Tuesday, December 8, 2020

Vatra

 Ako ima neka ,,narodna mudrost,,, koja se vise od ostalih upotrebljavala u Sarajevu ,a vjerovatno jos  traje, onda je to ,,Da nicija nije do  zore  ili vjeka , gorila,, i onda  se  svaki mjesec ,dva ,neko potrudi da u praksi to i dokaze  pa se popisa ,posere ili povrati po vjecnoj vatri  koja izgleda jedina ,,osta,, kriva za  vremena  cija se zbivanja zaboravise.Naravno da se radi o neodgovornim pojedincima u ostalom  kao sto se o njima radi uvijek  kad nesto zvanicno treba  predstaviti u losem izdanju  a za to ne okriviti  veliku vecinu nego  slavu  dodijeliti  pojedincima.Treba li Sarajevu ,, vatra i  zasluzuje li danasnje Sarajevo da bude vjecno.Ma naravno da treba ,rekli bi svi cak  i oni ,sto pisaju po njoj ,mada je vjecno malo   diskutabilno  i kosi se sa  onom narodnom koja se u Sarajevu  upotrebljavala vise od ostalih ,,i spominjo se vijek i  zora.

Na dan drzavnosti Bih  ispred te vatre  se skupila  grupa  antifasista ,njih dvadesetak ,da simbolicno oda pocast onima koji su dali svoje zivote  za slobodu grada  ,da bi  najveci dnevni list oslobodjenje uz njihovu sliku  postavio naslov ,, Grupa Titoista ................,,Cuj  grupa ,,Titoista,,kako ovo Titoisti  ruzno zvuci ko  nacisti ,staljinisti ,pinocisti ,koronisti,,da bi onaj sto je nesto mladji  i koji bas  ne cita na telefonu o  oslobodjenju Sarajeva u drugom ratu  sutra pozelio da se popisa  ili posere na vatru  oko koje su se  titoisti skupili .Nekad je u Sarajevu  jedino bila ,,vatra,, i malo onih sto su je zvali ,,guma sto gori,, Danas  je jako malo onih  sto kazu ,,vjecna ,, a  puno onih sto vide ,,gumu ,, koja takodje moze biti simbol  ,recimo brze  voznje  a ali ne i simbol grada   . Mozda bi se kao prelazno rijesenje moglo  na tom mjestu otvoriti javni Wc ali bez tekuce  vode pa da ljudi pisaju i seru  sve dok ne  osjete da se   smrad vlastitog  govneta ne ralikuje od tudjeg i   ne ukaze da ni njihovo  nije vjecno a da vatra zivot znaci.

1 comment:

Anonymous said...

Oslobodjenje se jos moze pogledati zbog smrtovnica i zbog poneke kolumne. Izbacili su Dezulovica. Ostalo manje vise isto kao na ostalim portalima.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...