Sunday, December 20, 2020

Dupla jada


 Sjeca li se jos iko onog Ante ,decka sa  ,zapadne strane Mostara,,sto nikad u svom zivotu od 18 godina nije vidio ,,Stari most,,Kaze Ante poznali bi odma na onoj strani da nije Musliman.Ima drugaciju facu .Bilo je to prije  pet ili 6  godina  a Ante bio  mlad.Vise nije i bas me zanima za koga je danas  glasao,, . i sta se  od tad promjenilo ,i moze li i danas jos  lakse    prepoznati ,dok Neretva lijepo  laze.

Nakon 12 godina glasalo se u Mostaru  a bolje da nije jer  bi  se nadali da se nesto  promjenilo na bolje ,a vako vidjeli da nije.Pobjedile  stranke koje su  uveli ovaj grad u rat  i prema kojima je svaka   anarhija bolja od njihove demokratije. i umjesto da se  zabrani djelovanje ovim nacionalistickih partija na tim prostorima  Evropa se dici  njihovim barjacima pobjede.Kako jednom  ne mogu da svate da sa ,,ovim,, nema ni napredka ni srece  i da je sad i zvanicno stanje gore nego sto je bilo nezvanicno.

Sjecam se da je Ante objasnjavo i fizionoimije ,,ovih i onih  i da bi on odma pozno  svoje a da bi odma  oni prepznali  da nije njihov.Dobro se zajebo svako ko je mislio  da ce se nesto bolje desiti  kad sda i hdz  preuzmu  podjeljeni grad  i jedina razlika ce biti sto ce konfrontacije sad biti  zvanicne  pod plastom  nacionalnih interesa   koje stite  izabrani ,,narodni,, lideri  a Evropa ispunila  formu  da se u Mostaru napokon   glasa  sto jest   napredak ali  po onoj narodnoj da ,,nacionalno izrazen  ni u hali nije gladan,,al da bi Ante  prepozno po faci ko je za koga glasao.Iz stanja podjeljenog grada Mostar je  zakoracio u fazu ,,propalog grada,,

Dupla jada od Mostara grada.

3 comments:

Anonymous said...

Logicno, moze se raspoznati po faci svasta! I po obliku glave, i po obliku usnih skoljki, ociju, bora oko nosa, bora izmedju obrva, usta.

A tek sjaj ociju! To je najbolji znak raspoznavanja, sjaj ociju! Seksi, da bude jasnije.

Za glasanje bas ne znam, moguce je i to, ali danas se nose maske pa ne mozes vidjeti pokret usnama. Usne pokazu dosta!

Cesto se pravimo da ne vidimo mnogo toga. Tako nam je kako vidimo!
F.

Micko said...

Znalo se ko će pobjediti u Mostaru. Nije to iznenađenje. Ono Sarajevu je iznenadilo. Tamo je malo narod doso tobe ali za kratko jer nacisti prave smicalice i nikad kraja.
Kod mene završeno branje i svi zadovoljni. Bilo je i smijeha i suza. Herke sve tri nacije ko sestre. Nije se čula ružna riječ. Svi smo mi dobri i možemo zajedno ako nismo u svom većinskom ataru da se moramo dokazivat odlaskom u bogomolje izvore svih zala ovoga svijeta.

Micko said...

Zurio pa zaboravio. Čuo sam od Herki da je neki ovdašnji bosanski imam odnio oko dva miliona dolara sto su mu vjernici davali i skupljali za neki bosanski islamski centar. Kažu tužili ga na sud ali sud ne briga ko je opljačkao dobrovoljne priloge jer niko nema neki dokaz kao pokriće za tužbu. Nema računa kome je neko dao pare. Kažu da se taj hodja negdje sklonio bez traga. Pametan. Tako su Hrvati skupljali i dali pare za neki biznis buk gdje će bit objedinjeni svi Hrvati koji imaju biznis a taj tip potrošio pare. Na sudu kazao da je prokockao pare proglašen profesionalnim gemblerom i ujeo vuk magare. Tako se to radi u svom stadu. Svak svoje ovce sisa.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...