Monday, December 28, 2020

Kapitalisko

 Zadnje ,svoje, predsednicke sate ,Donald Tramp ,provodi ovde na Floridi  u West Palm Beachu igrajuci  golf .Reklo bi se da se puno  ne sekira ,sto ga  po povratku u Washington dc ceka  selidba a sinoc je ,onako usput i lezerno ,potpisao  po 600 Dolara za svakog Amerikanca ,sto nije  ,,nesto,, ali jest  bolje nego nista.Inace Tramp je  ovih nekoliko zadnjih dana ,kad nije pogadjo  rupe ,iskoristio ,da posvrsava racune sa svim onima  sa kojima je trebo  a i nije  bas moro ,odnosno ,pomilovao je one  na koje se sazalio i na onaj svijet poslao  one za koje je mislio da tamo i pripadaju.Da se ja jos malo vratim na ovih 600  Dolara po glavi stanovnika.To ce dobiti svi oni koji prave   godisnje manje od 75 hiljada Dolara ,odnosno i primjera radi  Bil Gates nece  i moze mu samo bit krivo sto  sam ja dobio a on nije .Za sad 6 stoja je sigurno  a Demokrati se ufatili  one  trampove zajebancije o dvije hiljade i sad ga drze za  rijec .Sta ce od svega  biti  ostaje da se vidi ,ali i pola bi dobro  doslo  i moze da se pusi naj Bezos iz Amazona  jer  on nece dobiti ni ove prve ni ove druge pare.

Joe Biden ko zapeta puska ceka da se useli u Bijelu Kucu  i vec sastavlja svoj tim ,nesto po uzoru na  nacin koji smo  vec vidjeli u bivsoj Jugoslaviji ili kako se to zvalo po kljucu ,Imas jednog Srbina ,pa ti treba Hrvat i Musliman ili imas  bijelca pa ti treba ,crnac i hispanik  i daj  dodaj malo zena .To je ok ,Mene samo zanima sta ce Biden uraditi  sa najvecim americkim problemom -hausinkom ,ili nenormalno visokim cijenama stanovanja ,sto veliku vecinu  amerikanaca ,cak i onih sa fakultetskom  diplomom ,dovodi u poziciju da  samac ne moze  zivjeti ,,sam,, i placati  entu od plate.Sjeca li se ko onog kviza ,kviskoteka se zvao,Kvisko je bio  mala lutksa koja je koristena kad covjek ne zna odgovor  ,odnosno  pokazati Kviska je   je bilo rijesenje.Za  gotovo sve  probleme Amerike u koje spada i ovo sa  stanovanjem sa bankama ,sa  osiguranjima  sa cijenama lijekova i  slicno  amwerkanci trznu svok Kviska zvanog Kapializam ,odgovor na sve negtivnosti je  sasmo jedna  rijec ,,Kapitalizam,, sto uopste nije tacno jer ovaj sistem nije zamisljen kao  prevara ,podvala ,pljacka ,nego  samo kao provatno vlasnistvo ,a  ovde je razradjen  do  toga da  u buducnosti i ubistvo  treba  pripisati  kapitalizmu ,Primjera radi kad  na ulici das prosijaku  Dolar ,to niko ne smatra kapitalizmom ,a  kad  mu  uzmes,e to je vec  opravdano  i kapitalizirano.

Donald Tramp sa zenom u njega ,melanijom je  ovde u Palm Beachu .Nista narocito .Igra  golf al pojma nema .Proslo njegovo vrjeme sa rupama,a za koji dan   kad   ga natovare da na ledjima iznosi  kredenac iz  bijele kuce ,ima dobro da zazali sto opet nije pobjedio ,pa da ko  Deda Mraz  dijeli  narodu po dvije milje ,svaki mjesec i da u stanpariju  Dolara  zaposli bar  jos jedno 20 hiljada ljudi.Kvisko ,pardon ,Kapitalisko.

6 comments:

Marijan said...

Necete se vi lako Trampa rijesiti.
Ovdje se prica da ce ako bude trebalo stati na ulaz bijele kuce sa plinskom bocom i upaljacem... pa haj' sada probaj majcin sine delozirati ga!?

Anonymous said...

Naši mediji su javili da dobljene po 2000$ each i ne po 600 zelenjava.

dalibor bilic said...

Kakava drzava takvi i mediji

Anonymous said...

Ovo bi više bio komentar na ono čestit. Zadnjih godina svaka godina sve gora, ali se to poklapa s tim da se Nova godina počela čestitati prije nego je došla, a to ne valja. Čestita se nakon ponoći 01.01. Tako je uvijek bilo, ja se ne mogu sjetiti da mi je u Jugi neko čestitao Novu ili rođendan prije nego je to došlo. I bile su to dobre godine, a od kad poče čestitanje unaprijed sve krenulo naopako.
Zato stanite s tim čestitkama, ima vremena.

Udinese

antimus said...

Vise cojek ne smije reci da se slaze sa necijim misljenjem, da se ne bi okrenulo da se slaze u sexsualnom smislu, zato kazem ovako malo na duzi nacin da sam potpuno u istim stavovima kao Udinese. I samo jos da dodam angående "cestit",da je nekad bilo sretan ili srecan i po tome se razlikovalo. A Xserodi,Xvaskrse, mubarak serif bajro, bar za mene su novkomponovane cestitke.
Lijep pozdrav, sretan bozic, eto proso je pa se moze cestitati. A jel zna neko sta ili ko je bio Polaznik!?

Anonymous said...

Zar nije nova godina pocela sa jevrejskom novom godinom?
F.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...