Thursday, July 8, 2021

Nesto je trulo i bolesno u zemlji Engleskoj.

 Treba li jednoj ,,obicnoj,, utakmici posvetiti   paznju i  tekst ,kao sto se danas pise o onoj  igranoj juce na zemlji Engleskoj izmedju domacina i  gostiju iz Danske.Treba.Ako ste do  juce mislili da su Enlezi  fina gospoda ,kulturna  i ,tradicionalna  i onakvi kakvi bi svi morali i trebali biti  bolje da niste vidjeli  ili bar zacepili usi  dok se na Wembliju svirala Dan ska himna i cijeli stadion zvizdao  ko da je na terenu  Hitlerova reprezentacija a ne  danskih  Vikinga.Takvu sramotu  sebi ne  dozvoljkava ni  primitivni Balkan.Sigurno su se ovi danski fudbaleri a i ostali pored tv ekrana  s pravom pitali ;Gdje mi ovo igramo ,Da nije greska.Wembli   zvizdi na himnu.Sta smo im mi to uradili.Kako se kaze bruka  sa kembridz naglaskom ,Jel sramota.Fijuuuuuu=zvizdim Englezima.

Onda utakmica.Ako ste mislili da velikoj Engleskoj ne treba sudiska pomoc protiv male Danske niste u pravu,Treba ,jer da im sudija nije pomogao  nebi pobjedili.Penal sviran nad  ,,pticom trkacicom,,  mogao je vidjeti jedino  prtistrasni  sudija  i niko drugi.Mislim da se ovde radi o kompletnom pritisku na  sudije od strane Uefe i njenih  zvanicnika  iz dosta  poznatih razloga od kojih je onaj ,,zarada,, i najveci  to jest radi sistem u kojem se domacin  gura i pomaze mu se  bar do  finala.Naravno da ovo nije prvi put da se neka reprezentacija pokrade ,a  nije ni zadnji ,ali jeste da  na Wembliju  cijeli stadion zvizdi  na  himnu koja nije njihova ,valjda kao odraz  nove ne Evropske kulture .U jeku ovih  pendemija i enemija  ova utakmica  ce se pamtiti i po tome  sto je sa Danske ,koja se vakcinisala,  ono ,,Nesto trulo i bolesno,, preslo  na Englesku,E moja kraljice.

1 comment:

Micko said...

Englezi prekopirali Balkan. Dosta smo i mi nekad davno kopirali njih a sad svi isti. Demokracija i tamo i vamo. Englezi su uvjek bili prljavi i krvavi. Kakve su samo genocide radili naši su male mace za njih. Oni su jedini narod koji te gleda u oci smješka ti se laže. Ne volim ih.
Pozdrav iz vesele zemlje.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...