Sunday, September 6, 2020

Luzer

 Nista novo.Za nekog  su poginuli u ratu  ,,luzeri,-,Tramp, za nekog nisu.al u svakom slucaju tesko da su  ,,dobitnici,,Florida ,inace,, puna ko sipak,Broj jedan destinacija ovog  praznickog  vikenda u Americi je Orlando..Bice ,,Dolara ,, i Korone,,U Ponedeljak je  ovde ,,Prvi Maj,,  po nasem ili ,,Labor day,,  po americkom  ili  praznik rada.Ma naravno da se slavi al radno.Evo gledam   prenos iz Luivila -Kentaki  gdje na ulicama  slave  naoruzani do zuba  pripadnici ,,bijele  i pripadnici crne privatne  milicije a izmedju njih slavi policija.Svasta. E da mi e vlast jedno  sat vremena da ove sa ,,dugim cijevima ,,  malo  hm ....... milsim  demokratski ukorim.Da se ja vratim na  praznik rada.Zivio nam prvi maj  i labor day.Od rada se  zivi od tudjeg se bogati.Za  slicne prilike se sjetim  kako se kod nas   nekad slavilo :,, Druze direktore .Jebem ja tebi malo mater.Dok si  ti u skoli  uzivo ,ja sam  se znojio i kopo , a ti danas imas 2x vecu platu od mene.Jel to posteno.,, .To se kod nas zvalo samoupravljanje.Ovde se slavi na njezan  nacin Drug .kapitalist  jebe mater svima  u lice -posteno, a ovi rade za njega i niko se ne buni..To je razlika izmedju   bilo kojeg  sistema i ovog  americkog  radikalnog kapitalizma.

Ne vole ljudi  cut istinu  bez obzira  od koga datira.Luzer ili gubitnik  je pojam koji se koristi kao gradacija  ljudi koji su ucestvovali u istiom dogadajau i iz njega izasli  sa razlicitim posljedicama. Inace je jako relativno  sta  je ,,dobitnik,, ali luzer je  apsolutni pojam. velike vecine  onih sto rade  ili rad je ,,stvorio covjeka,, -tako kazu ,sto nije teorija za odbaciti ,ali nagrada za taj rad je ono sto djeli  luzera od onog  sto nije.U Orlandu inace paklen Septembar sa plus 40 svaki dan .Idealna temparatura  da se radi i  proslavi.

3 comments:

Anonymous said...

Vremenski gledano, u Titino vrijeme direktori nisu imali ni osnovnu skolu zavrsenu, ali je drzava napredovala. Zauzadavao se nacionalizam, a luzeri su bili intelektualci!

Oni mladji, od neke 1968, su imali zavrsene fakultete, ali nisu imali iskustva kako se nositi sa spletkama i nacionalizmom.

Ovi danasnji, mislim na nasu bivsu zemlju, su uhvaceni u paukovu mrezu nacionalizma da ce sami sebi isisati proteine potrebne za suzivot.

I Novak bi uhvacen u vlastitu mrezu tenis-profesionalizma, sam sebi stavi svileni gajtan na vrat?

Cudne su definicije za luzera, bas cudne!
F.

Anonymous said...

Mrav je uvujek vrijedno radio, pa ostao mrav. Majmun se zezao, pa postao covjek.

Anonymous said...

Hm, hm, mrav je uvijek vrijedno radio, pa ostao mrav? Povrsno skroz! Naskroz!
Mrav malo po malo udje pod tudji prag, u tudju kucu, zalegne svoju maticu negdje na dobru poziciju i tako ispodtiha se razmnozi i pojede sve, mali okupator. Vrijedni mrav, Trojanski konj!

Majmun se zezao, pa postao covjek?
Nije dokazano, ali su oba naivno radoznali pa najebu!
Ne valja biti ni naivan ni radoznao, sto bi rekli ispasces luzer, najebo, eto!


F.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...