Thursday, July 29, 2021

Nako

 Mozda zbog Olimpijade,al ne vjerujem ,ili zbog  Korone ,ni to ne vjerujem,al preko noci se prestade pricati o onoj zgradi u Miamiju  sto se srusila i ubila  100 ljudi.A krenulo je zestoko ,Od advokata  bar jedno njih hiljadu i prijetnji  tuzbama  redom od drzave do  indijanaca  sto su nekad  na tim prostorima zivjeli  do  spanskih  osvajaca .Svi su mogli biti krivi ,Sistem se zaljuljo.I ko zna  sta bi od svega bilo da  drzava nije uskocila sa  200 miliona Dolara ,prve pomoci ,ozaloscenim,pa se tuga i bol  zamjenili  brojanjem  Dolara  i  rodbina  zaboravila i  tetku i amidzu i dajdzu  ili ako ih i nije zaboravila ,uplatila je  misu u nekoj crkvi ,a ostatak para zadrzala  da ih se sjeti.Sve na kraju pokrije zemlja ili pare.

Inace nista novo .I dalje se sve i nista ne zna oko  virusa i dokle je doguro.Odavno ovde ,,virusi,, nisu  zdravstveni nego politicki problemi.Mozda je rijesenje ,,pelene,,  obavezne da kad seru  tamo i ostane,Kad Berni Sanders nesto kaze  valja to i zapamtiti.On ne  folira ko ostali.Eto bas je ,,nafalio,, milijardere i njihove izlete u svemir,Kaze ,,cojk,, pola Amerike  se bori da odrzi krov nad glavom  a ovi letaju ko vjestice iznad  tog krova.Narfavno da sam protiv Sandersa ,sta on ima da se mjesa ko leti a ko ne leti.Ovo je slobodna demokratska zemlja u kojoj leti svako ko moze.Ovde je oduvjek i pad  bio let.

Osvojili smo  sve medalje u sportovima koje smo izmislili i  plasirali na Olimpijadu.Najbolji smo u  puzenju ,skakanju na jednoj nozi ,vozn ji bicikla unazad , tenisu sa 3 igraca i dalje da ne nabrajam.Naravno da gledam .Kad god upalim  tv americka himna .Nek vala samo ruske nema pa makar  sluso i ,,Lijepu nasu,,Ako mene neko pita ,sta mi je do sad najbolje  moram reci  da nema dileme izmedju konja i  covjeka.Oni  ..ljepotani sto plesu ,, su dar ocima ,Smeta jedino  covjek na njihoviom ledjima.Sve u svemu   dobar je Tokyo.Ima za svakoga i sto voli i sto ne voli.

Dok se svijet bori za medalje u Bosni  lampom traze istimu.E moja Bosno nije to  ni sa svijecom uspjelo mnogo pametnijim od vas , a ne vama sto nemate kriterija bilo koje vrste  ili sto svoje 146 mjesto  u svemu  proglasite kao uspijeh  i namjerno zaboravite da  iza vas  nije niko.Naslov;Bosna zauzela 146 mjesto ,sto mnogo ljepse zvuci nego ,,Bosna zadnja ,,U svemu i bez Olimpijade.Od ,,huje,,

1 comment:

Anonymous said...

Pesimisto?
Zar nije vaznije ucestvovanje nego na kojem si mjestu?

Lijep je osjecaj biti na prvom mjestu, sama sam to osjetila na Malim Olimpijskim igrama, imam svoje zlatne pehare i zlatnu medalju. Slucajno.
Ucestvovali smo, uzbudjenje, putovanje, takmicenja, bandere pod noge, ali smo osvajali zlatne pehare i na tim malim takmicenjima.

Malim? Cijela Juga je bila tu, nasa firma i ostale iz Juge.
Slovenci uvijek najbolje istrenirani, ali i mi se nismo dali.

Zamisli kancelariju od nekih 25 kvadr. metara punu pehara, hej, kao da je to bilo malo.
Nogomet, sah, stoni tenis, streljastvo, brzo hodanje, vezivanje kablova,
Kao da su plate bile velike? Kakvi, plate male, firma placala trenerke, prevoz, hotel i hranu, nije bilo ekstra para za dodatni sok.
I onda pobjeda...joj, evo, pisem, pa se uzbudim, koji je to osjecaj.
A bili smo i zadnji, nikom nista, sretni.

Kad mi je sin htjeo odustati od nekog takmicenja u slikarstvu jer je htjeo biti prvi, a slucajno uprljao sliku, joj, bilo je placa, a jedva sam ga ubijedila da ide ucestvovati, srecom da je poslusao.
Ono uprljano je ispalo namjerno.
Izlozba srednjoskolaca je bila predivna,

Vazno je ucestvovati, osjetiti i pobjedu i poraz, i ljubomoru.
F.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...