Thursday, September 24, 2020

Trbuhom za kruhom

 ,,Fatimi G ,,, iz Velike Kladuse je kcerka otisla u Siriju 2014 sa muzem koji je vracen i osudjen na 3,5  godina zatvora .... otisli trbuhom za kruhom kaze Fatima  ....ona mi kaze da bi voljela  vratiti  pod ovo nebo ........A jebo te .Zena rece  da joj je kcrka  sa muzem  otisla u Siriju da ratuje  za ,,isis,, i to naziva ,,Trbuhom za kruhom, ko da je otisla  na ,,Boracko,, da radi ko konobarica ,,a ta i jos  slicni njoj danas protestvuju  u Sarajevu i traze povratak svojih.   Na slikama  koje sam vidio  ima  nekoliko sto postotno pokrivenih ,da ih ne mozes identifikovati , ,ciji su clanovi porodica  isto ko i fatimina kcerka i njen muz otisli iz ,,ove zemlje ,, trbuhom za kruhom ,,

Hajde da malo analiziramo to ,,trbuhom za kruhom,, ili kako je nekad  stalo u jednu rijec -gastarbajter,,Isli ljudi ,obicno  iz bosanskih vukojebina  i bez  bilo koje skole ,,najvise u Njemacku da  rade ,ustade i donesu kuci.Mjesdali beton ,zidali ,majstorisali  ali ubijali nisu. .Nevjerovatna je  filozofija  ove fatime i  slicne njoj  da odlazak u rat  zbog ideologije  plus zarade naziva ,,trbuhom za kruhom,,a da kompletna  drzava  ove ljude naziva ,,borcima,, iz Sirije ,mada  cijeli svijet za njih ima  drugo ime.  Zzanimljivo je  da uz Fatiminu  teoriju  uvijek ide i ona  ,,Da smo ih zavrnuli,, odnosno  da smo nekog prevarili  ili nadmudrili sa  materijalnom koristi. Primjer - emigrante koje smo primili  ce pokriti  Euri ,a njih ce mo  vec nekako srediti ili ce se sami  srediti ., Interesantno je da su ,ti emigranti  stvarno  otisli iz svojih zemalja trbuhom za kruhom  a ne da ratuju za nekoga ko fatimina kcerka  i sad su problem drzavi koja  za njih nema rijesenje  pa su se  poceli sami organizovati   .Eto tako u drzavi  nesposobnih Srba ,Hrvata i Bosnjaka najzad dobismo i partizane .Po ,,sumama i  gorama ,,.A u Evropi i svijetu o ovome-trbuhom za kruhom, nista ne znaju .Jok eto mi znamo.

3 comments:

Anonymous said...

Ovo mene podsjeca na trbuhom za k....!

Kao kad pustis partnera sa lanca, u seksualnu slobodu, neka uziva i onda se on (ili ona) pocne zaliti da ta buduca zena, ljubavnica, i njena porodica, nisu kako treba, da mu stvaraju stresove i kuku-lele prvoj zeni (ili muzu) sta sve dozivljavaju u novom zivotu, stresove, prijetnje.
Cak i odrasla djeca pocnu manipulirati majku da primi oca nazad, da se jadnik ne pati suva k....!

Tako i ove mlade bile prakticno nevino prodane tim vojnicima, da im umanje stres, rode djecu, ali poslo naopako pa sad 'Daj Babo Bakire spasavaj'.

Moj predlog je neka nene (sto su prodale svoje kcerke) cuvaju djecu u BiH, a bivse mlade da odu u London neka im naprave novi himen, $5000, i ponovo u braccni biznis tamo oko Dubai.
F.

Anonymous said...

Hajde da analiziramo taj clanak u novinama:
Povrsno napisano, tek tako da se nesto spomene! Kobajagi je nekom stalno do tih zena i male djece, bas kobajagi!

2014 je mlada otisla, na silu, za pare, to je najvjerovatnije.
Na koji pasos? Sta se desilo sa pasosem kad je dosla u Siriju?
Muz vracen u BiH na izdrzavanje, sto znaci da se znala zemlja porijekla tog ratnika, a na osnovu cega? Morao je imati pasos!

Supruga ostala? Djeca isto jer su tamo rodjena, kako ce putovati ako nemaju travel dokuments ili pasose?

I sad nije samo jedan slucaj, ima ih preko 20, rok vazenja pasosa istekao, a para se ima? Hajde budi pametan, babe i dede pate jer nisu vidile unucad? O, politiko, o osjecaji!

Sve moze, a da li postoji volja?
F.

Marijan said...

Svako je kovac svoje srece! Oni su svoju izabrali pa popusili. Neka puse i dalje, neka se ne vade na zene i djecu... graditi bolju buducnost na tudjoj nesreci?
Gdje su im bili "savjetnici" prije odlaska?

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...