Sunday, September 13, 2020

Stara baba

 ,,Nema dzabe ni kod stare babe,,Engleska ,,premijer,,  fudbalska liga  je ,,ono,, sto volim gledat . Upalim  NBC  a tamo jedna utakmica dnevno  i pise da ostale mozete gledati na nekom novom kanalu  koji se placa ili koliko sam primjetio  sve sto valja od sad  sa ,,osttrva,, valja posebno platiti.Sta se desava sa kablovskom tv.Imam vise od 1000 kanala od kojih je 950  totalno  smece ,a na onih ostalih 50  vise je  reklame nego sadrzaja ,platis sve skupo i sad to nije  dosta nego  opet valja platiti.Televizija u ostalom kao  izbori i sve drugo postaje tesko sranje.

Orlando je i dalje  centar  svijeta  za sve koji vole kosarku.Zakazani su finale  konferencija  ovogodisnjeg NBA balon prvenstva.U finalu Istoka igraju Miami i Boston a u  finalu zapada LA. Lejkersi i vjerovatno  LA. Clipersi ,dok ovo pisem  Clipersi igraju sa Denverom  i sve drugo osim njihove pobjede bilo bi iznenadjenje.Ok ,Znam ,,Jebo kosarku,, al ja nako za sebe  da bacim na ,,papir ,, sta misim,,i napravim mjesta u glavi .

Za mene  tim iz Miamija nije iznemadjenje .Sretno sklopljena   ekipa  mladosti i iskustva  pod  dirigentskom palicom Batlera i  Dragica  koji igra jednu od najboljih svojih sezona  NBA  bi lako mogla u finale  a i dalje.Imaju  dobru petorku a i klupu ili  po 15 i vise poena mogu dati 8 igraca.Nije zbog  toga sto sam  lokal patriota al  Majami je moj favorit .

Boston se provuko protiv Toronta.Inace  Selticsi imaju solidnu  ekipu ,ali nisu bas za sampione .Nedostaje im najbolji igrac -Hajvard  sa kim bi ovaj  tim bio  druga prica .Ovako ako prodju Miami  bilo bi to  veliko iznenadjenje/

Gledam sinoc utakmicu LA Lakersi i Houston. i u drugom poluvremenu prebacim na  soker utakmicu Orlanda i  bekmenovih  Majamija .Ne zna  covjek sta je gore.Gledati  La bron Jemsa ,covjeka bez talenta ,kako promovise  silu i snagu ili  gledati   fudbal  ravan  Vrbanjusi na  sljaki .U lejkersima jedini vrijedan pomena je Antonio Davis  a ostali ,,nada,, .E kakav je tim Hustona ,kad im je najveci igrac  visok ko najmanji iz Lakersa.Moze utakicu dobit  tim sa  mali igracima kad suta iznad 60 posto ,Moze jedniu ,al 4 nikad.Houston igra bez centra  i recimo Harden cuva Dejvisa koji je 25 cm veci od njega.Sa ovom   fudbalskom ekipom  Roketsi su  napravili podvig plasiravsi se  u polufinale konferencije.Kosarka je za mene i dalje sport  lijepih poteza ,kordinacije pokreta ,inteligencije ,nadmudrivanja ,  a La Bron james ,koji ce vjerovatno  bit proglasen MVP igracem  i njegova igra nema ,,smisla,,  u bilo cemu osim  u ,,probijanju ,, Tenk  nije kosarka.

LA clpersi imaju  jako dobar tim  sa Lenardom ,Georgom i Ivicom Zubcem koi igra svoju najbolju NBA sezonu.Ako sve bude prema planu  finale je gradski derbi  u kojem bi  kvalitet ,,gradjana,, trebo presuditi u odnosu na  jemsovu  snagu.

Toliko o kosarci a inace  velika novost i radost za floridske    alkose .Od Ponedeljka  sa 50 posto kapaciteta na Floridi pocinju radit barovi.Sta to znaci ,tesko je reci  osim  da ce  vise biti onih  sto tugu i radost  sapiraju za sankom. Kazu  da  bog  cuva pjana covjeka ,sto doduse nije dokazano a ni   receno i od koga  i do kad.Korona virus   ,jos se ne zna ,ili zna samo mali broj ljudi ,  je proizvod prirode ili  covjeka/Covjeka bez sumlje.Priroda nikad ne moze bit tako ,,pogana,,

3 comments:

dalibor bilic said...

U medjuvremenu je zavrsena utakmica Denvera i Clipersa ,pobjedom Nagetsa .Rezultat je sad izjednacen na 3-3.Nisam zaboravio Jokica ,ako ste mislili ,kad ga krene i kad hoce ,nema boljeg u NBA ,a veceras je bilo tako.Sedma utakmica se igra u Utorak i pitanje je samo kako ce igrati Nikola .Ja sam puno blize simpaticnim Nugetsima nego ,mmrkim ,, Clipersima.Necu puno pogrijesiti ako kazem da su 2 ,,nasa,, najbolji (Jokic i Doncic,,)svi drugi su La Broni.

Meho said...

Hvala na obavjestenju za Barove...

Darko NJ said...

Dalibore, evo pročitah tri mjeseca tekstova kampanjski i drago mi je da još pišeš i da pratiš utakmice iz "mjehura". Mene kvalitet utakmica oduševljava, valjda sve tako dobro izgleda što nema putovanja i umora igrača pa je ovo jedan od boljih plej of-ova koji sam ikad gledao. Jokić onako truntav nevjerovatan, a finale bi zbog TV rejtinga moglo biti tradicionalno Seltiks (kojim se vraća Hejvord a imaju 17 titula) vs Lejkers (16 titula).
Veliki pozdrav tebi i gazdarici!

Darko

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...