzicu velikom sefu pa otvorio barove  sa nekim restrkicijama kojih se  niko ne pridrzava.Da budem malo jasniji ,U Americi niko ne ide u bar na jedno pice ,Ovde su to mjesta gdje se ,,loce,,I onda  takvi trebaju da se pridrzavaju   ,,socijalne distance,, od 2 metra .Gledo svojim ocima,Poslije 3 pive ili 3  viskija  se svi grle i ljube  ili svadjaju.Stotine ljudi u hiljadama barova sirom ,,Suncane drzave,,  i nisu neka opasnost  dok su tamo ,ali kad izadju ,naprave cifru od 10 hiljada   novih Korona  ,,ovisnika,,

Sta sad ,Ponovo zatvoriti  barove i priznati  svoju gresku  ili ........pronaci novo rijesenje  koje kaze ,od juce, da barovi mogu raditi ali  bez alkohola  ili niko vam ne brani da idete u bar i tamo  pojete Dajet Coca Colu,,Slijedeci potez je vjerovatno  da frizerski saloni ostaju otvoreni ,ali se u njima ne smije sisat i da  tvorcu ove ideje ,guverneru Floride, niko nemoze zamjeriti  da je otiso korak nazad u  cuvenom Tranpovom otvareanju,,Problem je u stvari uvijek  ako se prerano otvori,,Sve,

Eto ne mogu sad ni u New York.Mi njima nismo dali na Floridu ,kad im je bilo najteze ,a sad oni nama vracaju .Ako hoces  na ,,Menhetn,, moras 14 dana u karantin.Nisam imao namjeru da idem ,ali sama cinjenica da nesto ne mozes ,nije lijep osjecaj.Stanje sa  robom ukljucujuci i toalet papir je zadovoljavajuce ,sto znaci  ima papira da brises guzicu  po cijeli dan  kad ne smijes izaci napolje .Nisam od onih sto ,,prate,, cijene ili  iste znaju u svakom trenutku ,odnosno vide da neki prizvod poskupi i 2 Centa ,ali  kad te nesto  bubne ,moras vidjet.Kupov ao sam  ,,teletinu,,  po cijeni od 12, 50 Dolra po Paundu ili  to vam dodje 25 Dolara kila  i neki dan  uzmem istu  i nako  slucajno pogledam nalijepnicu a tamo pise  na paketu 26 Dolara  pauund ili ,,kila ,, 50 Dolara .Ovo je sa kostima.Ok ,Niko te ne  tjera da kupis,Imas  one hamburgere od noktiju i   rogova raznih  zivotinja i za jedan Dolar.Stvar je izbora  ili bas i nije ,nego novcanika ,,,,a to sto  pljlunes  nokat  iz hamburegera  je samo odraz da  ne prilagodjen  odnosno trebas  pojest sto se pojest  moze a  nokat  samo bacis u smece .

Tesko je predvidjeti dalji razvoj situacije ,ali se bojim da ne pocnu objavljivati ,umjesto broja novozarazenih, imena onih koji  to nisu .Lakse je ,a jos  kad na sve dodas ,,Crnce i bijelce,, jebote joj,,,,,,,,,,

2 comments:

Anonymous said...

Sad je prilika da zovnemo u goste...pozvan si, a sto avioni ne letu i moras u karantin poslije ko ti je kriv.

Micka nema, posvadi se sa Neslogom, a izgleda da su obojica Srbi jer mora biti KAKO JA KAZEM, izvinite, Balkanci! Tako i nikako drukcije!

Ni Ribara, obukao bijelo odijelo pa korzira po facebook. Ucinilo mi se pok. Tito, jedva ga prepozna-h, da ne bi imena ne bi ni sesir poznala.

Ima da bude KAKO JA HOCU, j-h-ebote, odmah razvod! Nije bas odmah, poslije karantina!

F.

Micko said...

Ovde krenula korona polako ali u Viktoriji tamo gdje je Merlnburn glavni grad 3000 dnevno. Sve poslije glupih protesta zbog američkog crnog kriminalca. Svi su govorili ne protesti ali sad su mladi protestanti zaraženi. I neka su. Viktorija je zatvorena hermetički od danas. Ko predje granicu i na jednu stranu 11000$ ili 6 mjeseci zatvora. Tako su odlučili. Ostale republike su ok. Tu i tamo po neki slučaj koji je došao iz oversiz i nije poštovao karantin. Radilmo polako i testiramo se svaki dan. Kome nos procuri ili kihne sjedi kući. Toalet papir je ograničen na jedan paket koji može bit poštenu čovjeku 2 godine. Prije Viktorije nije bilo ograničenja. Oni su poludili za tariguzom ali zašto ne znam. Inače mi smo ko lijepa nam Juga. Imamo 6 republika i svaka ima svoju vladu. Treba samo da dodje Amerika da nas zavadi i da se razjebemo.
Krenuli smo lajat protiv Kine koja je kupila 20 procenata zemlje i navodno izvršila ciber napad na vladu. Neki iz vlade su već pod istragom.

Pozdrav od veselog Micka prije rata. Poslije će mo vidjet ko će preživit. Tramp i milijarderi će sigurno.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...